Beste aftersun; niet iedere aftersun is veilig om te smeren na het zonnen

Over aftersun gaan de nodige verhalen rond en er worden ook héél wat producten aangeboden die je als aftersun zou ‘moeten’ gebruiken na het zonnen. Maar wat is nu de beste aftersun en welke aftersun kan je eigenlijk beter vermijden? Er zijn – blijkt nu- helaas maar weinig veilige aftersuns op de markt.

beste aftersun

Beste aftersun als je dan toch wilt smeren

Onderaan dit artikel doen we uit de doeken wat Radar te zeggen heeft over het wel of niet gebruiken van aftersun. Maar als je dan toch graag wat wilt smeren nadat je in de zon hebt gelegen en misschien wel een tikkeltje verbrand bent, kies dan voor de beste aftersun voor je huid.

Welke aftersun is wél veilig in het gebruik

Er zijn een hoop aftersun producten die veilig claimen te zijn, maar dat uiteindelijk tóch niet blijken. Onderstaande producten behoren tot de beste aftersun producten die er zijn, zonder schadelijke ingrediënten. Hiermee is niet gezegd dat ze de opgelopen zonnebrand ongedaan kunnen maken, dat kan namelijk niet. Wel kunnen ze helpen het leed wat te verzachten.

1. Aftersun van Dokter Leenarts

Eerder al schreven we over de fantastische producten van Dokter Leenarts, en ook nu mogen we weer een product opnemen in dit artikel. Bij de beste aftersun mag de aftersun van Dokter Leenarts namelijk niet ontbreken in het rijtje.

Drs Leenarts aftersun bevat werkzame ingrediënten die de huidbarrière herstellen. De crème smeert lekker uit en plakt niet. Vanzelfsprekend zitten er geen geurstoffen of andere allergenen in en ook geen alcohol.

Deze aftersun doet dus niets tegen de zonnebrand zelf, want dat kan niet, maar hij helpt wel om de uitgedroogde huid weer een boost te geven door de antioxidanten die in de crème zitten.

<3 Je koopt deze aftersun hier online

2. Aloë Vera aftersun

Zelf heb ik hele goede ervaringen met de beste aftersun die ik tot nu toe kende. Een aftersun van Aloë Vera. Deze aftersun bevat 99,9% biologische aloe vera, avocado, blauwe bosbes en andere vitamine- en kruidenpreparaten. Hij smeert lekker makkelijk uit en werkt kalmerend, koelend, vochtinbrengend en voedend op de huid na een dagje zon.

<3 Je vindt deze aftersun bij Holland & Barrett

Andere methodes dan het gebruik van de beste aftersun

Het aanpakken en verzorgen van je zonverbrande huid kan wel op andere manieren. Uiteraard is het slim om binnen te  blijven om verdere schade te voorkomen. Daarnaast wil je de huid afkoelen. Dat kan eventueel met een natte theedoek of met icepacks.

De beste methode is uiteraard altijd nog om je vooraf goed te beschermen tegen de zon. Dat doe je met natuurlijke zonnebrand die veilig is voor je huid.

De onzin van smeren met de bekende aftersun producten

De Volkskrant interviewde deskundigen over het smeren van vettigheid in de vorm van aftersun op een verbrande huid. En ook Radar deed onlangs onderzoek. Hun mening is voor vele aftersun producenten geen goed nieuws.

Het herstellen van de schade aan de huid kan niet, toch wordt dat vaak gesuggereerd. Aangezien de beschadiging op dna-niveau plaatsvindt is herstellen hiervan geen optie volgens hoogleraar Tamar Nijsten. De dermatoloog geeft echter wel aan dat er ook andere schade ontstaat, de schade aan de huidbarrière zoals we hierboven bij de beste aftersun producten omschrijven. Een goede hydraterende crème is dan zeker aan te bevelen.

Het resultaat wat de bekende blauwe flessen in de schappen van de drogist over het algemeen beloven, die mag je met een korreltje zout nemen. Sterker nog… het gebruik van die aftersun producten kan zelfs extra schade aanrichten omdat de producten gebruik maken van ingrediënten die de huid irriteren. Zoals bijvoorbeeld alcohol voor een verkoelend effect.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven