Belangrijkste overweging voor keuze baan is het salaris

Uit analyses van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) voor de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie is gebleken dat het salaris een grote rol speelt bij de keuze van een baan of een werkgever.

Volgens 54 procent van de (potentiële) Nederlandse beroepsbevolking geeft het salaris de doorslag om voor een werkgever te kiezen. Hierbij komen inhoudelijk interessant werk en uitdaging binnen de carrière op een tweede plek te staan. Over de hele linie stelt de Nederlander elf procent minder eisen ten aanzien van het werk en de werkgever. Wellicht is ook de crisis er debet aan dat de huidige generatie de idealen langzaam laat varen en kiest voor zekerheid. 

Werknemer stelt minder eisen
De top 5 die de keuze van een baan beïnvloeden ligt redelijk voor de hand. Naast salaris behoren ook een goede werksfeer, een vaste aanstelling, een acceptabele reistijd en inhoudelijk interessant werk tot de vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor een (nieuwe) werkgever. Ook al is de top vijf al drie jaar op een rij onveranderd, toch hebben alle aspecten ten opzichte van 2011 aan belang ingeleverd. In 2012 is het belang van deze factoren (de redenen om voor een werkgever te kiezen) met elf procent gedaald.

Uitdaging is minder belangrijk
Na 2007 bijvoorbeeld heeft het belang van de totale werkbeleving in een baan aan terrein verloren. Zekerheid in de vorm van een vast contract is daarvoor in de plaats gekomen. In 2007 vond namelijk 54 procent van de Nederlanders inhoud van het werk een heel belangrijke factor, maar afgelopen jaar is dat gehalveerd naar 27 procent. Ook de uitdaging van het werk is minder belangrijk geworden: voor de kredietcrisis vond 43 procent uitdagend werk van belang, momenteel geldt dat voor nog maar 26 procent.

Bovenstaande onderzoek wordt gedaan onder ruim 5000 unieke respondenten van verschillende leeftijd, opleidingsniveau èn geslacht. Wat het onderzoek niet laat zien is hoe de keuze van vrouwen tegenover die van mannen staat. Wij vragen ons af waar met name de werkende moeder haar keuze in laat afhangen. Is dat in deze tijd ook het salaris, of zijn dat toch de secundaire arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibiliteit in uren en werktijden in verband met de kinderen?

Vul hier onze poll in, zodat we ook daar een betere kijk op krijgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here