Supertof behang voor de jongenskamer

Ik moet eerlijk toegeven dat wij bij Luc- toen hij nog een klein manneke was- geen behang op zijn jongenskamer hebben gehad. Achteraf vind ik dat wij destijds best wat meer ons best hadden mogen doen om de kinderkamers op te vrolijken. Het was een beetje recht toe recht aan zeg maar, wel een kleurtje op de muur, maar geen heel bijzondere uitstraling. Geïnspireerd door het behang van Perron11 geef ik jullie graag wat ideeën voor een toffe jongenskamer. Door gewoon simpel een muur te behangen creëer je namelijk direct een heel andere sfeer.

Behang jongenskamer, 10x toffe inspiratie

Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een motiefje met behang voor de jongenskamer van jouw zoontjes favoriete thema of onderwerp. Van dinobehang tot voetbalbehang en van een jungle in de jongenskamer tot retro behang omdat ook mama dat leuk vindt om naar te kijken 😉 .

voetbal behang jongenskamer

Een klein voetballertje in huis?

Heb jij een kleine voetbalfan in huis? Dan weet ik zeker dat jij hem een enorm plezier doet met dit behang in zijn jongenskamer. Net nieuw van de pers is dit voetbalbehang door Jennifer van Perron11 zelf ontworpen, hoe gaaf vind je het?

En zo grappig, op haar Facebookpagina zag ik de ruwe schets die geleid heeft tot bovenstaande behang. Hoe leuk is het om te zien hoe dit soort behang tot stand komt.

Bron: Pinterest

Een jungle in de jongenskamer door de toevoeging van behang

Denk het behang even weg in bovenstaande kamer en je houdt maar een ‘kale’ bedoeling over. Geen probleem natuurlijk, want een rustige kamer kan ook mooi zijn. Maar ik wil je vooral even laten zien dat je de jongenskamer heel snel een andere uitstraling kan geven door het juiste behang te kiezen. Dit safaribehang zorgt er in één klap voor dat je een gezellig kinderkamer krijgt met een fijne vrolijke uitstraling.

Bron: Pinterest

Wil je liever geen dieren op het behang, dan kan je ook voor deze variant gaan met alleen de bladeren. Het levert een gezellige uitstraling die het junglegevoel in de jongenskamer benadrukt maar waarbij je het behang toch iets ‘volwassener houdt’. Zo kan je er heel wat jaartjes mee vooruit.

Bron: Pinterest

Auto’s en andere voertuigen op het behang in de jongenskamer

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar de meeste jongens worden nu eenmaal heel blij van auto’s. Hoe leuk is het dan om die auto’s op je wand te hebben? Je kan ervoor kiezen om alleen een weg met rotonde op de muur te maken zoals hierboven, maar nóg toffer is het om een deel van de wand vol te hebben hangen met auto’s en vrachtwagens zelf zoals hieronder gedaan is. Prachtig gecombineerd met een wat donkerdere verf op de muur om er een hele stoere jongenskamer van te maken.

autobehang jongenskamer

En heb je dan een knul in huis die ook nog heel graag met auto’s speelt, dan kan je die rotonde beter op de vloer leggen in de jongenskamer in plaats van als behang. Zo heeft hij er ook nog wat aan tijdens het spelen! Of je maakt een autotafel zelf, dat kan natuurlijk ook.

Bron: Pinterest
behang jongenskamer wereldkaart

Behang met wereldkaart op de muur van de kinderkamer

Zoek je behang dat met de leeftijd van je jongen mee kan groeien dan is wereldkaart behang misschien wel wat voor jullie jongenskamer. Bovenstaande behang is niet alleen supergaaf, maar kan door het design en de kleuren ook nog eens jaren mee in de kamer van je zoon (of dochter natuurlijk). Hier raak je niet zomaar op uitgekeken!

dinobehang jongenskamer

Dino’s op de muur en op het bed

Oh wat is Luc toch een fan geweest van dino’s. Nu -maar dat is achteraf ‘gelul’ natuurlijk- denk ik weleens dat we hem daar een enorm plezier mee hadden kunnen doen. Met dinobehang op zijn slaapkamer. En ja, ik overdrijf as ik zeg dat zijn eerste woordje ‘bronchosaurus’ was, maar hij wist toch wel vrij snel alle dino’s met naam en toenaam te benoemen. Heel leuk natuurlijk als je kind zo’n passie heeft voor iets. En nog leuker om die passie met behang in de jongenskamer tot leven te laten komen, vind je niet?

Tip: Het dinobehang van Perron11 kan je daarnaast ook nog eens fantastisch combineren met een dinodekbed van hen en de dino muurstickers!

Bron: Pinterest

Liever dino’s die iets volwassener aandoen? Wat vind je van deze muursticker in plaats van behang voor de jongenskamer? Bijna net zo mooi als het behang van mijn schotse hooglander!

monsterbehang kinderkamer

Nog meer monsters op het behang!

Maar wel schattige monsters! Met deze lieve monsters tover je de kinderkamer gelijk om in een gezellige bende. Het brengt lekker kleur in de jongenskamer en daarnaast gaat het verhaal dat de monstertjes van dit behang enge monsters verjagen. Breng aan een wand dit kleurrijke behang aan en plaats op een van de andere wanden wat muurstickers van deze lieve monsters. Zo creëer je een plaatje van een jongenskamer waar ze heerlijk kunnen fantaseren en slapen.

jongenskamer behang grachtenpandjes

Altijd al in Amsterdam willen wonen? Behang de muren met grachtenpandjes!

Ik hou van Amsterdam en toch zou ik er nooit willen wonen. Maar als ik dan dit prachtige behang zie van de grachtenpandjes van Perron11 dan ben ik helemaal overtuigd voor een toffe jongenskamer. Het delftsblauw oogt heerlijk fris!

Welk behang kies jij voor een jongenskamer?

Zoals je ziet kan behang echt in één klap een heel andere sfeer aan de jongenskamer brengen. Dat wisten we al natuurlijk, maar door dit soort ideeën en inspiratie bij elkaar te zien weet je ook gelijk welke smaak er het beste bij jullie past. Ben je van de vrolijke en kleurrijke behangsoorten of kies je liever voor een iets ingetogenere versie?

Ik ben benieuwd naar de muren in jullie kinderkamers!

1 gedachte over “Supertof behang voor de jongenskamer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven