Besparen op een dagje uit met het hele gezin: zo doe je dat!

De huidige inflatie raakt ons allemaal. Alles wordt duurder, niet alleen de energiekosten, maar ook de boodschappen en erop uit gaan. Hierdoor vragen veel mensen zich af of het nog wel mogelijk is om leuke dingen te doen. Maar je kan best besparen op een dagje uit.

Er zijn genoeg manieren waarop je voor relatief weinig geld een fantastisch uitje met het hele gezin kunt plannen. Met de volgende tips gaat dit zeker lukken.

besparen op een dagje uit

Besparen op een dagje uit, doe er je voordeel mee

Als gezin wil je je kind(eren) alles geven en leuke dingen kunnen doen met elkaar. Maar is dat financieel ook nog wel mogelijk? Die zorgen delen veel ouders momenteel. Gelukkig hoeft een dagje weg zeker niet altijd een enorme deuk in je spaarrekening te slaan.

Met onderstaande tips kan je in ieder geval besparen op een dagje uit.

Bespaar op parkeerkosten tijdens je dagje uit

Parkeren Rotterdam hoeft zeker niet al te duur te zijn. Het ligt er gewoon aan of je de juiste parkeergarage hebt. Zoek van tevoren uit hoe hoog het maximale dagtarief is. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Wil je meer besparen op de parkeerkosten tijdens je dagje uit? Vergelijk dan de tarieven online en kies eventueel voor een garage die iets verder gelegen is.

Het openbaar vervoer is in de grote steden meestal goed geregeld, waardoor je binnen mum van tijd op de plaats van bestemming bent.

Kies eventueel voor een P+R. Deze zijn gelegen aan de rand van stad en bieden je de mogelijkheid om voor enkele euro’s een hele dag te staan. Meestal ontvang je ook nog eens een gratis dagticket voor het openbaar vervoer. Zo kan je voor relatief weinig geld een grote stad bezoeken.

Wij kiezen eigenlijk altijd al voor de laatste optie, veel praktischer dan helemaal de stad inrijden.

Wacht acties af

Een bezoekje aan een groot pretpark of dierentuin is niet goedkoop. Zeker niet met een wat groter gezin. Je bent toch al gauw meer dan honderd euro kwijt om enkel binnen te komen. Een flinke greep uit de spaarbuidel dus.

Gelukkig worden er tegenwoordig ook vaak acties gehouden en kan je daarmee besparen op een dagje uit. Meestal in samenwerking met supermarkten, of via Vakantieveilingen.

Hierbij kan er vaak voor korting of zelfs gratis entree worden gespaard. Dat scheelt toch al gauw tientallen euro’s.

Leg elke maand een klein bedrag weg

Wil jet met bovenstaande tips nog niet zomaar lukken om een dagje weg te gaan? Dat snappen we helemaal. Het is voor heel veel mensen financieel niet meer te doen om ‘zomaar’ iets te plannen.

Een dagje uit gaan met het hele gezin kost zoveel dat zelfs erop besparen nog niet voldoende is. Zeker niet als je een bezoekje wil brengen aan een groot attractiepark. Een dagje Efteling is voor vier personen al bijna onbetaalbaar.

Het is daarom slim om elke maand een x-bedrag weg te leggen. Net wat je die maand kunt missen. Ook gekregen geld voor verjaardagen, kerst, enzovoorts kunnen in het spaarpotje worden gestopt.

Zo is er aan het einde van het jaar een leuk bedrag gespaard om een uitstapje te maken. Natuurlijk probeer je ook dan nog te besparen op een dagje uit, maar je kan in ieder geval met het gezin op stap!

Gelijk een goede les voor het hele gezin dat het echt geld kost om leuke dingen te doen en dat hiervoor gespaard moet worden. 

Wil je nog meer tips, check dan dit blog om er voordelig op uit te gaan met kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven