Beautytips voor 30+-ers

Als 30-something roep ik altijd ‘leeftijd is maar een getal’, maar ook bij mij als werkende moeder met 2 kleine kinderen en soms gebroken nachten of vroege ochtenden begin ik toch hier en daar wat tekenen van huidveroudering te bespeuren. Ik lach veel met mijn leuke gezellige klanten, dus die kraaienpootjes heb ik daar natuurlijk aan te danken.

Ook praat ik veel…. misschien iets te veel met mijn gezicht… dus ook daar begin ik wat rimpels van te ontdekken. En dan die gebroken nachten! Ook al heb ik geen baby’s meer in huis, als de kids ziek, zwak of misselijk zijn of een nachtmerrie hebben, moet ik gewoon mijn bed uit om troost of zorg te bieden. Liefdevol, maar getekend…
Als 30+ vrouw heb je een druk leven als werkende moeder. Vaak is je huid uit balans door hormoonschommelingen (zwangerschap, bevalling) en verminderde weerstand door slaapgebrek en je drukke hectische leven. Tijd om je vermoeide huid en vale en oneffen teint aan te pakken. Tijd voor actie!
Ik heb even wat beautytips op een rij gezet speciaal voor de drukke 30+vrouw, maar ook als je jonger of ouder bent kun je veel aan deze tips hebben natuurlijk!

6 tips voor de drukke 30+ vrouw

1) Begin en eindig je dag met een goede milde reiniging, gevolgd door een goede hydraterende dag- en nachtcrème. Dit is echt de basis van een mooie en gezonde huid, dus vraag gerust goed en gedegen advies aan de schoonheidsspecialiste. Een beetje professional zal je in het kader van ‘try before you buy’ van proefjes passend bij jouw huidtype en -conditie voorzien.

Tip: investeer in goede producten, want die betalen zich uiteindelijk echt terug!

2) Doe 2x per week een AHA/BHA peeling en verwen je huid daarna met een hydraterend masker. Het verwijderen van dode huidcellen moet subtiel gebeuren, grof geweld (flink peelen en scrubben dus) beschadigen je huid meer dan het goed doet. Zonder dode huidcellen kan je huid beter de goede werkstoffen uit je producten opnemen. En een goede vochtbalans van je huid voorkomt de eerste droogtelijntjes. Hydrateren is dus het sleutelwoord!

3) Gebruik bij het minste of geringste zonnestraaltje een zonnefactor. Schadelijke UV A (=aging) en UV B (=burning) stralen beschadigen je huid diep van binnen met op termijn, pigmentvlekken, ouderdomsvlekjes en rimpels tot gevolg. De beste anti-rimpel crème is zonnebrandcrème! Ook mag een zonnebril niet in je handtas ontbreken. Knijpen met je ogen werkt kraaienpootjes in de hand. En de huid rond je ogen is al zo teer en gevoelig voor veroudering.

4) Is je huid gauw vlekkerig? Breng eens een primer aan na je moisturiser. Een primer zorgt ervoor dat kleine vlekjes, grove poriën en fijne lijntjes worden opgevuld. Verder kun je met een foundation en/of bronzer je huid verder egaliseren, voor een natuurlijke gezonde uitstraling! Je huid is als een schildersdoek, hoe egaler de ondergrond, hoe mooier het schilderij!

5) Zien je ogen er vermoeid uit door weer een gebroken nacht? Met eyeliner, mascara en een beetje glans oogschaduw onder de boogjes van je wenkbrauwen en in je ooghoeken, zie je er gauw fris en fruitig uit.

6) Ook met voeding kun je je huid verbeteren (lees hier meer tips over voeding tegen huidveroudering) en een hoger energielevel bereiken. Wel zo handig met je drukke leven als multitaskende moeder. Begin je dag eens met een gezonde smoothie zo krijg je al veel van de dagelijks vitaminen en mineralen binnen en het geeft je een gezonde energiestoot (bijna hetzelfde effect als een dubbele espresso, alleen een tikkie gezonder!). Op internet zijn vele lekkere en makkelijke recepten te vinden.

Ook een handje gemengde ongezouten noten en gedroogd fruit zijn een gezond tussendoortje, waar je huid en je lijf blij van wordt.
Het leven van een werkende moeder is soms best pittig met al dat geren, gevlieg en geregel, maar met deze tips zie je er altijd fris en stralend uit!

Meer geweldige tips van Bianca lezen? Dat doe je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven