Bee’s wrap: het duurzame alternatief voor plastic en aluminium folie

Kaas inpakken, een bakje afdekken, verpakken van brood of ander voedsel… Gebruik jij daar nog plastic of aluminiumfolie voor? Op het eerste gezicht niks mis mee. Maar toch zijn folies slecht voor het milieu én de gezondheid. Een fijn alternatief is Bee’s Wrap. Een natuurlijk en afvalbesparend product, dat niet schadelijk is voor mens en milieu.

Lees ook: De lekkerste slow cooker recepten voor een gezonde en lekkere maaltijd

Green Jump

We blogden al vaker over Green Jump: een fijne webshop die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. En wat een leuk en afvalbesparend product van Green Jump is de Bee’s Wrap! De webwinkel die het jou graag gemakkelijk maakt om (op een leuke manier) een groen sprongetje te maken maakt dat nu nog makkelijker.

De Bee’s Wrap: het natuurlijk alternatief voor afdekfolie

Het is dus een duurzaam alternatief voor afdekfolie. Maar wat houdt het nou precies in, dit product?

De Bee’s wrap is gemaakt van biologisch katoen met een laagje van bijenwas, jojobaolie en boomhars. Je gebruikt de warmte van je handen om de Bee’s wrap in model te vormen. Hij koelt binnen een paar tellen af en blijft dan gesloten. Je kunt ze zelfs gebruiken om voedsel zoals bijvoorbeeld brood in in te vriezen! Hoe handig is dat.

De Bee’s Wrap hergebruiken

Iets is pas echt duurzaam als je het kan hergebruiken natuurlijk. En da’s bij dit product niet anders. Na gebruik veeg je hem met een nat doekje even schoon en je kunt hem weer opnieuw gebruiken. Eventueel kun je iets milde zeep gebruiken maar dat is bijna niet nodig. Jojobaolie en bijenwas hebben antibacteriële eigenschappen waardoor het voedsel wat je in de wrap verpakt langer vers blijft en je de wrap steeds opnieuw kunt gebruiken.

De Bee’s wraps zijn er in 4 verschillende maten. De kleinste maat small is fijn voor een boterham of stukje fruit. Dan krijg je maat medium, large en extra large. De extra large is handig om een ovenschaal mee af te dekken of een groot brood in te verpakken en in te vriezen. Er is ook een setje met 3 verschillende maten Bee’s wraps zodat je gelijk voor verschillende toepassingen een wrap in huis hebt! Eén minpuntje: de wraps zijn niet geschikt om vlees mee goed te houden.

Kijk voor meer groene oplossingen op www.greenjump.nl, de webwinkel met meer dan 1000 eco, bio en fair producten voor baby, kind en jou!

Lees ook: Milieubewust leven en groen opvoeden met deze tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven