Benieuwd hoe Ellen de sauna ervaart? Nou zo!

Ongeveer twee keer per jaar ga ik samen met mijn zus naar de sauna. Niet dat het nou een grote hobby van me is, maar het is best lekker. Je bent namelijk weer even jezelf en hoeft geen mama of echtgenoot te zijn. Bovendien kunnen mijn zus en ik heerlijk kletsen en hebben we altijd veel plezier.

Ik moet altijd eerst even wennen als ik uit de kleren ga. Schielijk kijk ik om mij heen om te zien wie er allemaal naar mij kunnen kijken. Gelukkig doet niemand dat (althans niet openlijk) en met mijn badjas stevig om mij heen, stiefel ik achter mijn zus aan de blote-mensen-ruimte in.

Echt  volgens de regels doen we het geloof ik niet, want als het even kan slaan we de sauna gewoon over. Veel te heet! Ook het ijsbad is aan mij niet besteed want: ”Ik heb nog plannen met de rest van mijn leven”.

We beginnen altijd met koffie en iets lekkers erbij, want DAT hebben we verdient. We praten en praten en bespreken de problemen van anderen en onszelf. Tussen de middag nemen we een lekkere gezonde lunch en de rest van de dag diverse sapjes en hapjes. Nee… het is geen straf om hier te zijn. Wel kijk ik altijd mijn ogen uit (wat dus niet gepast is in een sauna) en observeer en bekritiseer altijd eerst mijn eigen zus. Wat is er allemaal veranderd sinds de laatste keer? Een nog dikkere kont? Borsten nog verder richting navel? Het valt gelukkig best mee met ons, al zijn we natuurlijk geen achttien meer! In de loop van de dag gluur ik voorzichtig om mij heen en zie heel wat verschillende  billen en borsten voorbijkomen. Blubber billen, platte billen, hangtieten en soms helemaal geen tieten. De mooie ronde billen van Jennifer Lopez heb ik die dag  niet kunnen ontdekken, maar ik denk dat we daarvoor naar de zuidelijke oorden moeten. Ook de “kapseltjes” varieerden behoorlijk in stijl. Zo ben ik erachter gekomen dat er: streepjes, driehoekjes, oerwouden en zelfs kale poezen zijn. Dat laatste vind ik persoonlijk geen gezicht omdat je er uit ziet als een kleuter. Ook bij de heren is er een enorm verschil te ontdekken, maar DAT ga ik u niet vertellen, want  ik ben netjes opgevoed. Bovendien heb ik mijn man verteld dat ik DAAR nooit naar kijk!

Aangezien onze traditionele massage nog even op zich liet wachten, besloten we om de massagestoelen uit te proberen. We hadden tenslotte niet voor niets gratis muntjes. Totaal onvoorbereid nam ik plaats in één van de grote zwarte zetels en zodra ik het muntje in de gleuf liet vallen voelde ik gelijk dat mijn kuiten stevig werden omklemd en ook mijn armen lagen muurvast in de leuningen. De volgende tien minuten waren vreselijk en soms schreeuwde ik het bijna uit. (Gelukkig stonden de stoelen ver weg van de relaxruimtes) Diverse vuisten begonnen van boven naar beneden tegen mijn rug te stompen en ondertussen zat mijn zuster naast mij in de ander e stoel het zelfde lot te ondergaan. Het stompen werd steeds heviger en ook mijn zijkanten en nek werden bewerkt. Toen uiteindelijk mijn hoofd bijna werd gekraakt, was ik het zat en probeerde mij uit de stoel te bevrijden. Op dat moment kwam tussen mijn billen een soort stang omhoog en ik schrok me rot. “Wat is dit?” Strompelend kwam ik overeind en zag dat mijn zus in een deuk lag. “Vond jij dat nou normaal?” riep ik buiten adem en lachend bekende ze dat ook zij het geen succes had gevonden.

We besloten naar de klankschalen sessie te gaan en vleiden ons gerieflijk in de luie stoelen. Het was er heerlijk warm en donker en na een paar minuten begon het  “grote ontspanningsfeest”. Ik sloot mijn ogen en al na een paar minuten bracht het gegons van de schalen en het geruis van de buizen mij naar andere oorden. Net toen ik volledig weg begon te zakken ging er beneden in het gebouw iemand vreselijk boren. Ik was gelijk terug op aarde. Natuurlijk had men ons verteld dat deze sauna werd verbouwd. Maar toch niet nu?Mijn zus had er minder last van maar volgens mij is zij al een beetje doof. We besloten het te melden bij de receptie.“Nee… dit kon echt niet”, zeiden de dames en ze zouden het doorgeven. Nadat we heerlijk van binnen naar buiten hadden gezwommen en weer terug, lieten we ons in het bubbelbad zakken.

Het water bubbelde op dat moment nog niet en het was eigenlijk iets te warm. Vreemd genoeg zaten er alleen maar vrouwen in het bad en waarom DAT was werd me al snel duidelijk. Na een paar minuten begonnen het water opeens hevig te bubbelen en terwijl ik er een beetje van schrok zag ik de dames tegenover mij, met een gelukzalige glimlach om hun mond, allemaal tegelijk gaan verzitten. Zij wisten kennelijk wat komen ging. “Whow…!” dacht ik na een paar minuten. Dit zijn geen bubbeltjes meer. Dit zijn BUBBELS! Ik voelde ze aan alle kanten  omhoog komen en ja… ik moet het eerlijk toegeven: als je er een beetje goed voor gaat zitten is het een hele aparte ervaring. “Vind jij het ook zo lekker?” vroeg ik aan mijn zus, die naast mij zat met haar ogen dicht. “Ssstt…” zei ze. “Gedraag je!” en met het gezicht van een vrome non keek ze weer recht voor zich uit. “Ben je klaar?’ vroeg ze toen ik even daarna nog steeds grinnikend naast haar stond. “Bijna!” zei ik “En jij?” Ze gaf me een speelse zet en lachend zei ze: “Je bent en blijft een raar kind.”

Aan het einde van de middag kregen we onze echte massages en vol verwachting namen we plaats in de wachtruimte. Mijn zus fantaseerde over mooie mannen met gespierde armen en ik over dikke vrouwen met haren op hun kin. Na een paar minuten stapten twee lieftallige jonge dames op ons af en je zag ze denken: “Neem jij die lange dunne, dan neem ik die korte stevige?” WIJ dachten alle twee alleen: “Dat wordt niks”. Wonder boven wonder was de massage heerlijk en het toppunt van de dag. Die dames konden echt masseren. De vreselijke stoelen verdwenen op de achtergrond en ook de borende werklui waren als sneeuw voor de zon verdwenen.

Volledig relaxed stapte ik aan het einde van de dag naast mijn zus in de auto en omdat ook ZIJ erg ontspannen was, vlogen we zowat uit de eerste beste bocht. “Hee…kijk je wel uit?” riep ik geschrokken. “Ik heb nog plannen met de rest van mijn leven” en..  weer lagen we in een deuk.

Meer lezen van Ellen? Kijk dan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven