Vriendinnenuitje: high tea bij de beeldentuin Garderen

Als je op zoek bent naar een leuk uitje met een vriendin, denk je misschien niet meteen aan Garderen. Als je eindelijk tijd hebt voor jezelf, zonder kinderen, dan wil je winkelen en lekker lunchen. In Garderen kan het allemaal, zo ontdekten wij na een heerlijke lentewandeling. We streken neer bij Beeldentuin Garderen en de middag vloog voorbij.

beeldentuin garderen

Beeldentuin Garderen; een verrassend leuk uitje

Ken je dat? Je roept tegen je vriendin, dat moeten we echt vaker doen na een gezellig dagje winkelen. En dan is het ineens weer een half jaar verder. Eindelijk hebben we een datum geprikt om eens goed bij te kletsen. Misschien nog wat winkelen en lunchen. Vooraf een wandeling om alvast wat calorieën te verbranden. Het idee voor de invulling van onze vriendinnendag is snel geboren, nu de locatie nog.

Dan stuit ik op de website van beeldentuin Garderen. En ook al klinkt Garderen niet zo opwindend, ik ontdek al snel dat de omgeving prachtig is. Lekker tot rust komen in de natuur. Maar ook winkelen voor de laatste trends op interieur. En in Lunchroom de Rozentuin kunnen we genieten van een luxe high tea. Ik leg het plan voor aan mijn vriendin en voor we het weten zitten we in de auto op weg naar Garderen!

Mijn vriendin vertelt onderweg dat ze de beeldentuin al kent, van het zandsculpturenfestival. Dit wordt jaarlijks gehouden vanaf april en is een leuk uitje met kinderen. Die hebben we nu niet bij ons, het is me-time! En het is nog te vroeg voor de zandsculpturen, dus misschien gaan we nog eens terug, met kinderen.

Lees ook: hoe word ik zen?

Het speulderbos

We besluiten om eerst het Speulderbos te gaan verkennen. Er zijn verschillende wandelroutes, wij volgen de rode route van 5 kilometer. Blauw staat voor 10 kilometer, ook fijn, maar je kunt ook overdrijven. We hebben nog meer te doen vandaag.

beeldentuin garderen bos

Het Speulderbos is één van de oudste en mooiste bossen van Nederland. We zien eeuwenoude eiken die lijken te bewegen en lopen over een kronkelpad tussen de bomen door. Het voorjaar hangt in de lucht en we snuiven de frisse boslucht op. We zouden de vogels kunnen horen fluiten, ware het niet dat we aan een stuk door lopen te kletsen. En zoals gewoonlijk verdwalen we. “Hoe kan het toch dat wij altijd een paaltje missen?” Gelukkig hebben we google maps en breken onze wandeling af in de goede richting. We hebben wel zin in een high tea!

Lees ook: leuke dingen doen met vriendinnen

High tea in Garderen

Op de ruime parkeerplaats van de beeldentuin stampen we onze schoenen even goed uit. We lopen linea recta richting de lunchroom, de beelden en de winkel gaan we straks bekijken. Onze tafel is al mooi gedekt, er staat al een verse pot gekookt water op ons te wachten. De vriendelijke serveerster legt ons uit dat we zelf verse thee kunnen uitzoeken, zoveel als we willen. Is de pot met water leeg, dan krijgen we gewoon weer een nieuwe. Klinkt goed! Verder legt ze uit dat we tussen de hapjes door even een rondje kunnen lopen door de Beeldentuin en het nostalgische showroomdorp met een winkel.

beeldentuin garderen High tea

Verschillende smaken verse thee

Dorstig gaan we eerst maar eens thee uitzoeken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, er is echt volop keuze. Gelukkig mogen we onbeperkt genieten van de thee, we willen alle smaken uitproberen. Heel handig, heb je nou een thee geprobeerd die je echt lekker vindt, dan kun je die ook in de winkel kopen en meenemen naar huis. Wij zijn erg gecharmeerd van, hoe kan het ook anders, de smaak ‘Lente’.

beeldentuin garderen thee

Ondertussen zijn er lekkere soepjes klaargezet voor ons en tasten wij gretig toe. Dat smaakt naar meer. Als niet lang daarna een plankje wordt gebracht met hartige hamburgers, komkommers met roomkaas en stokbrood met pulled pork verzuchten we dat we daar wel aan toe waren. Tussendoor lessen we onze dorst met een nieuw rondje thee. Het restaurant zit inmiddels helemaal vol. We kunnen desondanks heerlijk rustig verder met onze uitgebreide bijklets-sessie. Die alleen wordt onderbroken door weer een nieuwe gang met lekkere hartige hapjes.

beeldentuin garderen High Tea

Rondje beeldentuin Garderen en woonwinkeldorp

“Jullie mogen nu een rondje gaan lopen en vanaf 15.00 uur weer terug komen.” Dat laten we ons geen twee keer zeggen, de winkel wekte bij binnenkomst onze nieuwsgierigheid al. Toch gaan we eerst naar buiten waar we heel veel tuinbeelden treffen, verdeeld over ruim 3000 vierkante meter. In een nostalgische houten overkapping zien we leuke tuindecoraties. Met het zachte lenteweer erbij krijgen we allebei zin om onze tuin straks op te fleuren.

beeldentuin garderen woonwinkel

Verrassend grote woonwinkel

Als we naar binnen lopen wacht ons nog een verrassing. Het woonwinkeldorp is groter dan we dachten! Ruim 1300 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen met van alles voor in huis. Verschillende stijlen, van landelijk tot modern. We worden er een beetje hebberig van. “Het is alweer 15.00 uur, we moeten weer terug!” We zijn nog lang niet uitgekeken, maar willen de zoete hapjes van de high tea ook niet langer laten wachten. Voor we weer naar huis gaan maken we ons rondje door de winkel wel verder af.

beeldentuin garderen winkel

Dit gaan we vaker doen!

We zitten nog maar net weer aan onze gezellige tafel of daar komen de traditionele Engelse scones met jam en clotted cream. De scones zijn heerlijk warm, zoals het hoort. We doen er lekker lang over. De etagère met chocola en andere zoete hapjes volgt in rap tempo. “Zit jij ook al vol?” Een beetje wel, maar voor chocola heb ik altijd wel plek. En nog een kopje thee. Vooruit, nog een laatste smaakje.

beeldentuin garderen bediening

Als de allerlaatste bonbon naar binnen gaat zijn we het er beiden over eens. Dit is pure verwennerij. We hadden geen betere bestemming voor ons vriendinnenuitje kunnen bedenken. “En nu gaan we dit echt vaker doen!”beeldentuin garderen zoete high tea

Over de beeldentuin Garderen en lunchroom

  • De beeldentuin en het woonwinkeldorp vind je aan de Oude Barnevelderweg 5 in Garderen, net als de Lunchroom de Rozentuin Garderen.
  • Je kunt genieten van een high tea vanaf 2 personen, alleen na reservering. Kosten vanaf 21,50 euro per persoon. Een ‘gewone’ lunch is ook mogelijk. Kijk hier voor de menukaart en ander informatie. Er werken mensen met een verstandelijke beperking in de bediening.
  • ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement, wat geopend is vanaf april t/m oktober. Leuk voor een dagje uit, zeker in combinatie met de Beeldentuin en lunchroom de Rozentuin. Ieder jaar een ander thema.
  • De beeldentuin is, net als de Lunchroom en de winkel, op zondag gesloten, meer info vind je op hun website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven