Besparen op je kleding is helemaal niet moeilijk met deze 6 tips!

Wat hebben (bijna) alle moeders gemeen? Ze letten op de kleintjes, letterlijk en figuurlijk. Dat moeders op hele creatieve manieren geld besparen, dat is een feit! Soms omdat ze geen kapitalen te besteden hebben, in andere gevallen gewoon uit principe. Wij zijn zelf ook dol op besparen – uiteraard- en hebben ons er eens in verdiept. En bespaartips kleding? Die heb je nooit genoeg. Daarom hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. En heb je zelf ook nog een goed advies voor ons en andere moeders? Dan horen wij het graag 🙂 !

Besparen = Sparen

Besparen, je hoeft echt geen krent te zijn om daar een goed gevoel bij te krijgen. Of je het nu doet met oog op duurzaamheid of je portemonnee: iedereen heeft er zijn eigen redenen voor en daar zitten geen foute tussen. Besparen levert geld op én is goed voor het milieu. Ook als het om kleding gaat! En alles wat je bespaart… dat hou je weer over voor andere dingen.

Tip: Ik heb het zelf overigens met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn moeder hield vroeger namelijk altijd een huishoudboekje bij. Wie doet dat nu nog? Bijna niemand denk ik, maar effectief is het wel, zeker als je wilt besparen. Want alleen dan heb je goed inzicht in wat je uitgeeft!

bespaartips kleding

Bespaartips kleding

Ben je zelf een echte shopaholic? Of krijgen je kinderen maar geen genoeg van nieuwe outfits? Begrijpelijk (wie houdt er nu niet van shoppen), maar niet altijd even praktisch als het om besparen gaat. Vooral niet als al je laatste geld er aan op gaat. Kom je iedere maand een stukje salaris te kort, of vind je het gewoon tijd om wat minder aan je garderobe uit te geven, dan moet je onze lijst met bespaartips kleding maar eens doornemen. Zeker weten dat je er wat aan hebt.

1. Een inkopper; let op de prijzen

De allereerste en simpelste oplossing op het gebied van bespaartips kleding is nog wel: let op de prijzen! Maar dat had je zelf vast ook al bedacht. Koop kleding in de uitverkoop aan het eind van het seizoen. Of shop in een (online) outlet, waar je kleding van vorige jaren kan kopen tegen hele lage prijzen. Offline shoppen in de uitverkoop is helaas niet de leukste bezigheid, ten minste… ik ga mezelf maar even na. Niets is er meer irritant dan tussen alle uitverkoopkleding (die over het algemeen niet meer zo heel netjes in de rekken hangt), nét dat dingetje te vinden wat je super leuk vindt, om er vervolgens achter te komen dat het niet meer in jouw maat beschikbaar is 🙁 .

Sla duurdere merken over; die labeltjes zijn leuk, maar je kan ze moeilijk als sjaal dragen. Leg dat ook aan je kinderen uit. Draagt driekwart van de klas dure merkkleding? Dan wil jouw kind dat zelf vaak ook. Geef aan dat je vooral betaalt voor het merk, maar dat merkloze kleding net zo mooi kan zijn, en even lekker zit. Is jouw kind niet vatbaar voor dit soort argumenten? Ga dan in iedereen geval mixen en matchen. Duur met goedkoop!

bespaartips kleding, lege spaarpot

2. Creëer een potje voor je kleding, op = op.

Sommige mensen vinden het lastig het overzicht te bewaren wanneer het om hun uitgavenpatroon op kledinggebied gaat. Anderen kijken zelfs bewust de andere kant op, ook al gaat er wel zo’n waarschuwingsstemmetje door het hoofd. Hoeveel geef jij maandelijks uit aan kleding? Als je bang bent dat je stiekem je eigen financiële grenzen overschrijdt, is het slim je uitgaven eens allemaal op papier te zetten. Of maak een digitaal overzicht. Geef je meer uit dan je lief is, dan is het een idee om een vast ‘potje’ voor kleding te maken. Is de bodem in zicht, dan zal de fashionista in jou zich even moeten inhouden!

Tweedehands, dat ligt toch voor de hand?

De volgende voor de hand liggende tip van onze bespaartips kleding: ga eens voor tweedehands. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar stiekem is er natuurlijk helemaal niks mis met tweedehandskleding. Als je tenminste een werkende wasmachine hebt. Tweedehands is zelfs hartstikke hip: er zijn een heleboel mensen die alleen nog maar vintage en tweedehands shoppen. Je laat daarmee ook nog eens zien begaan te zijn met het milieu. En waarom zou je andere producten wel tweedehands kopen (check Marktplaats) maar kleding niet? Persoonlijk vind ik het geen verschil. Als het er nog goed uit ziet tenminste!

Lees ook: Tweedehands spullen kopen door kringloopshoppen

En trouwens… je kind draagt toch ook iets van een neefje of nichtje wat toevallig al ergens is uitgegroeid? Hoezo is dat anders dan? Zeker voor kinderen is tweedehandskleding een goede tip. Voor je het weet zijn ze hun outfits weer ontgroeid, en in de tussentijd zijn ze er een ster in om hun kleding héél vies te maken. Goed idee dus: een tweedehandsje voor in de zandbak.

tweedehands kinderkleding verkopen

3. Beste tip ever… Circle of Parents tweedehands kinderkleding

Het nadeel van Marktplaats én de kringloopwinkel is wel dat de tweedehands kleding er niet altijd even mooi meer uit ziet. En wie vertelt jou dat deze beste man of vrouw betrouwbaar is? Met dat in het achterhoofd is volgens mij Circle of Parents ontstaan en die willen we hier dan ook specifiek even benoemen. Deze online webshop verkoopt tweedehands jongenskleding en tweedehands meisjeskleding.

Het mooie aan Circle of Parents is dat het op een marktplaats achtige manier werkt, maar dat je meer gevoel hebt bij de verkoper. Daarnaast worden er reviews bij een verkoper weergegeven en koop (of verkoop) je veilig. Meer informatie over het tweedehands kinderkleding verkopen lees je in ons aparte blog hierover.

Je kan overigens eenvoudig filteren dus hoeft geen honderden pagina’s met kinderkleding door te spitten. Zo bespaar je niet alleen euro’s, maar ook ’n hoop tijd! En is je kleintje de merkkleding weer ontgroeid? Dan verkoop je die gewoon weer door 😉 ! Reken dan maar eens uit hoeveel je bespaart op deze kleding!

4. Ruil je kleding in op een kledingruil avond

Ken je dat: wanneer je een kledingstuk koopt ben je helemaal in de zevende hemel. Een half jaar later heb je het twee keer gedragen en vraag je je af hoe je in hemelsnaam zó’n miskoop kon doen. Oplossing: ruil het in! Het ruilen van kleding is ontzettend populair. Wist je dat er steeds meer kledingruil avonden worden georganiseerd? Snuffel maar eens wat rond op Facebook. Hier bestaan hele groepen mensen die massaal hun outfits uitwisselen! Lang leve technologie: niemand heeft nog een zus mét goede smaak nodig om kleding te ruilen, je kan dat gewoon online regelen.

5. Huur de kleding als het om een speciale gelegenheid gaat

Zo gek is dat tegenwoordig niet meer hoor! Als je het kopen van speciale kleding te duur vindt (niet onlogisch) maar je hebt toch iets voor die ene bruiloft of dat speciale gala nodig, dan huur je gewoon. En je bent dan echt niet de enige. Steeds vaker zie je dat mensen voor een speciale gelegenheid kleding huren of lenen in plaats van kopen. Logisch ook, want je trekt dat soort kleding vaak maar één keer aan. Denk dan aan een smoking voor de heren, of een avondjurk voor de dames. Zelfs een trouwjurk is te huur.

6. Gooi je kleding niet in de wasdroger

Hoe makkelijk zo’n wasdroger ook is, je betere kleding laat je aan de lucht drogen en doe je niet in de wasdroger. Deze hoort ook bij de betere kleding bespaartips. Jij haalt toch ook dat filter regelmatig uit je droger? Heb je gezien wat daar aan stof in zit? Dat komt allemaal van je kleding af! Niet vreemd dus dat je sneller door je kleding heen bent als je alles maar klakkeloos in die trommel gooit.

Lees ook: Wasdroger life-hacks; haal mee uit je droger dan alleen was

Conclusie om extra te besparen op je kleding

Kortom, het is nog niet zo moeilijk om op je kleding te besparen als je onze bespaartips voor kleding een beetje opvolgt. En moet je wennen aan het idee van huren of tweedehands kleding? Ook geen probleem, dan start je gewoon klein! Je zal zien dat het je goed gaat bevallen. En jouw kind? Die is al lang blij als hij of zij weer iets ‘nieuws’ in de kledingkast heeft hangen.

Doe jij nog iets speciaals om te besparen op je kleding aankopen of de aankopen van kinderkleding? Wij zijn benieuwd en vullen bovenstaande lijst graag aan met jouw tips! Let us know!

1 gedachte over “Besparen op je kleding is helemaal niet moeilijk met deze 6 tips!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven