Dit zijn de beste maaltijdboxen van dit moment

De maand september is weer begonnen. En dat betekent dat we weer massaal beginnen met werk, school, sport en andere bezigheden. Iedereen probeert op zijn of haar manier weer terug in het ritme te komen, ook in de keuken. Aanbieders van maaltijdboxen spelen daar ieder jaar handig op in. Stuk voor stuk proberen ze jou te overtuigen om hun gezonde en makkelijke maaltijdbox eens uit te proberen. Maar welke boxen zijn er eigenlijk allemaal op dit moment? En wat is de beste maaltijdbox? Een aantal jaren geleden schreven we al eens over HelloFresh. Maar inmiddels is er veel veranderd. Hoog tijd voor een update. In deze blog praat Hans van Maaltijdbox.com je helemaal bij over de beste maaltijdbox van dit moment. 

Wat is de beste maaltijdbox van het moment?

Er zijn tegenwoordig flink wat maaltijdboxen waar je uit kunt kiezen. HelloFresh zullen de meeste mensen wel kennen, die werken uitstekend aan hun marketing. Maar ook de boxen van onder andere Ekomenu, Marley Spoon, Willem & Drees, De Krat, De Familiebox, de vernieuwde Allerhande Box en het nieuwe Presto van Picnic zijn populair. Hoog tijd om de balans op te maken. Vergelijkingssite Maaltijdbox.com heeft alle boxen uitgebreid getest en komt met de onderstaande top-5 als het gaat om de beste maaltijdbox van dit moment:

 1. HelloFresh
 2. Ekomenu
 3. Marley Spoon
 4. Allerhande Box
 5. Willem&Drees
hellofresh recepten kaarten

1. HelloFresh: Overall de beste box voor de maaltijd

 • Kosten: €40,95 voor 2 personen en 3 maaltijden
 • Aantal personen: Voor 1 t/m 6 personen
 • Kwaliteit van de producten: Goed, vers en veelal afkomstig van erkende leveranciers. Er zijn tegenwoordig nauwelijks klachten over bekend, vandaar ook nummer 1 beste maaltijdbox. Minpuntje is dat de producten niet biologisch zijn.
 • Keuze in recepten: Wekelijks kun je kiezen uit 14 recepten. Een uitstekende mix, voor ieder wat wils. Wel zien we dat bepaalde recepten regelmatig terugkomen. Er zijn beperkte dieet mogelijkheden.
 • Gebruiksgemak: Erg goed, een gebruiksvriendelijke App waarmee je heel eenvoudig recepten kunt kiezen en boxen kunt plannen.
 • Bezorging: Erg goed, veel verschillende bezorgdagen + tijdstippen. Dankzij een eigen bezorgservice biedt HelloFresh een zeer nauwkeurige bezorging. Bovendien kun je de bezorger live volgen.
ekomenu, beste maaltijdbox

2. Ekomenu: een verrassende nieuwkomer als maaltijdbox

 • Kosten: €41,88 voor 2 personen en 3 maaltijden
 • Aantal personen: Voor 1 t/m 4 personen
 • Kwaliteit van de producten: Uitstekend. Producten zijn 100% biologisch en direct van de boer. Standaard zonder kunstmatige toevoegingen en E-nummers.
 • Keuze in recepten: Via Mijn Persoonlijk Menu kies je uit 12 handige leefstijlen met in totaal 20 verschillende recepten. Zeer geschikt voor diëten als glutenvrij, lactosevrij of diabetes. Voordeel is dat je per gerecht het aantal personen kunt kiezen. Deze maaltijdbox mag dan ook zeker niet ontbreken bij de beste.
 • Gebruiksgemak: Redelijk, via je account kun je wekelijks recepten kiezen of een box overslaan. Het werkt allemaal niet zo gebruiksvriendelijk als bijvoorbeeld bij HelloFresh. Er is ook nog geen App beschikbaar.
 • Bezorging: Er zijn 3 verschillende bezorgdagen waarbij je niet heel specifiek voor een tijdstip kunt kiezen. Bezorging wordt gedaan door PostNL waar geregeld klachten over zijn. Afhalen bij een Ekoplaza winkel is ook mogelijk.
marley spoon maaltijdbox

3. Marley Spoon: beste maaltijdbox op gebied van creativiteit

 • Kosten: €41,95 voor 2 personen en 3 maaltijden
 • Aantal personen: Voor 2 t/m 4 personen
 • Kwaliteit van de producten: Over het algemeen goed. Wel horen we van verschillende klanten dat er zo nu en dan eens een product mist of gewoon niet vers is. Het bedrijf groeit snel, maar dit lijkt ook gepaard te gaan met soms wat slordigheden.
 • Keuze in recepten: Uitstekend, elke week kun je kiezen uit 20 verschillende recepten. Handige tags als “kindvriendelijk”, “vega” of “binnen 30 minuten” om snel passende gerechten te kiezen
 • Gebruiksgemak: Goed, je kunt via je online account eenvoudig de recepten selecteren. Ook is er een heel prettige App bij deze beste maaltijdbox nummer 3 waarmee je boxen kunt plannen en recepten kunt kiezen. Dit is overigens ook een heel inspirerende App als je een tijdje geen box ontvangt: er staan ontzettend veel lekkere, makkelijk en inspirerende recepten tussen.
 • Bezorging: Er zijn 5 verschillende bezorgdagen met vrij ruime tijdsvensters. Marley Spoon heeft geen eigen bezorgdienst. Veel wordt bezorgd door PostNL. Er zijn regelmatig klachten over de bezorging door PostNL.
allerhande box maaltijdbox

4. De Allerhande Box van Albert Heijn

 • Kosten: €38,85 voor 2 personen en 3 maaltijden
 • Aantal personen: Voor 2 of 4 personen
 • Kwaliteit van de producten: De kwaliteit en versheid van de ingrediënten van de Allerhande box is dik in orde. Eigenlijk precies zoals je mag verwachten van deze maaltijdbox van Albert Heijn, ook als is hij niet de beste uit de rij.
 • Keuze in recepten: Elke week kun je kiezen uit 9 verschillende recepten. Per gerecht kun je kiezen of je het voor 2 of 4 personen wil. Er zijn altijd minimaal 3 vegetarische recepten. 
 • Gebruiksgemak: Op het gebied van gebruikersgemak moet AH het wel afleggen tegen HelloFresh en Marley Spoon. Er is geen speciaal gebruikersaccount waar je wekelijks recepten kiest of boxen inplant. De Allerhande Box is meer geschikt voor mensen die toch al de boodschappen bij AH shoppen, en dan direct ook maar 1 of meer maaltijdzakken bestellen.
 • Bezorging: AH heeft een eigen bezorgservice met erg veel bezorgdagen en tijdstippen. Daarnaast heb je de maaltijden relatief snel in huis. Bestel je 3 of meer gerechten? Dan betaal je geen bezorgkosten.
beste maaltijdbox

5. De biologische box van Willem&Drees

 • Kosten: €41,00 voor 2 personen en 3 maaltijden
 • Aantal personen: Voor 1 t/m 4 personen
 • Kwaliteit van de producten: De kwaliteit van de ingrediënten is erg goed. De producten zijn 100% biologisch en komen rechtstreeks van eigen Hollandse boeren. Vers van het land, direct op jouw bord. Veel producten zitten dan ook helemaal vers zonder plastic verpakking in jouw box.
 • Keuze in recepten: Je kunt kiezen uit 7 verschillende boxen. De meest gangbare optie is de “Seizoens box” met een mix van vlees, vis en vega. Maar er is o.a. ook een gezins-, snel&simpel-, en koolhydraat bewuste box. Recepten kiezen is niet mogelijk. Wel kun je wekelijks switchen van maaltijdbox zodat je kiest wat jouw het beste uitkomt.
 • Gebruiksgemak: De box van Willem&Drees is niet echt te vergelijken met bijvoorbeeld HelloFresh. Het koken is allemaal iets meer uitzoekwerk. Er zit geen receptenkaart bij (die staat online), de instructies zijn vrij ruim interpreteerbaar en bevatten geen foto’s, en ingrediënten worden niet altijd in precies de afgemeten hoeveelheid bezorgd.
 • Bezorging: Willem&Drees wordt gerund door lokale ondernemers die elk verantwoordelijk zijn voor een eigen regio. Er zijn daardoor ruime bezorgmogelijkheden en er is een hoge persoonlijke betrokkenheid. Zo kan de bezorger bij het bezorgen van de box wat info of tips delen.

Welke maaltijdboxen heb jij al uitgeprobeerd?

Heb jij ook al eens een maaltijdbox getest en zo ja welke komt er dan voor jou als beste uit de bus? Ik vind vooral het gebruiksgemak een belangrijk doorslaggevend punt, maar vindt het daarnaast ook direct jammer dat ik de slowcooker voor deze gerechten niet kan gebruiken.

Dit zijn de voordelen en nadelen van de beste maaltijdbox top 5 maaltijdboxen voor lekker makkelijk, snel en gezond eten

1 gedachte over “Dit zijn de beste maaltijdboxen van dit moment”

 1. Ik testte onlangs een koolhydraatarme maaltijdbox uit. Review volgt nog 🙂 HelloFresh probeerden wij een hele poos geleden net als Foodbag, maar van beide was ik niet omver geblazen. Maar dat is intussen wel al een paar jaar geleden dus misschien moet ik ze toch nog eens een kans geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven