Beeld en Geluid Museum in Hilversum met Kinderen voor Kinderen programma

Kinderen voor kinderen 40 jaar in het Beeld en Geluid museum in Hilversum.

Afgelopen zondag was Patricia samen met haar kinderen te gast in Beeld en Geluid in Hilversum op het Kinderen voor Kinderen parcours. Om 13 uur werden ze ontvangen en kregen ze uitleg over het museum. Met drinken en fruitspiesjes achter de kiezen konden de kinderen eigenlijk niet wachten tot het ging beginnen. Het Kinderen voor Kinderen programma is in het museum aanwezig van 15 februari tot 1 maart. Voor de zaalprogramma’s betaal je een toeslag van €2,50 per persoon. Het is wel handig overigens om van voren de website op te zoeken. Zo kun je zien of de workshop, die je graag wilt volgen ook die dag aanwezig is. Via deze link kun je het programma zien.

Kinderen voor Kinderen parcours bij Beeld en Geluid Museum

In de hal van Beeld en Geluid museum staat een Kinderen voor Kinderen parcours. Bij ieder onderdeel krijgen de kinderen een stempel en als ze alle stempels hebben, dan kunnen ze bij de kassa een button op halen. Jeej!

Er zijn vier onderdelen die bij het parcours horen: een foto maken, zangles, dansles en een kinderen voor kinderen quiz. De foto die je daar maakt, kun je naar je eigen mail adres laten sturen, waardoor je thuis ook nog een leuke herinnering hebt. Deze activiteit kun je de hele dag door doen en daar hoef je geen extra tickets voor te halen.

Sing- a- long workshop met Ridder van Kooten

Tijdens de Sing- a-long workshop ben je lekker met elkaar aan het zingen, maar ook de dansjes worden meegedaan. Zowel voor kinderen als voor papa’s en mama’s worden er bekende nummers gedraaid. Ridder heeft een microfoon waar hij mee kan gooien, waardoor de kinderen in het publiek ook door de microfoon mogen meezingen.  Dit is voor kinderen van alle leeftijden natuurlijk erg leuk om aan mee te doen.

Super zangworkshop

De komende twee weken zijn er dus afwisselend allerlei workshops te doen in het museum van Beeld en Geluid. Deze workshops worden gegeven door kinderen en coaches van Kinderen voor Kinderen. Er was vandaag geen zangworkhop, maar normaal wordt deze gegeven door de zangcoach van Kinderen voor Kinderen: Michiel.

Super dansworkshop

Na de Sing-a-long workshop mochten de meiden nog meedoen aan de super dansworkshop, deze werd gegeven door Kelly. Ze waren erg enthousiast over deze workshop en hebben genoten van de dansjes.

De workshop begon met een warming up en daarna hebben ze de liedjes van alle Koningsspelen gedanst. Ze hebben zelfs al een stukje gedanst van het nieuwe nummer Hand in Hand. Dit is het nummer voor de Koningsspelen 2020. De workshop is vanaf 6 jaar. Onze jongste dochter is 4 jaar en heeft wel meegedaan, maar daarna was ze wel echt heel erg moe. Drie kwartier dansen is best intensief, maar ze hebben volop genoten.

 Meet en Greet

Bij ons waren er vier kinderen aanwezig. Lara, Miguel, Milo en Senna waren bij de Meet en Greet in het Beeld en Geluid museum aanwezig. De kinderen mochten vragen stellen en daarna was er nog tijd om met ze op de foto te gaan. Na de Meet en Greet kregen ze nog wat lekkers en een goodiebag en hebben we het museum zelf nog bezocht.

Museum Beeld en Geluid

Voordat je het museum Beeld en Geluid in gaat, krijg je een ring. Als je deze ring aan het begin activeert, dan kun je daar alle doe opdrachten mee opnemen. Dit is wel echt een aanrader, want er zijn leuke activiteiten mee te doen en je kunt het thuis allemaal na zien. Wij hadden eigenlijk nog maar 2 uurtjes om het museum te bezoeken en kwamen gewoon tijd te kort! Dus voor iedereen die dit toffe museum wil gaan bezoeken… neem er de tijd voor!

Kinderradiofabriek

In het Beeld en Gleuid museum is ook de kinderradiofabriek aanwezig tot 1 maart. Dit is zeker een bezoek waard. Bij binnenkomst kun je een potloodje pakken en een vragenboekje. Eigenlijk is dit vanaf 8 jaar, maar Kaylinn vond het met wat hulp echt al wel heel leuk. Er zijn allemaal activiteiten te doen. Zo kunnen ze hun eigen nieuws opnemen, een hoorspel maken, maar ook een eigen jingle opnemen. En het leuke is, dat als je de ring scant, je de fragmenten thuis kunt downloaden. Onze jongste dochter van vier vond het ook erg leuk en met een beetje aanpassing kon ook zij haar eigen nieuwsbericht maken.  Als alle activiteiten gedaan zijn, krijgen de kinderen een echt radiodiploma.

Kinderen voor Kinderen pop studio bij Beeld en Geluid Museum

Boven is de kinderen voor kinderen pop studio. De kinderen kunnen zich daar verkleden en daarna een clip opnemen. Door de ring te scannen kunnen ze de lichten en de camera’s besturen. Boven kunnen ze hun eigen clip mixen en zijn ze even echt VJ.

Efteling kids radio

Bij de ingang staat de Efteling kids radio. Hier kun je zien hoe een opname gemaakt wordt, maar nog leuker is dat de kinderen soms even op de radio mogen komen. Wij waren hier pas aan het eind van de dag, maar de kinderen mochten meehelpen aan de afsluiting van het programma. Er is ook iedere dag een gast aanwezig in de middag, bij ons was dat Ralf Mackenbach.  

Al met al blijkt Beeld en Geluid als museum echt een tip. Niet alleen voor de voorjaarsvakantie, maar eigenlijk voor altijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven