Benen harsen? Auch! Of valt het toch best mee?

Eindelijk mogen mijn armen én benen het licht weer zien! Heerlijk vind ik het om ’s ochtends uit de douche te stappen en me meteen aan te kunnen kleden zonder me te ergeren aan stoppels of eerst onder de douche weer met een mesje aan de slag te gaan met mijn slaperige hoofd. Mijn favoriet is dan ook het benen harsen, in tegenstelling tot het scheren of epileren wat Joyce doet.

Lichaamsontharing is nou eenmaal bij veel vrouwen een feit. Persoonlijk heb ik van alles geprobeerd; van scheren tot epileren en crèmes, noem het maar op. Totdat ik op een dag al mijn moed bij elkaar verzameld heb en besloot om volledig over te stappen op benen harsen.

benen harsen producten

Benen waxen met de Sugaring methode

Ja, het doet even pijn – maar het resultaat mag er wezen. Ik zal je vertellen waarom:

Door de eeuwen heen is de vrouw bezig met het ontharen van haar lichaam. In veel Arabische landen werd hiervoor de ‘sugaring methode’ gebruikt, waarbij gesmolten suiker en citroensap in een pan worden verhit tot een smeuïge pasta. Vervolgens wordt deze als het is afgekoeld op de huid aangebracht, waarbij de pasta zich aan de haartjes hecht. Als de wax met een snelle beweging van de huid wordt getrokken, is het resultaat dat alle haartjes inclusief wortel uit de huid getrokken zijn en voilà; zijdezachte benen!

Nu is sugaring een beetje een knoeiwerkje heb ik gemerkt 😉 . Ik heb het zelf een keer geprobeerd tot verbranding en een smerige keuken aan toe. Je begrijpt dat ik deze poging niet echt succesvol vond. Fijn dus dat ik voor Mamsatwork de harsstrips van Chilly Silx mocht uittesten!

Benen harsen met Chilly Silx

Allereerst moet ik zeggen dat de geur van deze strips aangenaam plezierig is. Terwijl ik de harstrips tussen mijn handen opwarm komt er een geur vrij waar al mijn zintuigen blij van worden. Deze frisse menthol geur doet mij denken aan de geur die er in een professionele wax salon hangt; Heerlijk!

Hecht extra goed

Daarnaast valt mij nog iets op ; Chilly heeft strips die zich – net als bij sugaring- érg goed aan de haartjes hecht. Hier word ik extra blij van omdat dit betekent dat de stevige hars tijdens het verwijderen, het maximale aan haartjes vanuit de haarwortel verwijderd. Hierdoor hoef ik dus tijdens het benen harsen niet meerdere keren over het zelfde stukje huid heen – wat irritaties zou opleveren. Ik kan hierdoor zeggen dat ik ervaren heb dat ik minimale ‘pijn’ heb gehad omdat ik niet alle strips heb hoeven gebruiken.

benen harsen

Hoe gaat het benen harsen in zijn werk?

De harsstrips van Chilly zijn zelfs te gebruiken als je haartjes nog wat korter zijn als gevolg van bijvoorbeeld het scheren wat je eerder deed. Het gebruik van de harsstips is heel eenvoudig en je zal zien dat haartjes langer weg blijven en dat je geen stoppels hebt omdat de haartjes mét de haarwortel worden verwijderd.

 • Zorg dat je huid schoon en droog is (dus geen crème of olie van te voren gebruiken)
 • Verwarm de strip tussen je handen totdat de hars zacht is
 • Trek de strip open, plaats deze op je been en druk goed aan in de haargroeirichting
 • Houd de strip strak en verwijder de strip in één snelle beweging tégen de haargroeirichting in
 • Resterende harsrestjes verwijderen met een nabehandelingsdoekje

De nabehandelingsdoekjes die meegeleverd worden zorgen voor een onmiddellijke verkoeling van de huid en geven direct verlichting na het benen harsen, niet vergeten dus!

Voor beginnende harsers

Voor beginnende harsers zou ik wegens mijn persoonlijke succeservaring zeker aanraden om te starten met de harsset van Chilly Silx. Het is namelijk snel, efficiënt en geeft geen geklieder met opruimen.

Liever geen benen harsen?

Is harsen niks voor jou, probeer dan de ontharing crème of blondeer crème uit, ook die hebben ze bij Chilly Silx. De ontharing crème bevat shea butter waardoor je benen extra verzorgt aanvoelen. Daarbij hoef je de crème niet langer dan 5 minuten in te laten trekken én het is geheel pijnvrij! Wat wilt een mens nog meer 😉 .

benen harsen winpakket

Winactie

Wil jij een paar producten van Chilly Silx uitproberen? Doe dan mee met onze winactie, we mogen namelijk de harsstrips, maar ook ontharingscrème en ontkleuringscrème weggeven. Deel dit blog via onderstaande media en vertel ons in een reactie hieronder wat jouw favoriete manier van ontharen is. De winactie loopt tot 18 augustus 2016.

17 gedachten over “Benen harsen? Auch! Of valt het toch best mee?”

 1. Oh, ik ken Chilly alleen voor de intimverzorging. Ben erg benieuwd hoe de ontharingsproducten werken in vergelijking met de concurrentie. Ik gebruik vaak scheerapparaat of ontharingscrème.

 2. Avatar foto
  marijke raeijmaekers

  ik scheer mijn benen nu nog maar moet het bijna dagelijks doen dus wil ik wel eens wat anders proberen bv met chily silks

 3. Avatar foto
  Lin van de Werf

  Ik gebruik nu eigenlijk altijd een scheermesje, maar ben erg benieuwd naar andere methoden. Het lijkt me heerlijk om me niet meer dagelijks te hoeven scheren en als dat ook nog eens minder irritaties oplevert, ben ik om. Dus ik maak graag kans!
  Ik heb het via Facebook gedeeld.

  Groetjes Lin

 4. Hoi ? mijn favoriete manier is eigenlijk scheren omdat ik verder nooit wat anders geprobeerd heb en eigenlijk vind ik het heel irritant omdat ik het elke dag moet doen wil ik geen stoppels voelen hah dus ik zou eigenlijk wel graag de hars strips willen uitproberen omdat zoals je beschrijf het goed werkt hihi en je minder snel de stoppels voelt vergeleken bij het scheren ik kan vrij goed tegen pijn dus daar ben ik niet bang voor hihi
  groetjes kimberley ?

 5. ik gebruik van die goedkope herenscheermesjes van het Kruidvat, die werken perfect…. maar ik zou graag deze producten willen proberen!

 6. Super leuke actie ik doe graag mee. Ik zou mijn benen wel eens willen harsen lijkt me super makkelijk, doe het nu nog met een scheermes maar dat is eigenlijk zo’n gedoe en moet bijna elke dag!
  Erg benieuwd naar deze producten, heb het via facebook gedeeld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven