Bedankt juf (of meester!), geen chocolade van ons dit jaar!

Bedankt juf! Of meester natuurlijk. Nog een paar weken, en dan breekt voor bijna alle Nederlandse kinderen weer de mooiste periode van het jaar aan: de zomervakantie. Zes hele weken lang maar een beetje aanmodderen, daar zou je als hardwerkende ouder toch bijna jaloers op worden? 

bedankt juf en bedankt meester

Sterker nog… er zijn kinderen die nu al bijna vakantie hebben, zoals onder andere mijn bloedeigen puber. Nog even de proefwerkweek en dan is het weer klaar. Niet alleen hij, maar ook ik ben gesloopt en toe aan vakantie!

Hij geeft echter geen bedankt juf cadeautje meer, dus daar kom ik goed van af. Maar bij mijn kleine diva in de klas gaat dat nog wel anders.

Bedankt juf, en bedankt meester!

Enorm veel respect heb ik voor de juffen en meesters. Sterker nog, als ik dag in dag uit een hele klas schoolkinderen in het gareel moest houden zou ik in de zomer op zijn minst 3 maanden moeten bijkomen. Ook al is het gedrag in de klas van de kids vaak beter dan thuis, het is mijn baan niet.

Ik zeg dan ook volmondig ‘bedankt juf, voor weer een jaar lesgeven!’

Dik respect dus voor alle juffen en meesters! Heb jij de gewoonte om het schooljaar af te sluiten met een cadeautje voor de leraar of lerares? Iets om te zeggen: bedankt juf, of meester? Of ga je daar dit jaar misschien mee beginnen?

Meer Bedankt juf inspiratie vind je bij onderstaande bedrijven

Gezamenlijk cadeau of iedereen apart?

Hier op kantoor had ik het over de bedankjes die verzorgd werden door de klasseouder. Een topmoeder die alles regelt rondom verjaardagen, juffendag en nu dus ook het bedankt juf cadeautje. Ik heb er zelf geen omkijken naar, behalve dan dat je kind iets kleins moet aanleveren.

Joukje vertelde me dat haar ouders allebei in het onderwijs zaten. Ze weet nog goed hoe ze altijd uitkeek naar die laatste schooldag. Niet alleen omdat ook voor haar dan de uurtjes te volgen school op één hand te tellen waren, maar vooral ook vanwege de kilo’s chocolade die haar vader en moeder meebrachten. Gekregen van de leerlingen.

Een beetje à la het attent zijn met een pakje Merci bijvoorbeeld.

Lekker origineel, haha, maar ik herken het wel. Ik ben de afgelopen jaren verschillende keren op het aller-aller-aller laatste moment naar school gehold om een doos te scoren. Die dan uiteraard op was. Tja, en een reep chocolade is ook zo’n duf bedankt juf cadeautje, niet?

Wat dat betreft ben ik dus blij dat we nu een klasseouder hebben die deze taken naar zich toetrekt en een en ander organiseert.

Wil je toch graag merci geven? Dan is bovenstaande een stuk leuker om te geven dan de standaard merci chocolade. Je vindt deze merci hier.

Wil jij de leraar of lerares van je kind eens met wat anders bedanken (en voorkomen dat hij of zij na die 6 weken amper nog achter de lessenaar past) dan hebben we nu de leukste Cadeau Juf tips en inspiratie op een rijtje gezet voor je.

De leukste inspiratie om de juf te bedanken, zónder snoep

Update: juni 2021

Uit onderzoek blijkt dat juffen en meesters liever niet bedankt willen worden met een voorraad snoep. De voorkeur gaat uit naar een leuk zelfgemaakt cadeautje.

papieren zakjes maken voor de juf of meester om iets op te schrijven

DIY paper baggies maken

We vonden deze toffe zakjes die je zelf kan maken bij Makerisme.nl. Karin Joan laat je zien hoe je ze maakt en je kan ook gratis downloads bij haar opvragen. Super tof bedankt juf cadeautje, toch?

Mooie paper bags vind je onder andere hier

Een heel toepasselijke paper bag maak je door er munt in te stoppen en deze tekst erop te zetten.

origineel juf bedankt cadeautje

Juf bedankt! Een klein presentje met zaden in een linnen zakje

Een leuk klein ‘groen’ presentje wat je kunt uitdelen aan de juffen en meesters op de school. De juffen kunnen thuis de zaden zaaien en dan genieten van de bloemen. Het is symbolisch voor ‘bedankt dat je mij laat groeien en bloeien’. Mooi om te geven én fijn om te krijgen.

Wie wil er nu geen mooie bloemen als reminder aan het leuke schooljaar?

We vonden deze presentjes bij Tuindreef

Bedankt juf, én bak er wat van!

Een hele lieve dankjewel voor die juf of meester die zo hard met jullie gewerkt heeft dit jaar. Bedankt juf, of meester zeg je met deze heerlijke bak ingrediënten voor een appeltaartje. Zo denken ze ook in de vakantie nog even aan je!

Een heerlijk voetenbadje (en meer) voor welverdiende rust!

Dit cadeaupakketje ziet er niet alleen super tof uit, maar we weten zeker dat de juf hier ook écht blij van gaat worden. Lekker even een (luxe) voetenbadje nemen om daarna je geluk te beproeven bij het planten van een klavertje vier. Hoe tof!

We vonden dit super toffe cadeautje bij Greetz.

Vaasje van een fles met bloem

Met deze vaasjes kan je zeker bij je juf aan komen zetten om haar te bedanken. En moeilijk zijn ze niet te maken. Met wat touw, lijm en een watervaste stift kom je al een heel eind. Bloempje erin en klaar ben je!

Soortgelijke flessen als hierboven vind je bijvoorbeeld bij Xenos

Plantje in pot

Dit leuke potje maak je ook met watervaste stift, of eventueel met verf. Een tomatenplantje (of aardbeienplantje) er in en je bedankt juf cadeautje is klaar. Hebben ze ook echt wat aan toch?

Leuk notitieboekje maken

Hou je van handletteren? Ik heb zelf een bulletjournal waar ik eigenlijk veel meer mee zou willen doen, maar hoe leuk is het om gewoon een klein notitieboekje te kopen waar je met handletters zoiets maakt als hierboven. Dat is toch super tof om de juf te bedanken?

Mooie notitieboekjes hiervoor vind je hier

Zeep om je handen te wassen

Zo’n zeepflacon koop je voor een habbekrats ergens in de supermarkt of bij de Action bijvoorbeeld. Met een watervaste stift schrijf je er deze leuke tekst op en je bent weer originaal bezig, lieve juf, bedankt!

Handjesbloemen maken

Ben je een knutselaar? Of liever gezegd… is je kind een knutselaar en maakt hij of zij graag zelf een bedankt juf cadeautje? Dan ben je hier vast even zoet mee. Benodigdheden? Een rietje, papier en potloden, stiften of verf.

Pennenbakje

Bij ons wordt er dit jaar een pennenbakje verzorgd. De klassemoeder laat haar schoonvader een bakje zoals hierboven maken, even letters stempelen en alle kinderen een potlood of pen met een lief kaartje eraan laten maken. Wat een leuk cadeautje om de juf te bedanken, toch?

Wie is het spelletje maken

Zelf een wie is het spelletje maken lijkt enorm lastig, maar als je goed kijkt valt het best mee. Ja, het kost wat meer tijd dan het vaasje hierboven, maar leuk is het wel! Wil jij een origineel cadeautje voor de juf of je meester bedanken? Dit is ’the bomb’. De foto’s zijn natuurlijk pasfoto’s van alle kinderen uit de klas!

Handletteren van porselein

Wat heb je nodig?

 • een porseleinen schaaltje
 • een oven
 • een porselein stift (maakt niet uit welke kleur)

Moeilijk is het niet, in dit blog (knutselen voor valentijn) lees je hoe je het maakt en afbakt.

Vaak vind je bruikbare schaaltjes bij de Xenos of de Action

Theelicht maken

We zijn op dreef met handletteren 😉 , maar wat vind je van dit theelicht? Ook heel leuk toch? En ongeveer net zo simpel als bedankt juf cadeautje als het vaasje wat je hierboven zag.

Mooie notitieboekjes hiervoor vind je hier

Op naar een nieuw hoofdstuk

Ook leuk om als boekje te geven is bovenstaande ‘op naar een nieuw hoofdstuk’ notitieblok. Behoeft geen uitleg verder toch?

Eerste hulp bij afscheid bedankt juf cadeautje

We zeiden wel… cadeautjes zonder chocolade of snoep, maar deze is wel heel origineel en kon ik toch niet laten om toe te voegen. Men neme een doosje met vakjes, een pen, stickers en wat vulsel voor in de vakjes en voilà!

Hier vind je sorteerdoosjes met een paar vakjes

Yvonne heeft hem onlangs ook gemaakt en mailde me het resultaat, super leuk toch?!

juf bedankt cadeau idee

Letterbakken of een dienblad maken

Heel origineel ook om zo zelf een letterbak of een dienblad te maken. Of makkelijker nog… er eentje te kopen waar je zelf de tekst op maakt.

Goedkope dienbladen vind je hier

Een persoonlijke klok geven, juf bedankt!

Deze klok is ook super schattig vind ik. Volgens mij heeft iedere juf of meester nog wel een plekje in huis voor zo’n mooi en persoonlijk bedankt cadeautje. De klok zou ik wel even ergens halen 😉 .

Bovenstaande klok komt bij Ikea vandaan en kost nog geen € 2,00!

Bloempotjes met krijt beschreven

Een simpel wit bloempotje, wat kalkverf en een krijtje… je maakt er de leukste dingen mee.

Bij bijvoorbeeld Blokker vind je goedkope bloempotjes

Bedankt dat u me hielp groeien juf

Of iedere andere willekeurige tekst. Je kan natuurlijk op de gieters zetten wat je zelf wilt, maar deze tekst is wel toepasselijk als bedankje.

Bedankt juf printables

Op broodbriefjes vonden we deze leuke printable. Plaats deze printable bijvoorbeeld op een notitieblokhouder. schrijf er wat liefs op en klaar ben je.

Een leuk notitieblok klembord vind je bij de Hema voor een paar centen.

Honing voor een bijzondere juf

Ook leuk als bedankt juf cadeautje is deze pot honing. Plak er een mooi etiket op en laat je kindje een bij in elkaar knutselen die je er vervolgens met een staaldraadje aan vast plakt. Heel goedkoop, maar toch erg origineel.

Juf bedankt cadeautje van chocolade, maar dan persoonlijk

Dit idee werd eigenlijk gebruikt om te geven aan iemand die in de rouw is, maar het is ook heel goed te gebruiken voor een bedankt juf cadeau. Je geeft wel chocolade, maar dan op een heel persoonlijke manier. Ieder stukje schocolade heeft een apart bedankje.

Mooi om te geven, maar ook leuk om te maken en om er echt bij stil te staan.

Thanks for making me a smartie

Haha, ook deze is weer heel leuk verzonnen. Je hebt er een klein potje voor nodig en wat letter stickers of gewoon raamkrijt.

Super originele sleutelhanger

Met een paar scrabble stenen maak je ook een origineel juf bedankt cadeautje, zoals bijvoorbeeld deze super leuke sleutelhanger. De scrabble stenen lijm je aan elkaar, in de bovenste een klein gaatje boren en een ringetje eraan. Klaar ben je.

Voor € 0,25 cent per stuk vind je scrabbleblokjes bij Knutselhoekje

Gezond cadeautje voor de juf

Geen chocolade geven maar juist noten! Met de tekst: ‘Ik heb genoten dit jaar, bedankt juf’ maar je dit cadeautje dan helemaal toepasselijk.

Deze potten vind je hier

Lieve theelichtjes

Kickenkitsch maakte deze leuke theelichtjes als bedankje voor een collega, maar je kan deze natuurlijk ook maken voor de juf. Die krijgt vast een heel mooi plaatsje in huis, zo schattig.

De theelichthouders zijn goed verkrijgbaar bij de IKEA

Hartelijk bedankt juf!

Ook deze spreekt voor zich.  Laura’s kadoshop verkoopt ze, maar je kan ze ook eenvoudig zelf maken. Je koopt een verdiept fotolijstje bijvoorbeeld bij:

Juf, je was fanTAStisch

Geen zin of tijd om zelf iets te bedenken of te maken? Dit soort tassen kan je gewoon bestellen. Voor een paar euro kan je een katoenen tas laten bedrukken.

Een katoenen tas om te pimpen vind je hier

Een heel klein, bescheiden, maar ontzettend leuk bedankje

Samen met je kind tover je in een handomdraai een klein luciferdoosje tot een heel schattig cadeautje voor de juf. Bedankt voor dit schooljaar 😉 .

Bron: Pinterest Lauraskadoshop

Cadeautje voor de hele klas

Wil je een bedankt juf cadeautje geven namens de hele klas dan is dit fotolijstje ook een leuk idee. Maak allemaal hartjes, voor ieder kind eentje, Laat ieder kind zijn eigen hartje versieren en maak er dan een mooi geheel van door ze te plakken in een lijstje, of ze er juist los in te gooien.

Een tof schort

Wil je de juf een cadeautje van de hele klas geven, en dan nog een ‘herkenbaar’ cadeautje ook? Dan is dit toffe schort wel een heel leuk idee. Laat alle kinderen zelf hun gezichtje schilderen voor een heel persoonlijk afscheidscadeau voor de juf.

Een goedkoop katoenen schort dat je hiervoor kan gebruiken vind je bijvoorbeeld bij Pipoos of eventueel Blokker.

‘Gewoon’ een foto

Wat dacht je hiervan? Laat alle kinderen op een krijtbord schrijven wat ze later willen worden. Maak van ieder kind (met bordje) een foto en laat al deze foto’s afdrukken. Dat kan zoals hierboven staat, maar je kan er bijvoorbeeld ook een leuke fotoslinger van laten maken.

Bron: Pinterest Perfectlittletouch.nl

We hebben genoten lieve juf en meester, bedankt!

Gewoon lief en niet héél bijzonder misschien, maar zeker goed voor een glimlach op het gezicht van de juf of meester.

Dit soort flesjes vind je hier goed betaalbaar

Laat de juf koekjes of taart bakken als afscheidscadeautje

Gewoon een setje in de winkel kopen om koekjes te bakken, bijvoorbeeld van die lekkere chocolade chip cookies of een taart. Stop er een blanke pollepel bij en pak het in in cellofaanpapier.

Even een leuke tekst erop zetten en klaar ben je!

Bron: Pinterest Linda Staat

Een deurhanger als bedankt juf cadeautje

Linda heeft ook een leuk bedankt juf cadeautje gemaakt. Een deurhanger om ‘even rust’ te creëren. Een mooie houten deurhanger waar ze met een laser de tekst in gebrand hebben.

Na even zoeken zie ik ook dat je ze kan kopen, hier bijvoorbeeld

Bedankt juf cadeautje kopen

Niets maken maar liever een leuk bedankt juf cadeautje kopen? Check deze dan even!

Van tegel tot placemat en van notitieboek tot sleutelhanger, bij Yoursurprise en bol.com vind je hele leuke juf bedankt cadeautjes die betaalbaar zijn.

Bedankt juf, leuk afscheidscadeau voor de juf!

Waar snoep en chocolade veranderen in overtollige kilo’s, hebben we nu een presentje voor de juf of meester gevonden waar ze echt een leven lang van kunnen blijven genieten. Op verschillende sites kan je namelijk heel eenvoudig een vriendenboekje in elkaar knutselen, met zelfbedachte vragen en natuurlijk foto’s van alle kinderen uit de klas.

Uiteraard heb ik dit niet zelf bedacht (zoals je hierboven kan lezen… die creativiteit die mis ik meestal, maar we werden getipt door een bericht van vriendenboeken.nl).

bedankt juf

Met het idee in mijn achterhoofd dat er meer moeders zijn zoals ik kon ik het niet laten dit idee ook even bij jullie neer te leggen. Voor nu, of voor volgend jaar… wat jij wilt.

Ongetwijfeld kan je eenzelfde soort boekje ook ergens anders laten maken, maar wat me hier zo handig leek is hetvolgende. Je kan alle klasgenoten gewoon via e-mail uitnodigen om mee te doen en de vragen in laten vullen.

Zo wordt het wel heel gemakkelijk om écht met de hele klas samen iets te geven om de juf of meester te bedanken. Je maakt het boek extra persoonlijk door bijvoorbeeld een jaaroverzicht van het geboortejaar van de meester of juf toe te voegen.

Of foto’s van die gezellige schoolreis, of het klassenfeest… En misschien heeft jouw zoon of dochter nog wel andere ideeën! Samen creatief bezig zijn lukt is nu een peuleschil en hangt niet meer van je eigen creativiteit af.  Het resultaat? Op een unieke manier ‘Bedankt juf’ (of meester) zeggen.

bedankt juf boek

Met de hele klas uit de school klappen?

Alle juffen en meesters zijn weer anders, dus je kan ook kiezen uit heel veel verschillende thema’s. Of de juf nu een sportief type is of deze zomervakantie liever horizontaal doorbrengt, er zit altijd wel een juffenboekje tussen met een design waar de leraar van jouw kind helemaal blij van wordt.

En trots zijn ze waarschijnlijk sowieso, als ze zien dat alle kindjes samen zo’n mooi cadeau hebben gemaakt. Als jouw kind nog in de fase zit dat hij of zij het liefst met de meester of juf trouwt, zal het helemaal een spannend boekwerk worden 😉 “Bedankt juf, wil je met me trouwen?”

Ook mooi meegenomen: met een klas van 20 kinderen hoeft dit boekje nog geen 2 euro per kind te kosten… blijft er ook nog wat zakgeld over voor de rest van de vakantie 😉 .

Te laat voor de hele klas?

Is het te laat om de hele klas te mobiliseren? Dan kan je altijd zelf nog een boekje aanschaffen om -samen met je kind- te vullen. Ook super leuk om als bedankje te geven natuurlijk. De bedankt juf en bedankt meester boekjes zijn er in verschillende uitvoeringen, hieronder heb ik er een paar voor je uitgezocht:

⇒ Je vindt dit boekje bij Bol.com

Vind je dit idee toch niets? Dan heeft Ladylemonade ook nog wel wat leuke ideetjes voor je verzameld!

10 gedachten over “Bedankt juf (of meester!), geen chocolade van ons dit jaar!”

 1. Hi Joyce!

  Wat leuk dat je ons notitieboekje in jouw overzicht gezet hebt!
  Voor de mama’s die niet zo creatief zijn, maar wel met een origineel cadeau voor de dag willen komen: het ‘Op naar een nieuw hoofdstuk’ notitieboekje is uiteraard ook gewoon te bestellen via http://www.perfectlittletouch.nl!
  Ook leuk voor een collega die een nieuwe baan heeft 😉

  Groet,
  Carla de Visser

  Perfect Little Touch

 2. Zelfs in de klas van je zoon is er een bedankje / kraamcadeautjes naar de juf gegaan … niet door de ouders maar door een paar attente meiden geregeld voor degene
  die mee wilden doen ? ? kleine moeite

  1. Leuk om te zien hoe kinderen zo vroeg al met dit soort leuke dingen bezig zijn. Dat zouden ze bij ons op school ook moeten doen..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven