Benen scheren? 6 tips voor nóg gladdere benen

Rokjestijd! Het is weer bijna zover dat we de benen mogen laten zien zonder panty. Dit betekent natuurlijk wel dat ze weer onderhouden moeten worden en dat we ons wintervachtje af moeten schudden. Dat kan uiteraard op verschillende manieren. Ik heb al veel verschillende ‘scheermethodes’ gehad vanaf mijn puberteit. Van het epileren van mijn benen tot het ontharen met een flitsmethode, maar uiteindelijk kom ik nu toch weer terug op het benen scheren om mezelf weer van een gladde benen outfit te voorzien.

benen scheren

De reden waarom ik het benen scheren zo prettig vind is omdat ik dit combineer met mijn douchegewoontes. Het is gewoon makkelijk om in de ochtend tijdens het douchen nog even gauw over mijn benen heen te zoeven zodat ze weer lekker glad zijn.

Benen scheren is easy

Ik besef me uiteraard ook dat het scheren van je benen geen langblijvend resultaat geeft. Maar het feit dat het zo makkelijk is en ik ook niet met rode bultjes achterblijf van het epileren, dat vind ik persoonlijk wel een groot voordeel. Bij de Wilkinson Sword Hydro Silk Bikini is het daarnaast nog eens zo dat je ook niet persé scheerschuim nodig hebt om het benen scheren makkelijker te maken. Tenminste… ik doe het scheren gewoon zonder 😉 .

Wat wel fijn is is dat er een soort van hydratatie systeempje inzit wat ervoor zorgt dat je huid na het scheren automatisch gehydrateerd wordt en je daar heerlijk gladde, gehydrateerde benen aan overhoudt! Daarnaast beweegt de kop van het mesje flexibel mee, dat is uiteraard heel handig voor knokige knieën en enkels 😉 .

Dit scheermesje gebruik je overigens niet alleen om je benen te scheren, maar is ook héél handig voor je bikinilijn. Door de bewegende kop volgt hij de contouren van je lichaam uitstekend en daarnaast zit er ook een trimmer op dit scheermesje waarmee je je mooie figuurtjes kan maken als je wat extra tijd overhebt 😀 . Wil je graag wat ideeën opdoen over hoe je je schaamstreek mooi kan trimmen, dan kan je daar mijn vorige blog even over lezen, ben je straks weer helemaal bij!

De Hydro Silk Bikini is waterdicht dus je kan het mesje (en de trimmer) probleemloos onder de douche of in bad gebruiken. Geen excuus dus meer om je wintervacht te behouden, het is tijd voor mooie gladde benen die je binnen no-time iedere ochtend even bijwerkt als je wilt.

Je vindt de Hydro Silk Bikini hier, en gezien de vele positieve reviews zijn er meer vrouwen enthousiast over dit scheermesje

6 tips voor het benen scheren

 • Scrub je benen voor het scheren. Met een scrubcrème of een scrubhandschoen zorg je ervoor dat je het laagje dode huidcellen verwijderd waardoor je dichter op de huid scheert voor nog gladdere benen.
 • Als je scheerschuim gebruikt, gebruik dan maar een klein laagje. Een te dikke laag scheerschuim bemoeilijkt het scheren.
 • Gebruik géén zeep bij het scheren van je benen, daar droogt je huid van uit en onthaarde benen mag dan het doel zijn… we willen er geen schubben aan overhouden toch?
 • Spoel tijdens het scheren regelmatig je mesjes schoon want de opgehoopte haartjes zorgen ervoor dat het scheren van je benen lastiger gaat en je een minder egaal resultaat krijgt.
 • Heb je vaak last van irritaties na het scheren? Scheer dan met de haargroei richting mee in plaats van er tegenin. Toegegeven… je benen worden iets minder glad, maar je voorkomt wondjes en irritaties. Lees ook even ons blog over irritaties na het scheren voor nog meer tips.
 • Verzorg je benen na het scheren even met vochtinbrengende producten. Niet vergeten, vooral niet als je een droge huid hebt!

Hoe onthaar jij je benen? Ben jij ook van het benen scheren of hanteer je liever een andere methode? Ik ben benieuwd!

benen scheren

Winactie

Oja… pssttt… wil je graag een scheermesje met trimmer proberen? Ik mag wat weggeven, dus doe even mee met de winactie! Deel dit bericht via een van onderstaande social media knoppen en laat me weten hoe jij je het liefst onthaart en zorgt voor mooie gladde benen. De actie loopt tot 10 mei 2016.

37 gedachten over “Benen scheren? 6 tips voor nóg gladdere benen”

 1. Ik gebruik altijd cocosoilie en mijn trusty Gillette Venus scheermes om de job te klaren. Ik vind cocosolie veel beter dan zeep of schuim en de Gilette Venus scheert alles mooie glad en is handig om overal mee te nemen.

 2. Scheermesje en trimmer, dat lijkt mij handig. Ik gebruik meestal scheermesjes en af en toe harsen.

 3. Wat een leuke actie. Ik heb een hekel aan benen scheren, dit omdat ik altijd ontzettende jeuk krijg na het scheren onder de douche. Toch doe ik het regelmatig anders is het zo’n raar gezicht ? Daarnaast heb ik regelmatig sneetjes in mijn benen, omdat ik zo snel mogelijk klaar wil zijn.. Weer vanwege de jeuk. Tot nu toe al veel verschillende scheermesjes gebruikt maar geen verschil. Ik gebruik meestal wel dure scheermesjes. Ik ben benieuwd naar dit scheermesje met een trimmer want dat het ik nog nooit gebruikt! Groetjes ?

 4. Avatar foto
  anica aarts

  ik scheer mn benen onder de douche met wilkinson hydro 5 ( mannen ) t enige merk waardoor ik geen droge huid krijg.
  nu dat er de vrouwe variant is wil ik die wel heel erg graag uitproberen

 5. Ik vind het altijd erg fijn als ik mijn benen heb gescheerd. Dan voelen ze altijd zo zacht! Maar ik ben erg onhandig en krijg ook soms sneeën. Dus dit scheermes lijkt mij perfect voor mij.

 6. Ik ben absoluut van het scheren. Ik hoorde mijn collega’s afgelopen week praten over waxen en ik geloof dat ik even oversla….

 7. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Ik doe het meestal met een scheermesje onder de douche, dan zijn je benen glad en gaat het scheren beter !!.
  Erg leuke win actie, ik doe graag mee, zou erg leuk zijn 🙂

  Groetjes van Anneliese

 8. Zou het wel eens willen proberen! Ik scheer nu altijd onder de douche en gebruik een enkele keer scheerschuim maar meestal doe ik zonder. Verzorgen na het scheren dat vergeet ik in de haast nog wel eens…

 9. Oooh ik doe graag mee! lijkt me een heerlijk scheermesje.
  Ik scheer het liefst mijn benen omdat de rest me zoveel pijn lijkt doen, maar eigenlijk zou ik het beter eens proberen nu komen de haartjes zo snel terug

 10. Ook ik doe het scheren altijd onder de douche, lekker makkelijk en weg zijn ook meteen alle haartjes. Ik ken dit scheermesje met trimmer ook nog niet. Lijkt me ideaal!

 11. Ik scheer mijn benen altijd met schuim van de Lidl (gevoelige huid) en scheermesjes van de Action op de mannenafdeling. Daarna smeer ik ze in met Nivea Repair&Care.

 12. Lijkt me ideaal, ken het niet. Ik doe het dagelijks even snel onder de douche, maar heb dan zoooooveel bobbeltjes en irritatie = jeuk = slapeloze nachten haha! Dus ik kan niet wachten om deze met trimmer te proberen 🙂

 13. Waar ik (vooral in de zomer) van baal
  is dat ik telkens haar terugkrijg, hoe vaak ik het epileren ook herhaal.
  Met de ilkinson Sword Hydro Silk Bikini blijf ik hopelijk lang(er) glad
  Dat lijkt mij dus wel wat!

 14. Super leuke actie… Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik als man dit natuurlijk niet ga gebruiken. Maar wil heel graag meedoen voor mijn prachtige vriendin als verrassing..

 15. Avatar foto
  Heleen van der Velde

  Al enige tijd gebruik ik een epileer-apparaat, maar inderdaad die bultjes en ontstekingen…… dat maakt mijn benen niet mooier. Dus ben blij met deze tip en win-actie!

 16. Ik scheer mijn benen eigenlijk heel weinig in de winter.
  In de zomer heel af en toe, maar de zon verkleurt mijn haartjes zodat je ze op de bruine huid niet meer ziet. **geluk**
  Ik denk altijd dat het veel tijd kost, terwijl het eigenlijk geen moeite kost, wellicht te lui ????
  Maak graag kans op deze trimmer, zodat ik mijn benen onder de douche kan scheren. Ben benieuwd naar dat gevoel en resultaat, daar ik me nooit onder de douche scheer als het nodig is.

 17. Ik scheer mijn benen altijd onder de douche. Gaat in een moeite door. Heb geen ervaring met een trimmer. Wil ik wel eens proberen.

 18. Die trimmer lijkt me heel handig. En ik scheer ook gewoon onder de douche idd. En zodra het mooie weer begint, zak de frequentie weer toenemen. Nu is dat wintervachtje niet zo dik hier, die het in de winter toch 1x in de week.

 19. Avatar foto
  Grete Karina

  Ik ben een drukke hardwerkende moeder en scheren doe ik snel snel snel.
  Meestal onder de douche met een scheermesje, maar bij noodgevallen en haast scheer ik zo nodig droog.
  Daarna vet ik mijn benen gewoon flink in en is er meestal niets te zien.
  Ik ben heel benieuwd naar dat scheermesje met trimmer, ideaal voor de schaamstreek lijkt me.
  Ik like en deel op FB.
  Nu maar duimen….
  Groeten, Grete Karina

 20. Een noodzakelijk kwaad wat elke keer terugkomt,benen scheren.(Ik baal er zo van)
  Ik scrub mijn huid altijd van te voren en scheer altijd met baby-olie.Het resultaat vind ik bevredigend maar niet om te zeggen,tsjonge,jonge wat een supergladde bedoeling.

 21. Goede blog! Dat scrubben doe ik eigenlijk nooit, goede tip. Ik gebruik altijd een beetje conditioner als scheergel, werkt ook heel goed. Ik heb het gedeeld op Twitter! (@jolandaheida)

 22. Wat een leuke winactie! Ik scheer mijn benen normaal gesproken met mach 3 mesjes van Gilette. Die zijn eigenlijk voor heren, maar scheren lekker glad. Ik doe het ook gewoon onder de douche na het scrubben. Ik gebruik geen extra schuim.
  Ik zou deze mesjes graag eens proberen. Ik doe het ook gewoon onder de douche na het scrubben.

  Ik heb gedeeld op Twitter (@paramara1982) en FB (Tamara Mara Großmaul).

 23. Ik onthaar onder de douche, geen gedoe met schuim enzo. Een mesje met trimmer heb ik nog nooit gezien, klinkt handig! Ik zou wel een keer een ander merk proberen dan gilette 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven