Interessante websites voor als je je wilt verdiepen in crypto

Jij zal ook al wel eens gehoord hebben over cryptocurrency, toch? Misschien heb je wat opgevangen via sociale media, of heb je er een keer iets over gehoord op het nieuws. Of van een van je kinderen als ze al oud genoeg zijn. Of misschien wil je wel beginnen met crypto maar heb je de stap gewoon nog niet genomen. Onze kinderen zijn inmiddels 11 en 16 en ook zij hebben er inmiddels van gehoord

De oudste kende de woorden crypto en Bitcoin al, maar de jongste had er nog niet eerder over gehoord. Totdat wij er over begonnen omdat Frank en ik dus met een training over cryptocurrency bezig zijn. En Lotte wordt er niet goed van, haha. Iedere avond hebben we het er wel even over en wordt er -uiteraard- op de betreffende exchanges gekeken naar hoe het met onze cryptomunten gesteld is.  

beginnen met crypto

Nieuweling in cryptocurrency en beginnen met crypto

Cryptocurrency was nieuw voor ons. En onze nieuwsgierigheid heeft het gewonnen dus zijn we samen aan het studeren. We hebben inmiddels al wel een paar jaar Bitcoins, of nu ja… een stukje Bitcoin 😉 , maar veel wisten we er eigenlijk nog niet vanaf. Termijn als fiatgeld en exchanges dat deed geen belletje rinkelen. Inmiddels wel gelukkig. Je kan er ook heel veel informatie over vinden om internet. Sta jij ook op het punt om te beginnen met crypto, dan is het slim om er uitgebreid over te gaan lezen, want het is best complexe materie. Of je gaat een training volgen net als wij doen, dat kan uiteraard ook.

Ook al lijkt de materie best complex, het is wel te begrijpen. Onderschat jezelf niet en lees rustig verder. Blijf je er stap voor stap in verdiepen, ook al snap je misschien niet alles direct in het begin. Maar zoek gewoon naar meer informatie omtrent de onderwerpen die je nog niet duidelijk zijn. Op de website Cryptobeginner.nl word je bijvoorbeeld ingelicht over de verschillende top cryptocurrencies. Het laatste nieuws tref je er aan, je leest er welke beurzen betrouwbaar zijn en je vindt er boeken over cryptocurrency die je online kunt bestellen. Allemaal nuttige info.

Je vindt er ook informatie over altcoins en stablecoins en kan er de verwachtingen van de verschillende cryptocurrencies vinden. Verwachtingen op korte termijn en op lange termijn. Let wel… dit blijven verwachtingen, dus ga daar niet klakkeloos mee aan de slag. Je bent te allen tijde aan jezelf verplicht om beter onderzoek te doen, want het gaat tenslotte om je eigen geld. En ook al is crypto leuk om mee aan de slag te gaan, als je nog moet beginnen komt er best veel op je af.

Belangrijk blijft in ieder geval dat je zelf je oordeel vormt. Jíj beslist óf je gaat beleggen in crypto, en zo ja hoeveel. Je zal dan ook op al die sites die informatie verschaffen over cryptocurrency disclaimers vinden. En terecht, want niemand wil natuurlijk dat zij verantwoordelijk gehouden worden voor de risico’s die verbonden zijn aan het handelen in cryptocurrency. Want die risico’s die zijn er!

Nog meer nieuws in het Nederlands 

Over het algemeen is alles rond cryptocurrency in het Engels. Voor ons is Engels op zich geen probleem, maar als het gaat over complexe dingen binnen de cryptowereld dan vind ik het ook wel fijn om er in het Nederlands over te kunnen lezen. Op cryptocurrency vandaag vind je bijvoorbeeld ook cryptonieuws in het Nederlands. Handig en gemakkelijk om jezelf op de hoogte te houden over de ontwikkelingen in de crypto markt. Het is belangrijk als je eenmaal gestart bent met investeren in cryptocurrency om ook het nieuws te volgen. Het is een manier om potentiële risico’s uit de weg gaan. En vergeet niet… klein beginnen met crypto. Begin met een klein beetje ‘speelgeld’ en alleen met geld dat je echt kan missen.

Volg de crypto markt als je gaat beginnen

Er zijn websites genoeg waarop je de cryptomarkt kunt volgen; ook coinmarketcap.nl is er daar een van; en nog een heel uitgebreide ook. Je vindt er achtergrondinformatie over de verschillende typen crypto en ziet ook meteen wat de huidige prijzen zijn. Via deze website kun je gemakkelijk nieuws en andere belangrijke informatie over de verschillende typen cryptocurrency lezen. Het is ook een gerenommeerde website over cryptocurrency met betrouwbare informatie, handig om bij te houden dus als je gaat beginnen met crypto en wilt gaan investeren in Bitcoins bijvoorbeeld.  

Naast het lezen van het nieuws rondom de crypto markt wil je waarschijnlijk ook weten hoe je kan beginnen. Ook daar lees je op die websites over. Zelf ben ik gestart met Bitvavo en Binance. Dat zijn twee exchanges waarop je crypto kan kopen en die te begrijpen zijn. Binance is overigens nog wat lastiger dan Bitvavo, maar op beiden zal ik nog wat dieper ingaan in een ander blog. Wij hebben in ieder geval de smaak te pakken en ik vind het leuk om jullie hier een beetje van op de hoogte te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven