Bed opmaken; van een rommelige toestand tot een heerlijk gespreid bedje

Je bed opmaken? Ik gruwelde er in het verleden van en ongetwijfeld zijn er meer mensen met mij die ook een enorme hekel hebben aan bedden opmaken. Het is best een werkje, en zeker als je bijvoorbeeld – net als ik- last hebt van beginnende reuma is het niet echt heel fijn.

Wat wel fijn is? Onder een heerlijk net gewassen en zalig ruikend schoon dekbed kruipen. Voor mij is dat dan ook de hoofdreden dat ik toch iedere keer weer aan deze klus begin. Oké toegegeven, ook vanuit hygiënisch oogpunt 😉 .

Nu heb ik me al vaker afgevraagd hoe anderen hun bed ‘achterlaten’ in de ochtend. Ben jij van het type dat iedere dag zijn bed netjes opmaakt om in de avond weer onder een mooi strak getrokken dekbed te stappen?

Of ben jij van het rommelige type dat uit bed springt in de ochtend en niet meer achterom kijkt? Ikzelf heb beide type’s in me, maar probeer mezelf op te leggen iedere dag toch even de moeite te nemen. Het is namelijk een kleine moeite voor een groot plezier!

Dit blog gaat dan ook over het opmaken van je bed én de gewoontes daarom heen.

Je bed opmaken; wat heb je allemaal nodig?

Laten we het eerst eens even hebben over het opmaken van je bed en wat je allemaal nodig hebt:

Bovenstaande klinkt je vast niet onbekend. Ik slaap zelf overigens zonder molton onder mijn kussensloop. Beter is het om wel een molton te gebruiken die eventueel transpiratievocht opvangt, maar ik vind het veel te warm aan mijn hoofd en dan slaap ik niet lekker. En uiteindelijk is dat het doel, toch? Lekker slapen.

Bed opmaken in hotellook
Zo ga ik vroeg naar bed om lekker te relaxen met een kopje thee en een boek of tijdschrift. Heerlijk genieten van een fris opgemaakt bed en een gezellige look!

Een extra sprei en kussens voor de mooi!

Los van bovenstaande noodzakelijke items gebruik ik zelf ook nog een sprei en extra kussens om een hotel look te creëren in onze slaapkamer. Het is geen noodzaak, maar je bent eigenlijk net zo snel klaar met het opmaken van je bed, én het ziet er super tof uit.

Ik viel namelijk helemaal in katzwijm van de producten van Moyha die ik in de webshop Ookinhetpaars zag. Ze hebben de prachtigste spreien voor op je bed of plaids om lekker cozy mee op de bank te snuggelen bijvoorbeeld.

Om mezelf te verwennen en de slaapkamer een fijne upgrade te kunnen geven heb ik naast een stoere sprei ook nog een aantal kussens uitgekozen voor op bed. Je kent het vast wel vanuit een hotelkamer. Driedubbel dik kussens aan het hoofdeinde!

Ziet er echt vet uit vind ik, zeker als je het vergelijkt met onze slaapkamer in wit en hout. Dit is toch echt wel wat gezelliger, en zeker met het oog op de herfst en winter lekker cozy.

Gezellig kaarsjes aan 😉

Je dekbedovertrek verschonen, samen of alleen?

Wij verschonen ons bed meestal met zijn tweeën. Je kan je bed natuurlijk ook alleen opmaken, maar samen gaat het een stuk makkelijker, en ben je eigenlijk binnen 2 minuten klaar. Zeker met een tweepersoons bed is dit een stuk praktischer. Was je trouwens je dekbedovertrek met wasparfum, dan ruikt hij ook nog eens heerlijk!

De bedden van de kinderen verschoon ik ook samen met hen. Dat is wel zo handig, want zij hebben beiden ook een tweepersoons bed. Daarnaast leren ze gelijk hoe het werkt. Het is overigens het beste om je bed iedere week te verschonen. Hoe vaak doe jij dit?

Ben je maar alleen, dan werkt het voor jou wellicht handig om je dekbed te ‘rollen’ in je dekbedovertrek. Zonder al teveel gedoe kan je volgens de methode van onderstaande filmpje blijkbaar ook eenvoudig je bed opmaken.

Je bed opmaken in de ochtend, wat is de beste routine?

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen routine bij het opmaken van het bed. Maar wil je het goed doen, dan zijn er een paar dingen waar je toch echt even rekening mee moet houden. Het opmaken van je bed doe je niet meteen als je opstaat. Je bed moet namelijk écht even luchten.

Zet het raam lekker open als je dat niet al standaard hebt. Bij ons staat het raam in de slaapkamer altijd open trouwens. Wij krijgen namelijk hoofdpijn als we met de ramen dicht slapen, dus we houden het lekker fris in de slaapkamer.

Bed laten luchten voor het opmaken

Mijn routine voor het opmaken van ons bed

Ik gooi dus in eerste instantie ons bed ‘open’ om te luchten. Zoals je hierboven ziet. Ons raam staat dan open en dan kan het eigenlijk een behoorlijk deel van de dag zo luchten. Ik schud dan overigens ook gelijk de kussens even op.

sprei Moyha grijs met stoer stiksel

Pas na de middag loop ik weer een keer naar boven om de bedden weer even op te maken. En iedere keer geniet ik dan weer van de uitstraling die onze slaapkamer zo heeft. Vind ik zo gezellig, en tegelijkertijd tóch stoer.

Vooral die sprei van Moyha met dat toffe stiksel vind ik zo gaaf en de zwarte gebreide kussens met de houten knopen. Het slaapt overigens ook altijd lekker om nog een extra sprei over je dekbed heen te hebben. Niet specifiek omdat het anders te koud is, maar door het ‘verzwaringseffect’.

Bron: Ookinhetpaars

Wil je ook je slaapkamer een hotel chique effect geven? Dan kan je mijn andere blog nog lezen voor meer tips. En struin dan ook echt even bij Ookinhetpaars rond, want daar hebben ze nog veel meer moois dan ik je hier heb laten zien.

Zo hebben ze van het merk Moyha bijvoorbeeld ook prachtige plaids. Die kan je op je bank gebruiken, maar ook nog mooi over een sprei heen draperen. Of rechtstreeks op je dekbedovertrek. Niet helemaal strak, maar bijvoorbeeld gewoon losjes er overheen leggen voor een mooi speels effect. Zoals je hierboven kan zien.

je bed dagelijks opmaken

Zo moet het dus niet

Heb jij geen zin om van het opmaken van je bed een ritueel te maken? Zorg er dan voor dat je je bed wel altijd openslaat om te luchten. Ik zie om me heen ook dat bedden zo achtergelaten worden.

Bijvoorbeeld bij de kinderen, maar ik ken ook vrienden die het zo doen zoals hieronder. Op deze manier ziet het er én niet netjes uit, maar je matras en dekens kunnen ook niet luchten. Niet doen dus!

Ben jij van het team #bedopmaken of van het team #sneleruitennietmeernaarkijken ?

1 gedachte over “Bed opmaken; van een rommelige toestand tot een heerlijk gespreid bedje”

  1. Ik heb nog een extra wit dekbedhoes om mijn dekbed heen ter bescherming. Deze zit op de kop zeg maar. Dit gedaan omdat ik eerder last van eczeem had en daardoor werd door de zalf de onderste rand wat smoezelig. Nu gewoon zo gelaten bevalt me prima. Overigens wel eerst weer een nieuw dekbed gekocht…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven