Stop met het verspillen van geld met deze handige tips

Niemand is van plan om aan het einde van de maand geen geld meer over te hebben. Maar soms overkomt het de beste. De ene keer is het totaal onverwacht, de andere keer komt het eigenlijk niet zomaar uit de lucht vallen. En vooral als er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk om goed met financiën om te gaan. Belangrijke verzekeringen zijn daarom ook onmisbaar. Onderstaande verzekeringen hebben wij al een aantal keren nodig gehad. Ik ben dan ook blij dat we goed verzekerd zijn want dat heeft ons veel geld gescheeld.

Belangrijke verzekeringen tegen twee linkerhanden en indrukwekkende armzwaaien

Met kinderen is er één ding dat zeker is: er gaat altijd wel iets stuk. Tijdens een driftbui vliegt er door een krachtige armzwaai breekbaar speelgoed door de woonkamer. Of de dure tablet van mama glijdt per ongeluk uit kleine vingertjes om vervolgens met het scherm naar beneden te vallen. Met een zucht vraag je je af of het het eigenlijk wel waard is om het kapotte spul te vervangen.

Natuurlijk is het niet ideaal om geld uit te geven aan onnodige dingen, zoals het vervangen van spullen die kapot zijn. Het is daarom vaak goedkoper om een goede verzekering af te sluiten, dan iets twee keer te moeten kopen. Het is tegenwoordig mogelijk om voor vrijwel alles een verzekering af te sluiten, dus ook tegen de onopzettelijke gevolgen van de kleine (b)engeltjes. We zetten de belangrijke verzekeringen even op een rij.

Waarom verzekeren?

Misschien is er al hard gewerkt aan het opbouwen van een solide financiële basis en is het financieel gezien geen probleem om kapotte spullen te vervangen. Maar dan nog zijn sommige verzekeringen belangrijk. Het is van belang om deze financiële basis te beschermen, want zonder verzekering kan je plotseling voor grote financiële zorgen staan. Ook al heb je geld gespaard. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ongelukken en rampen gebeuren nu eenmaal. Zonder verzekering is er niets om op terug te vallen als dit onverhoopt zou gebeuren.

Verzekeringen zijn er in alle soorten en maten, waarbij de levens- en zorgverzekering waarschijnlijk direct in gedachten springen. Maar ook een inboedelverzekering, autoverzekering en gebouwenverzekering zijn belangrijke verzekeringen die veel worden afgesloten. En hoewel de juiste verzekering veel geld kan besparen, kost de verkeerde verzekering juist onnodig veel. Geld dat veel beter aan andere zaken wordt besteed. We nemen daarom een kijkje naar de manieren om geld te besparen door goede en relevante verzekeringen af te sluiten.

Bespaar geld met de juiste verzekering

Met de juiste verzekeringen is het dus mogelijk om geld te besparen, wel zo belangrijk. Hoewel je iedere week een premie betaalt, ben je wel beschermt tegen het vergoeden van hoge kosten.

Een inboedelverzekering behoort bij de belangrijke verzekeringen

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel enorm handig. Het dekt schade aan spullen die niet ‘aard- en nagelvast’ zitten. Denk daarbij aan meubels, gordijnen, sieraden en audio- en videoapparatuur. Vaak dekt een inboedelverzekering niet alleen schade binnenshuis, maar ook buitenshuis. Zoals bijvoorbeeld diefstal van wasgoed in de tuin, tuinmeubelen en tuingereedschap. Onder de dekking valt schade door brand, wateroverlast, blikseminslag, ontploffing, inbraak, geweldadige beroving, storm en schroeien en smelten. Wat niet onder de dekking valt, is schade die jij of de kinderen veroorzaken. Met een allrisk polis kan je dit echter wel weer dekken.

vloer vervangen door wateroverlast

Zo hebben wij zelf bijvoorbeeld via onze inboedelverzekering de volledige houten vloer in ons oude huis kunnen vervangen omdat deze niet meer bruikbaar was. Zou je dit zelf weer moeten aanschaffen dan kost dat veel geld. Ik was dan ook heel blij met deze -voor ons- belangrijke verzekering.

Een zorgverzekering

Kinderen gaan vrijwel altijd gepaard met hoestjes, pijntjes en kwaaltjes. Maar soms gaat het wat verder dan dat en is medische hulp nodig. Een zorgverzekering is een verzekering tegen ziektekosten zoals medicijnen of het bezoek aan een huisarts of ziekenhuis. Een basisverzekering is uiteraard een van de belangrijke verzekeringen. Deze is dan ook verplicht voor iedereen die in Nederland woont en dekt de standaardkosten voor de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Maar er zijn ook aanvullende zorgverzekeringen beschikbaar die niet in het basispakket zitten maar wel belangrijk kunnen zijn.

Je bent niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, maar het kan wel degelijk helpen bij het beschermen van financiële omstandigheden. Het is bijvoorbeeld heel fijn als de kosten van een beugel gedekt zijn middels een aanvullende verzekering.

Belangrijke verzekeringen; een aansprakelijkheidsverzekering

Natuurlijk bestaat er altijd de kans dat de schade die veroorzaakt wordt, niet aan eigen spullen is. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel enorm handig. Mocht iemand van het gezin schade aanrichten bij iemand anders, dan dekt de aansprakelijkheidsverzekering tegen financiële aansprakelijkheid. Op enkele uitzonderingen na verzekert het alle letselschade en zaakschade die door de verzekerde wordt veroorzaakt. Wat mij betreft hoort deze ook tot de belangrijke verzekeringen.

Een verzekering bespaart dus misschien niet per direct geld, er moet ten slotte maandelijks een premie betaald worden. Maar wie in een situatie terecht komt die veel geld kan gaan kosten, zal blij zijn dat een verzekering is afgesloten. De kosten van schade kan soms al snel oplopen in de honderden of zelfs duizenden euro’s. En zelfs als dat geld op de bank staat, wordt dat uiteraard liever uitgegeven aan iets leuks zoals een welverdiende vakantie, nieuwe kleding of die mooie sieraden. Een goede verzekering dekt de onverwachte financiële kosten, zodat het spaargeld op de bank kan blijven.

Welke belangrijke verzekeringen hebben jullie afgesloten?

belangrijke verzekeringen om geld te besparen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven