Beroemde kinderen en minder bescheiden ouders: mama’s fantasie

Er zijn ettelijke interviews met BN’ers waarin het over hun ouders gaat. Beroemde kinderen die een boekje opendoen over hun vader en moeder. Afhankelijk van het tijdschrift waarin die interviews staan, worden er dan dingen gezegd als ‘mijn moeder was altijd erg goed gekleed’ of ‘mijn moeder kon fantastisch koken’ of ‘iedereen was welkom bij mijn ouders’. Onwillekeurig bedenk ik me dan altijd hoe stoer het zou zijn als Thijmen later beroemd wordt en dit soort dingen over mij en mijn lief zegt. Een hersenspinsel van een niet-zo-heel-bescheiden moed over beroemde kinderen 🙂 .

Lees ook: Kids met ambitie – droomt jouw kind ook zo groot?

Beroemde kinderen? Ik fantaseer nog even door

Dat hij dan door een modeblad wordt geïnterviewd, omdat hij een stel laarzen heeft ontworpen waardoor iedereen eindelijk die afschuwelijke Uggs vergeet en zegt dat zijn moeder zijn inspiratiebron is. Omdat ik altijd van die eenvoudige, maar stoere laarzen draag die mij fantastisch staan en dat ik die ook briljant weet te combineren. Of dat hij tegen een sportjournalist zegt dat hij nooit was gaan boogschieten als zijn vader die ruiterboog niet had gehad en niet met hem in de achtertuin had geoefend. En dat hij dan terloops ook nog opmerkt dat ik geweldig kan koken en heerlijke hapjes kan maken, dat mijn lief leuke spelletjes met hem deed en dat we beiden heel erg liefdevol zijn en al zijn vrienden met open armen verwelkomen. Dat lijkt me zo stoer!

Wil ik beroemde kinderen? En jij?

Nu ga ik hem natuurlijk absoluut niet pushen om beroemd te worden. Hij moet vooral gaan doen wat hij leuk vindt en waar hij gelukkig van wordt. Maar intussen doe ik wel mijn best om zo’n moeder te worden die in interviews geroemd wordt. Niet omdat ik hoop dat mijn beroemde kinderen dat ooit in een interview zullen noemen. Domweg omdat ik zo’n moeder wil zijn.

Ik wil die moeder zijn die altijd voorleest, liedjes zingt, spelletjes doet, lekker kookt, goed gekleed gaat, haar huis openzet voor vrienden enzovoort. Dat klinkt alsof ik best veeleisend ben voor mezelf en dat ben ik ook wel een beetje, maar tot nu toe vind ik dat het me goed lukt. Het is geen enkel probleem als er ineens iemand op bezoek komt die mee wil eten en – bescheiden als ik ben – vind ik dat ik goed kan koken. Gelukkig zijn de personen die het moeten eten het daarmee eens – inclusief de kleine gup. Regelmatig lees ik hem voor, zing ik voor hem, speel ik met hem. Het gaat me af met een gemak dat mijzelf verrast. Het is namelijk vooral leuk!

Beroemde kinderen – minder bescheiden mama’s

Dus mocht Thijmen toch een van die beroemde kinderen worden… En ook beroemd worden en interviews gaan geven… Dan weet ik zeker dat hij alleen maar lyrisch zal zijn over zijn moeder. En over zijn vader ook, dat is tenslotte die man die hem met eindeloos geduld troost als ik er geen geduld meer voor heb, die man die gekke dingen met hem doet en die ook nog af en toe voorleest. Ik weet het zeker: wij zijn leuke ouders. Het enige dat ik nog kan verbeteren is mijn bescheidenheid.

Lees ook: Wat nu? Onze dochter wil de topsport in

4 gedachten over “Beroemde kinderen en minder bescheiden ouders: mama’s fantasie”

  1. Avatar foto
    Mariska den Hartog

    Hahaha, leuk hoor, ik herken het wel. En we mogen onszelf best eens een veer in de * steken. Als je zelf positief bent, breng je dat ook over op je kind toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven