Bergslagen Nature Resort in Zweden

Tijdens onze vakantie vorig jaar hebben we onze laatste dagen op de rondreis door Zweden doorgebracht in het Bergslagen Nature Resort. Dit resort ligt bij het plaatsje Kloten. Een prachtig -typisch Zweeds- vakantiepark dat zeer ruim opgezet is en aan een groot meer ligt.

Het vakantiepark zelf heeft zo’n 30 toffe houten vakantiehuisjes die voldoende privacy hebben en midden in de natuur staan. Maar er is ook een camping bij aanwezig voor de kampeerders onder ons. Je kan er volop hiken, mountainbiken, elanden spotten, kanoën, vissen en nog veel meer. Ik neem je graag mee in de avonturen die wij hier in Kloten beleefd hebben. Zo krijg je een idee wat je kan verwachten in dit resort in Zweden.

Bergslagen Nature Resort Zweden; genieten met de kinderen

Als jij je vakantie naar Zweden gaat plannen, dan geeft dit blog je wellicht wat meer kaders over de mogelijkheden op het Bergslagen Nature Resort.

Aan het einde van onze rondreis hebben wij dus nog een paar overnachtingen gehad in Bergslagen Nature Resort in Zweden. Bergslagen ligt wat dat betreft ideaal. In een aantal uren (iets minder dan 5 ) ben je met de auto namelijk in Göteborg voor de terugreis met Stena Line.

Een goed idee dus om aan het einde van je rondreis door Zweden hier te vertoeven en in de ochtend in de auto stappen om op tijd op de boot te rijden naar Kiel.

Hoe zijn de huisjes gesitueerd op Bergslagen?

Zoals aangegegeven staan de huisjes redelijk vrij in de natuur. Sommige huisjes liggen dichtbij het meer (net zoals bij Björnbyn) en anderen -zoals die van ons- liggen iets verder weg tegen de rand van het bos. Op de bovenste foto zie je mij even lekker het zonnetje opzoeken in ‘onze’ tuin.

In ieder geval heb je in alle huisjes voldoende privacy om even bij te komen van je hectische leven en tijd door te brengen met je gezin.

In dit huisje tegen de rand van het bos hebben wij vooral de avonden doorgebracht. Al spelletjes spelend, want dat is wat wij doen op vakantie met onze kinderen; spelletjes spelen. Normaal gesproken doen we dat eigenlijk nooit want met 2 opgroeiende pubers is er maar zelden een momentje samen te vinden. Maar in onze vakanties halen we die schade dubbel en dwars in.

En overdag valt er natuurlijk genoeg buitenshuis te beleven. De natuur in deze omgeving (eigenlijk in heel Zweden) is werkelijk prachtig. Ga je een rondreis door Zweden doen, dan zal je onderweg zien dat Zweden ontzettend veel meertjes heeft. Zeker de moeite waard om die ook zo nu en dan wandelend te bezoeken!

Hou er trouwens rekening mee dat je -als je elanden gaat spotten- ook tegen de avond paraat moet staan voor een toffe wandeltocht. Elanden laten zich nu eenmaal pas makkelijker zien als de zon bijna onder gaat.

Elanden spotten in Kloten

Als je mijn eerdere blogs over Zweden hebt gelezen dan heb je misschien ook al gelezen dat dit de 2e keer is dat we in Zweden elanden gaan spotten.

De eerste keer was niet echt grandioos, en omdat we nu weer lager in Zweden overnachten was ik er bang voor dat we deze keer ook geen succes zouden hebben met het spotten van de elanden. Maar niets was minder waar!

Via Bergslagen Nature Resort hebben we het spotten van de elanden geboekt in de buurt van dit resort. Een elanden spot programma, met avondeten en een enthousiaste gids stond ons te wachten.

De sightseeing is ook uitermate geschikt voor kinderen. Onze gids is super bevlogen en neemt ons mee in het leefgebied van de elanden én de wolven. Hij is overduidelijk een dierenliefhebber. Tijdens het spotten van de elanden vertelt hij honderduit; ook over de populatie wolven in Zweden en hoe de politiek daar mee omgaat.

We zijn ruim 3 uur onderweg, eten een lekkere wrap tussendoor (afkomstig uit het restaurant van Bergslagen Nature Resort in Zweden) en spotten maarliefst ruim 30 elanden. Niet in het minst dankzij onze gids. Wat een neus heeft die man voor de majestueuze dieren hier in deze omgeving.

Ondanks het feit dat we ons nu een stukje lager in Zweden bevinden zien we hier echt veel meer elanden én nog van vrij dichtbij ook. Wat een ervaring is het om deze enorme dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Wel moet je snel zijn met je camera, want ze zijn zo weer weg.

Kanoën in Bergslagen Nature Resort

Uiteraard leent deze eindstop zich perfect voor een heerlijke kanotocht. Aangezien het Bergslagen Nature Resort zo mooi aan het meer ligt hadden we dan ook grootse voornemens.

Een kanotocht voor ons gezin. Twee aan twee kunnen we in een kano die klaar ligt op de oever. De kinderen staan erop dat ze samen in een kano mogen. Aangezien ze beiden goed kunnen zwemmen en al ouder zijn vinden wij dat geen probleem.

Frank helpt ze dan ook in de kano en duwt deze -als ze er beiden in zitten- van de oever af. Ze peddelen alvast een stukje het meer op terwijl Frank en ik samen steggelen over hoe we onze eigen kano van de kant af krijgen. We denken er allebei anders over.

Mij lijkt het handig als we de kano alvast ‘vrij’ leggen en vanaf de zijkant instappen, maar Frank staat erop dat ik alvast ga zitten. Hij duwt dan de kano van de kant en stapt er vervolgens bij in. Zo gezegd, zo…. niet gedaan.

Wat een flop, hahahaha, ik moet er nog hardop om lachen als ik terugdenk aan onze escapades in de kano. En alhoewel ik Frank niet echt als een chagrijn bestempel kan er dit keer geen lachje van af. Terwijl ik proestend van het lachen onder water ga -en weer bovenkom- hoor ik hem mopperen over telefoons enzo.

En natuurlijk heeft hij gelijk. Terwijl hij instapt in de kano slaat deze om (we zijn er nog niet uit wie hier egenlijk ‘schuldig’ aan was) en vallen we volledig in het water.

Het water drupt van onze lekkere lunch en onze telefoons geven een mistige gloed op het scherm. De kinderen doen het bijna in hun broek van het lachen en ik stiekem ook. Ook al sta ik in mijn wandelschoenen te soppen, dit is zo’n ervaring die je van je leven niet meer vergeet!

Afijn, om een lang verhaal kort te maken… Frank en ik druipen letterlijk af om droge kleren aan te trekken. De kinderen varen nog een klein rondje in de kano naar een nabij gelegen eilandje en als wij terugkomen in ons droge kloffie hebben zij genoeg gezien van de omgeving. Zonder pa en ma is het toch nét wat minder gezellig.

Ik heb dus één advies als je gaat kanoën om de prachtige omgeving van Bergslagen Nature Resort in Zweden te verkennen; doe voorzichtig, hahaha.

Het restaurant op Bergslagen Nature Resort in Zweden

Natuurlijk kan je gewoon eten koken in je eigen huisje, want alles is aanwezig om een lekkere maaltijd te maken (mits je boodschappen hebt gedaan natuurlijk).

Maar wij vinden het ook heerlijk om zo nu en dan uit eten te gaan tijdens onze vakantie, dus we hebben het restaurant van het Bergslagen Nature Resort in Kloten ook uitgeprobeerd. En dat was een goede keuze! We hebben genoten van een heerlijk diner met een lekker wijntje erbij.

Hou je van lekker eten en wil je jezelf verwennen? Dan is dit restaurant zeker een aanrader! Als het lekker weer is kan je heerlijk op het terras vertoeven en ook voor het ontbijt kan je er terecht. Handig bijvoorbeeld om dit de ochtend van je vertrek te boeken. Dan kan je na het ontbijt gelijk aan je reis beginnen.

Mooie eindstop van onze reis door Zweden

Bergslagen Nature Resort blijkt voor ons de perfecte eindstop van onze rondreis door Zweden te zijn. Eigenlijk hadden we hier nog wel wat langer willen blijven om de omgeving nog wat meer te ontdekken. Zo heb je hier bijvoorbeeld het houten stadje Nora in de buurt dat ik graag had willen zien. Ook de zilvermijn in Sala had ik nog wel willen bezoeken.

Maar helaas zat onze vakantie erop. We hebben enorm veel gedaan en gezien in Zweden en gaan zeker nog een keer terug. Wat een fantastisch vakantieland is dit!

Ben jij al eens naar Zweden geweest? Of misschien zelfs wel in het Bergslagen Nature Resort? Dan lees ik graag jouw ervaringen, dus laat zeker even een reactie achter als je wilt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven