Belgische chocolade, goddelijke zwart goud geeft euforisch gevoel

En dat is niet voor niets, want de beste chocolade is Belgische chocolade. There. I said it. En wat is nu slimmer dan iemand verwennen met een heerlijk stukje chocolade? Niet veel. Met liefde gegeven én goed voor het hart, wat wil je nog meer? Wist je dat er verschillende voordelen zitten aan het eten van chocolade? Zo bevatten cacaobonen flavonoïde en die hebben een beschermende werking tegen hart- en vaatziekten. En de Belgische chocolade van Planete Chocolat waar ik onlangs mee verwend werd wordt gemaakt van 100% pure cacao!

belgische chocolade

Dus als iemand jou nog vertelt dat chocolade niet goed is dan weet je vanaf nu wat je daarop kan antwoorden 😉 . Daarnaast zijn er aanwijzingen dat chocolade bloeddrukverlagend werkt (vind ik persoonlijk niet gek, want ik kan zelf radeloos worden als ik de reep chocolade niet kan vinden die ik die week gekocht heb om vervolgens weer helemaal te ontspannen als blijkt dat hij op een ander plekje ligt (natuurlijk omdat ik hem zelf verstopt had voor mede-eters hier in huis). Weg hoge bloeddruk! En als laatste zorgt de smaakervaring van chocolade voor de aanmaak van endorfine wat zorgt voor een euforisch gevoel!

En dat laatste… dat is nu exact de reden waarom Belgische chocolade by far een van de betere cadeaus is om aan je moeder te geven met moederdag. Want wie wil er zijn of haar moeder nu niet in een euforische stemming brengen?

Je kunt Moederdag namelijk als verplichte kost zien, maar dat zijn (of waren) het stofzuigen van je kamer of het wassen van jouw vieze onderbroeken ook voor je moeder. En wat dacht je van de ‘verplichte’ maar overheerlijke kost die mama iedere avond op tafel zet? We kunnen er kort over zijn: een moeder heeft nooit een vrije dag. Dus lijkt het me meer dan terecht dat we en masse hebben besloten ze één dagje per jaar in het zonnetje te zetten. Of dat nou een heel slim marketing idee is kan me niet eens schelen: the mama’s deserve it. En hoe verwen je een vrouw op haar best? Juist. Diamanten en chocolade! Liggen diamanten net buiten je budget dan hebben we een super tip voor je die toepasbaar is op bijna alle mama’s: doe je moeder eens chocolade voor Moederdag cadeau.

belgische chocolade

Bonbon, dat zit dus dubbel goed!

Als je in plaats van diamanten de chocolade hebt gekozen, kan je natuurlijk niet met een ordinaire reep aan komen zetten. Het woord bonbon is eigenlijk Frans voor dubbel goed, dus dit lijkt ons een prima optie. Welke moeder (en vergeet oma niet!) is er nu niet dol op een praline – het woord alleen al! Zelf noem ik ze het liefst pralinekes, op zijn Belgisch, want ik geloof dat het zo ongeveer wetenschappelijk is aangetoond dat onze zuiderburen toch nog steeds de beste bonbon creeëren. En ze voetballen ook nog eens beter…

Belgische chocolade: life is like a box of chocolats

Terug naar het onderwerp: chocolade! Dat vinden de meeste mama’s sowieso veel interessanter dan voetbal, toch? 😉 . De bonbons van Planete Chocolat zijn gemaakt van heerlijke Belgische chocolade pralines in een, het moet gezegd, heel feestelijk doosje dat op zich al leuk is om te krijgen! Je kan kiezen uit een ontelbaar aantal smaken dus of je moeder nu een fruitig of puur type is, ook haar bonbon zit er zeker tussen 😉 . Als je het spannend wil houden bestel je een gemengd assortiment en kijk je niet op de doos: “Life is like a box of chocolats… you never know what you’re gonna get” 😉 .

A bit of extra love

Chocolade voor Moederdag is leuk, maar je wilt je cadeautje natuurlijk wel een persoonlijk tintje geven. Daarom kan je bij het bestellen meteen een gedichtje of, als je niet gezegend bent met een talent voor dichten, een lief briefje voor je mama schrijven. Zijn de pralines bedoelt voor schoonmoeder? Dan kan je de chocolade ook gratis bij haar thuis laten bezorgen, scheelt weer een bezoekje 😉 .

Heb je wel een hele lieve (schoon)moeder en wil je echt uitpakken, kijk dan eens goed rond op de site van Planete Chocolat. Er zijn ook allerlei leuke uitjes in Brussel én workshops om zelf pralines te leren maken! Al weet ik niet of het weegschaal-verantwoord zou zijn als ik dat zelf zou kunnen… Ook wel wat voor mij want ook ik moet nog een Moederdagcadeau scoren: mijn doosje pralinekes is inmiddels leeg.. sorry moeke!

belgische chocolade

Nu heb ik meer Belgische chocolade hier liggen dan goed voor me is. Gun jij iemand dat euforische gevoel wat je krijgt van chocolade? Doe dan lekker mee met de winactie.

Winactie

Deel dit bericht via onderstaande social media en tag een vriend of vriendin die jij het euforische chocolade gevoel gunt. Wie weet drinken jullie binnenkort samen een cappu met een overheerlijk Belgisch chocolaatje uit bovenstaande doos erbij! De winactie loopt tot 3 mei 2016.

 

Pssstt.. de winactie is bijna afgelopen. Wil jij de winactie niet afwachten? Met de code joycemamsatwork ontvangen de eerste 5 bestellers 10% korting op hun bestelling. Geldig tot 30-06-2016.

8 gedachten over “Belgische chocolade, goddelijke zwart goud geeft euforisch gevoel”

  1. Ik heb het via Twitter gedeeld, telt dat ook? Ik zou het graag samen met mijn zwangere vriendinnetje opeten!

  2. Gezellig met mijn vriendinnen van deze lekkere chocola genieten met een kopje chocolamelk met slagroom. ? Ik heb deze leuke actie op Facebook gedeeld.

  3. Wat een leuke winactie! Ik heb je geretweet hoor! Maar heb mijn andere account getagd omdat mijn moeder geen Twitter heeft 🙂

  4. Avatar foto
    elisabeth maria martina

    daar zou ik mijn moeder heel graag blij mee maken, die zullen haar vast heel erg goed smaken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven