Ben jij ook zo’n koopjesjager?

Vrouwen zijn gek op koopjes

Dat wisten we natuurlijk al. Niet alleen de vrouwen onder ons weten dat, maar ook de meeste mannen weten exact hoe gevoelig hun vrouw is voor koopjes. Maar dat we acht maanden van ons hele leven bezig zijn met deze koopjes dat wist ik niet. Volgens onderzoek spenderen vrouwen acht maanden van hun leven aan het zoeken naar de beste koopjes. Gemiddeld shoppen we zo’n acht keer per maand, 20 minuten lang. En aangezien ik dat bij lange na niet haal…. zijn er dus vrouwen die zo ongeveer het dubbele doen.

Gegevens onderzoek

Het onderzoek, uitgevoerd door een website met kortingscodes, vroeg 4.000 vrouwen tussen de 18 en 45 jaar naar hun gewoontes m.b.t. winkelen. Zes op de tien ondervraagden zegt op het budget te letten en 40 procent geeft aan het gevoel van het vinden van een koopje fijn te vinden.

Bijna de helft zegt nooit het volle pond voor een item te willen betalen en 50 procent geeft aan tijdens ten minste twee van hun acht shopsessies niks te kopen.

Tweederde krijgt thuis spijt van hun nieuwe aankopen, waarvan 60 procent zich realiseert dat de nieuwe koop niet goed past, 40 procent zichzelf overtuigt dat het een miskoop is en een op de zes het ergens anders goedkoper vindt.

Vooral het bovenstaande vind ik eerlijk gezegd shockerend. Ik begrijp best dat je een keer een miskoop kunt doen, maar in 60 procent van de gevallen? Dat is wel héél veel, toch? Of vergis ik me nu? Zijn er echt zoveel vrouwen die zich in de winkel laten overtuigen van hoe mooi iets staat, om er vervolgens thuis helemaal niet tevreden mee te zijn?

En wat ik nog mis in het onderzoek is het volgende: wat doen al die vrouwen met de miskopen? De kleding die toch eigenlijk niet goed past? Verdwijnt die in de kast om er vervolgens jaren niet meer uit te komen? Gaat het merendeel met bon weer terug naar de winkel, òf trekken we het toch maar aan, omdat manlief er anders wat over te melden heeft?

Schuldig

Overigens blijkt uit dit onderzoek ook dat de vrouwen zich na het verschaffen van de koopjes (wel of niet tevreden), toch schuldig voelen. In het merendeel van de gevallen voelen zij dan ook de noodzaak zich te verontschuldigen tegenover hun partner, of op zijn minst een reden aan te dragen waarom ze dit ècht niet konden laten liggen.

En nu ben ik natuurlijk vooral nieuwsgierig naar wat de MamsatWork lezers hiervan vinden. Hoe shop jij?

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

3 gedachten over “Ben jij ook zo’n koopjesjager?”

  1. ik “jaag” vooral op reclame aanbiedingen (2 voor de prijs van 1 etc) maar dat komt meer voort uit het feit dat ik in de schuldsanering zit en budgetbeheer heb. ik plaats regelmatig oproepjes op twitter voor gratis dingen (shame on me!) en ik kijk ook regelmatig op marktplaats voor gratis spullen, en doe veel mee aan winactie’s zodat ik m’n kind(eren) toch wat leuke, onverwachte dingen kan geven.

  2. Avatar foto
    Jeanne van Dijk

    Ik shop ook graag maar die 8 keer per maand haal ik bij lange na niet. Dat hoeft ook niet. Eens in de zoveel tijd ga ik met mijn vriendin lekker de stad in en dan proberen we leuke kleding te scoren. Soms lukt dat heel goed en soms wat minder. En als we heel veel geluk hebben, vinden we een koopje. Ik heb zelden spijt van een aankoop, weet wat me wel en niet staat en wat ik leuk vind. Als ik dan toch een miskoop heb, had ik eigenlijk in de winkel al mijn twijfels en mijn stelling ” bij twijfel niet doen!” niet opgevolgd. Dom, heel dom. Gelukkig gebeurt dit heel zelden.

  3. hihihi, nou ik maak me wel schuldig aan koopjes jagen en ik zoek ook wel eens een excuus, maar dat ik spijt heb van 66,6% van mijn aankopen, nee dat niet en een miskoop, die zet ik gewoon weer op Marktplaats, daar komen ook de meeste koopjes vandaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven