Een mooie pan op je fornuis welke ook nog eens de beste anti aanbakpan is? Het kan!

Je zal het met me eens zijn dat de ene anti aanbakpan de andere niet is. Ik heb er in mijn leven inmiddels al een aantal versleten en durf wel te stellen dat ik de beste anti aanbakpan ooit heb gevonden. En hij ziet er ook nog mooi uit!

anti aanbakpan van Greenpan, de beste in zijn soort

De beste anti aanbak pan? Dit is hem!

Misschien verwacht jij een top 10 of een top 5 van de beste pannen met anti aanbaklaag, maar daar ga ik in dit blog niet aan beginnen. Er is er namelijk maar één de beste, heb ik inmiddels ondervonden.

Ik heb overigens ook een aardige nummer 2 in mijn kast staan, maar gezien het feit dat de prijs kwaliteit verhouding van de nummer 1 duidelijk beter is wil ik je daarover verder adviseren.

Fantastische keramische anti aanbaklaag in de pan

Inmiddels is algemeen bekend dat de ‘oude’ anti aanbakpan zoals we die kennen niet de beste is. Er wordt dan ook afgeraden om die nog te gebruiken. De anti aanbak laag kan loslaten of bij oververhitting giftige stoffen afgeven.

Deze oude PFAS pannen horen niet meer op je aanrechtblad thuis. En zeker niet omdat jij een gezonde maaltijd op tafel wil zetten. Toch?

Gelukkig zijn er tegenwoordig meer alternatieven die wel gewoon probleemloos gebruikt kunnen worden. Een van die alternatieven is de beste anti aanbakpan wat mij betreft, van Greenpan.

Greenpan

Heel eerlijk… als je de pannensets van Greenpan ziet dan zou je misschien niet denken dat deze voorzien zijn van de beste anti aanbaklaag. Maar toch is het zo. Vandaar ook dat ik je er graag wat meer over wil vertellen.

Al maanden in gebruik

Ik heb deze pannenset van Greenpan inmiddels al een aantal maanden in gebruik en kook nergens anders meer mee. Niet alleen de anti aanbakpan is mijn favoriet – en de beste- maar ook de steelpannen en de kookpan vind ik erg prettig in het gebruik.

Daarnaast staan ze mooi op mijn fornuis en op tafel! Het oog wil ook wat toch 😉 .

beste anti aanbakpan aller tijden!

Wat is er zo bijzonder aan deze anti aanbakpan?

De pannen van Greenpan zijn voorzien van Thermolon. Dit is een keramische anti aanbak laag in de pan, zonder schadelijke PFAS en met een afgeleide van zand als basisgrondstof.

Het merk komt uit België en produceert zijn eigen anti aanbak laag voor in de pan om het beste resultaat te kunnen blijven garanderen zonder schadelijke stoffen.

Doordat deze anti aanbak laag dus volledig zonder schadelijke stoffen geproduceerd wordt loop je ook geen risico om iets binnen te krijgen dat niet in je lichaam thuishoort. In ieder geval niet door het gebruik van deze pannen.

Hoe bakt deze beste anti aanbakpan?

Buiten het feit dat de pannen mooi zijn om te zien en geen schadelijke stoffen in de anti aanbak laag bevatten is het natuurlijk ook van belang dat ze fijn koken en bakken. En dat doen ze.

Ik heb ze inmiddels dus al een paar maanden in gebruik en al mijn andere pannen opgeruimd. Die staan nu op zolder. Ik gebruik alleen nog maar de pannenset van Greenpan.

Bij het bakken met deze anti aanbakpan kan ik het beste en mooiste vlees, groenten of ei bakken. Zonder dat het aanbakt. Ik gebruik maar relatief kleine hoeveelheden olie en boter en in sommige gevallen zelfs helemaal niets.

Bak ik wat ontbijtspek? Dan gooi ik dat zo in de anti aanbakpan, dat werkt het beste. Niet te hoog aanzetten en dan wordt de ontbijtspek perfect knapperig krokant zonder aan te bakken. En zonder gebruik van bakolie of boter.

Alle andere producten daar gebruik ik een beetje olie of boter bij. Op een laag middel ‘vuurtje’ beginnen om ervoor te zorgen dat er geen oververhitting plaatsvindt en je waant jezelf een topchef.

Zo leer je niet alleen gezond koken, maar gebruik je ook nog eens gezonde materialen!

Greenpan pannen schoonmaken

Ook het schoonmaken is een eitje. Ik was de pannen na gebruik (en als ze afgekoeld zijn) gewoon even met een klein sopje af, en soms stop ik ze in de vaatwasser.

Het kan in principe beiden, maar je houdt ze het mooiste door ze met de hand af te wassen, zoals met alles.

Wat we wel opvalt is dat hoe vies de pan ook is, het er binnen een wip af is met afwassen. Ook de rode aanslag van de spaghettisaus zoals je hierboven ziet.

Het enige is dat de onderzijde van de pannen inmiddels na een half jaar gebruik wat vlekken vertonen die ik er niet meer makkelijk afkrijg. Maarja, dat is de onderkant. En het weegt wat mij betreft niet op tegen het feit dat dit echt de beste anti aanbakpan is die ik ooit gebruikt heb!

Meer weten over de pannen van Greenpan?

De gezondste pannen met de beste anti aanbak laag

Uiteraard wil je de beste anti aanbakpan hebben om ervoor te zorgen dat je eten niet aanbakt. Maar daarnaast is het dus ook heel belangrijk om ervoor te zorgen dat niet alleen jij maar ook de rest van de planeet zo min mogelijk belast wordt met schadelijke stoffen.

Wil je meer weten over het (niet) gebruiken van PFAS? Check dan het onderstaande filmpje even.

Waar kan je het beste op letten bij het gebruik van deze anti aanbakpan

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je deze pannen gaat gebruiken. Het is niet moeilijk, het is niet vreemd, maar voor het beste resultaat en zo lang mogelijk gebruik is dit handig om te weten:

  • Gebruik het beste houten, rubberen of plastic kookgerei zodat je de anti aanbakpan niet beschadigd
  • Verhit de pan eerst even kort op een middelmatig vuurtje voordat je de olie of boter erin doet
  • Gebruik géén extra vierge olie om te bakken. Dit moet je overigens nooit doen, deze olie is voor koud gebruik, niet voor warm
  • Zet een gebruikte hete pan niet leeg terug op het vuur of je inductieplaat
  • Laat een pan eerst afkoelen voordat je hem afwast, om vervorming door temperatuurshock te voorkomen

Ben jij niet zo van roze?

No worries. Ze hebben ze in allerlei verschillende kleuren. En alhoewel mijn voorkeur echt uitgaat naar de prachtige pasteltinten die ze hebben (die wil je toch?), zijn ze ook gewoon in standaard zwart verkrijgbaar als je wilt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven