Benaderd worden door RTL Lifestyle Experience, tja, wat doe je dan?

Onlangs las ik er weer wat over en ineens begon alles in mijn hoofd weer te ratelen. RTL Lifestyle Experience. Ja, ik ken het ook! En ja, ook ik ben benaderd door dit tv programma. Waarom? Omdat ze mij en mijn bedrijf zo interessant vonden en graag een item met me wilde maken. Of zoiets.

Huh?

Dat is het eerste wat ik dacht. Huh? Dat kan niet waar zijn! Ik ben wel vaker met mijn kop op tv geweest en heb ook met mijn kop in de kranten gestaan. Maar benaderd worden door een tv programma als RTL Lifestyle Experience… dat leek me wel even andere koek! Ik voelde me dan ook licht opgewonden en gevleid.

Het is alweer jaren geleden hoor, en ik mag gerust stellen…ook ik ben inmiddels wijzer geworden in dit ‘vak’. Toch komen de gedachten allemaal weer boven en het leek me leuk om eens even uit de doeken te doen hoe dit nu precies werkt.

benaderd door rtl lifestyle experience

RTL Lifestyle Experience, tha bomb

Het tv programma is iedere zondag omstreeks 14.30 te zien. En eerlijk is eerlijk, het is best een leuk programma voor een druilerige zondagmiddag. Maar wist jij dat al die items die je daar ziet in principe gewoon verkapte reclame is? Ik wist dat in eerste instantie niet. De reclameblokken op tv zijn inmiddels bij iedereen bekend. Een mooi moment om even een kop thee te pakken of even naar de wc te gaan. Bij een tijdschrift zie je met dikke letters ‘advertorial’ boven een pagina staan en sla je deze over als je wilt. Zelfs bij bloggers zijn de discussies hierover volop aan de gang, en terecht.

Maar ik had -jaren geleden- niet bedacht dat alle items in een programma zoals dit ook daadwerkelijk gesponsord zijn. Inmiddels weet ik wel beter en dat kwam dus door het contact met RTL Lifestyle Experience.

Benaderd worden door RTL Lifestyle Experience

De benadering loopt uiteraard via de telefoon, want op die manier kan een gelikte verkoper je eenvoudig pamperen zonder dat je nog eens terug kan lezen. Uiteindelijk komt er overigens wel een voorstel per mail, als je het zo ver laat komen tenminste. Maar dan weet je inmiddels al een beetje waar je aan toe bent.

Na het verhaal van ‘wat een interessant bedrijf’ tot aan ‘u past exact in dit item’, komt namelijk de harde waarheid. En ook die verbloemen ze prachtig door heel stellig te zijn in het feit dat je ‘alleen maar’ voor de zendtijd hoeft te betalen. Want alle productiekosten van het gehele item nemen zij voor eigen rekening. Hoe aardig.

Het kost dus geld.

Maar hé, één of twee minuutjes zendtijd, dat kost toch niet zo veel zou je denken? Ammehoela! Ik geloof dat ze me destijds een ‘aanbieding’ deden van € 4000,00. En dan te bedenken dat ze dus bedrijven benaderen die nog maar net begonnen zijn, of al blij zijn dat ze een paar euro winst maken na jaren van investeren.

Ervaringen van anderen en mijzelf

Toch blijkt het regelmatig wel te werken, het programma draait niet voor niets nog steeds denk ik dan. Een van de benaderde bedrijven zette zijn ervaringen op internet, met wat handige tips erbij. Mocht jij benaderd zijn door RTL Lifestyle Experience en je bent aan het overwegen… lees dat stukje dan zeker even na.

En ik? Ik heb niet eens de moeite gedaan om te onderhandelen over dit bedrag 😉 .

Wil je zien in welke media ik wel gestaan heb? 

7 gedachten over “Benaderd worden door RTL Lifestyle Experience, tja, wat doe je dan?”

 1. Heb het net ook meegemaakt. Ik ben student en net begonnen met mijn bedrijf. Ze was mega geïnteresseerd in mij en mijn concept etc. Jammer dat ze pas aan het einde van het gesprek vertelde wat het allemaal ging kosten.

 2. Opgebeld met een mooi verhaal door een medewerkster, te mooi om waar te zijn blijkt achteraf.
  Er worden getallen en mogelijkheden genoemd die ze achteraf helemaal niet waar kunnen maken…
  We moesten zo snel mogelijk beslissen want er was nog 1 plekje over en dan konden we diezelfde middag nog voorgesteld/besproken worden bij een overleg.
  Onder deze druk een document getekend,
  na een week zijn alle mondelinge afspraken over opnamedata / genoemde kijkcijfers ed opeens ‘vergeten’.
  Wanneer je dan besluit om te annuleren is dit niet meer mogelijk en wordt je aan de algemene voorwaarden gehouden, waarin staat dat je 50% moet betalen (2000 euro!!)
  Achteraf blijkt, zijn er veel meer bedrijven op deze manier benadert en opgelicht. Deze moeten dus stuk voor stuk 2000 euro betalen.
  Dit moet echt gestopt worden!

 3. Zojuist ook benaderd. Wat een lef zo veel van mijn tijd te nemen. Doeiiii RTL. En ik vroeg nog of dit programma maken kosteloos en dit gesprek belangeloos is, voor de een zeer aan vragen op me af wilde vuren. Erg vervelend.

 4. Avatar foto
  Erna van den Biggelaar

  Herkenbaar! Aantal jaren geleden exact hetzelfde met ze meegemaakt…. en het mooie is, ze proberen het elk jaar weer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven