Een bedankt juf cadeau knutselen voor het afscheid van de juf

Aan het einde van het schooljaar geven veel kinderen een cadeautje aan de juf. Zo’n Bedankt Juf cadeautje is een blijk van waardering voor de goede zorgen van het afgelopen jaar en ook een mooie manier om afscheid te nemen van de juf als je zoon of dochter volgend jaar een andere leerkracht krijgt. Je kunt een cadeau kopen, maar je kunt ook voor het afscheid van de juf knutselen!

Wij willen je in dit artikel inspireren met leuke knutselideeën voor het afscheid van de juf. O ja: nu hebben we het wel steeds over een bedankt juf cadeautje, maar uiteraard geldt dit ook voor de meester… Hoewel ze sterk in de minderheid zijn, zijn ze er gelukkig nog altijd wel!

bedankt juf cadeau knutselen en maken voor afscheid juf

We hebben overigens al eerder een zeer uitgebreid bedankt juf blog geschreven vol inspiratie, dus vind je hieronder niets? Kijk dan zeker even naar dit artikel: Bedankt juf (en meester) !

Waarom een bedankt juf cadeau

De juf heeft een jaar lang jouw zoon of dochter begeleidt. Ze heeft hem of haar geholpen toen het nodig was, geïnspireerd om te leren en meegenomen door allerlei nieuwe leergebieden.

Ze heeft haar best gedaan en vaak is ze een groot voorbeeld voor je kind. Zeker als we het hebben over de jongste kinderen. Haar bedanken voor haar goede zorgen is dan ook zeker op zijn plaats!

Een bedankt juf cadeau kopen of knutselen?

Natuurlijk kan je een bedankt juf cadeau eenvoudig kopen. Die zijn er immers in heel veel varianten en heel simpel te kopen bij allerlei webshops en gewoon in de fysieke winkels.

Want vaak komen ze tegen het einde van het schooljaar in de winkels weer vooraan in de schappen te staan. Maar is het eigenlijk niet veel persoonlijker om zelf voor het afscheid van de juf te knutselen als bedankje?

Nu zal je misschien best wel willen knutselen…maar weet je echt niet wat. Geen probleem, wij gaan je hier leuke voorbeelden geven en met een eigen draai eraan maak je er iets heel persoonlijks van.

Een bedankt juf cadeau zelf maken, de voordelen

Zelf maken is dus heel leuk en ook gewoon goed te doen, want je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Welke voordelen heeft een eigen gemaakt cadeau nog meer?

  • Het hoeft niet zo veel te kosten.
  • Je kind kan zelf iets maken, wat voor hem of haar veel leuker is om te geven.
  • Je kunt er iets grappigs in verwerken wat echt met de juf, een gebeurtenis of je kind te maken heeft.
  • Je kunt iets lekkers of iets anders kleins combineren met iets wat zelf gemaakt wordt. Zo snoep je een beetje van twee walletjes, zeg maar, maar het maakt het wel heel erg leuk.

Wat ideetjes wat je kind zou kunnen maken

Maakt je kind alleen een bedankt juf cadeau, dan zou je kunnen denken aan het knutselen van:

  • Mooie kaart met een tekening of een verhaaltje van je kind zelf.
  • Een mooie foto van je kind of je kind met de juf samen. Omlijst met een zelfgemaakt fotolijstje.
  • Een leuk knutselwerkje.
  • Iets lekkers, waarbij je er een nieuwe verpakking omheen maakt, die je kind kan vol tekenen of met een foto van je kind erop en uiteraard de woorden bedankt.

Iets moois maken met de hele klas

Misschien nog wel leuker is het knutselen van een cadeau voor het afscheid van de juf met de hele klas. Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een zelfgemaakt bedankt juf cadeau.

Een mooie collage met foto’s van alle kinderen en wat woordjes van de kinderen zelf erbij. Natuurlijk mooi ingelijst. Of een vriendenboekje maken of kopen en deze door alle kinderen laten invullen is eveneens een mooie herinnering voor de juf.

Inspiratie om zelf voor het afscheid van de juf te knutselen

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, dus hierbij ook nog wat afbeeldingen.Onderstaande voorbeelden kan je natuurlijk helemaal zo namaken of je geeft er een net andere twist aan waardoor het nog meer bij je kind of de juf past. Laat je dan ook vooral inspireren!

Bron: Pinterest ladylemonade

Rapport voor de juf

Nu is het niet je kind, maar juist de juf die een rapport krijgt. Verzin leuke ‘vakken’ waarop de juf beoordeeld wordt. Laat zeker je kind hierin meedenken, want die weet vast dingen van de juf die jij helemaal niet weet.

Bron: Pinterest

Theedoos met versierde zakjes als bedankt juf cadeau

Deze theedoos is leuk om met de hele klas te maken. Of laat je kind gewoon lekker zelf alle zakjes versieren. Want thee is altijd fijn om te krijgen. Dat kan natuurlijk ook.

Bron: Pinterest Ladylemonade

Een wikkel om chocolade heen

Maak voor een lekkere reep chocolade een nieuwe wikkel. Kies hiervoor wit papier, wat je door je kind laat versieren. Natuurlijk moet er minimaal ‘Bedankt Juf’ op en de naam van je kind. Maar een grappige tekst kan ook leuk zijn. En uiteraard leuke tekeningetjes!

Bron: Pinterest Leukmetkids

Zelfgemaakte kaart voor afscheid juf knutselen

Gewoon een zelfgemaakte kaart bij een klein cadeautje kan simpel maar wel heel leuk zijn. Helemaal mooi als je zoon of dochter dan haar eigen bedankje erop schrijft.

Waarbij er het liefst meer wordt gezegd dan alleen maar dank je wel. Iets waar je kind echt blij mee was of een herinnering aan wat ze beleefd hebben met elkaar.

Plantje in een potje

Een leuk plantje of heel toepasselijk een vergeet-me-nietje wordt door de meeste juffen mooi gevonden. Nog leuker is het als je het potje dan versierd.

Je kunt een aardewerkpotje nemen en deze laten verven door je zoon of dochter. Maar je kunt ook denken aan een plastic potje waar je leuke stickertjes (met bedankt…) erop kunt plakken. Of kijk eens naar dit voorbeeld met paper bags.

Een bosje bloemen knutselen

Bloemen zijn favoriet om cadeau te doen als bedankje. Hoe leuk als je deze bloemen dan ook nog kan bewaren! Dus laat je kind lekker aan de gang gaan en van karton of gekleurd papier bloemen knutselen. Dit kan op veel manieren. Hieronder vind je een paar leuke ideeën.

Een bijzonder boeket die je heel leuk overal kunt neerzetten:

Bron: Pinterest Mamaliefde

Heel anders, maar net zo mooi, zijn deze bloemen:

Bron: Pinterest dezin

Lekker eenvoudig en goed te doen voor veel kinderen is dit boeket. Hierbij is ook de vaas meteen zelf gemaakt!

Bron: Pinterest

De stroken waar je bovenstaande bloemen mee kan maken hoef je niet allemaal zelf te knippen hoor, deze haal je namelijk in allerlei kleuren gewoon bij de Hema!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven