Shoppen voor baby’s en kinderen? Dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn

Je kan het zo duur maken als je zelf wilt natuurlijk, maar er is echt wel betaalbare kinderkleding en babykleding verkrijgbaar als je daar naar op zoek bent. Sterker nog, toen onze kinderen klein waren deed ik niets liever dan kijken waar ik betaalbare kleding kon scoren, want ze groeien er zo snel weer uit. Uiteraard heb ik – vanaf het moment dat ik zelf een kinderkleding webshop had- de kids ook wel eens in merkkleding gestoken, maar persoonlijk vind ik het niet echt nodig. Ze maken het snel kapot, er komen vlekken in die je er met geen mogelijkheid meer uitkrijgt als je geen waswonder bent én het past binnen de kortste keren niet meer.

betaalbare kinderkleding en babykleding

Betaalbare kinderkleding shoppen? Ik geef je groot gelijk

Onze oudste heeft overigens nooit een drang naar merkkleding gehad. Hij vond de betaalbare kinderkleding helemaal prima en als baby had hij er natuurlijk nog helemaal niet veel van te vinden 😉 . Ik shopte toen hij klein was dan ook maar wat graag schattige babykleding die niet zo duur was. Van rompertjes in lieve naturelkleurtjes toen hij heel klein was tot aan de wat stoerdere items vanaf het moment dat hij zijn eerste stapjes zette.

Ik schrik er wel eens van als ik zie hoeveel geld anderen uitgeven aan kinderkleding en babykleding. De duurste merken vliegen je om de oren. Zo heb ik bijvoorbeeld een heel schattig achternichtje die er altijd tip top verzorgd bij loopt. En ook al kan ze nog niet zo lang lopen, deze kleine rakker zie je meestal in een outfit die nog duurder is dan de mijne. Begrijp me niet verkeerd, iedereen moet uiteraard zelf weten waar ze hun geld aan uitgeven. Maar ik kan alleen maar aan de hoeveelheid vlekken denken die die kleintjes op hun kleding krijgen. In dat laatste geval is kinderkleding die betaalbaar is een stuk prettiger.

zelf tshirt tie die maken

Kinderkleding en babykleding gespot

Mij zag je dus regelmatig in het dorp shoppen bij bijvoorbeeld de Zeeman. En nog steeds trouwens, want ook Lotte wil hier nog regelmatig naartoe voor wat items uit de kinderkleding collectie. Ze haalt daar het liefst haar ondergoed (‘Mam, ze hebben hier altijd zulke leuke bh-tjes’). Maar ook bijvoorbeeld maillots, panties of t-shirts die ze zelf wil bedrukken of schilderen. Zo heeft ze ook een van haar shirts om te tie dyen daar gehaald.

En op het moment hebben ze een hele toffe EK collectie. Super leuke en betaalbare kinderkleding. In dit geval helemaal fijn dat het betaalbaar is want die oranje kleding die draagt ze verder waarschijnlijk toch niet veel meer. Hooguit met Koningsdag bijvoorbeeld. En dan vind ik het toch prettig dat dit niet al teveel geld gekost heeft.

Neem het mee in je opvoeding, die betaalbare kinderkleding

Wat wij eigenlijk van jongs af aan altijd gedaan hebben is een mix en match van kleding. Wil je graag dat je kinderen er leuk uit zien, maar wil je ook geen aanslag op je portemonnee plegen? Dan is het slim om een combinatie te maken van een paar bijzondere kledingstukken en betaalbare kinderkleding. Hiermee kan je uitstekend mixen en matchen, ziet je kind er leuk uit én blijft het financieel ook te behappen.

Wij hebben de uitgaves rondom kinderkleding ook altijd met onze kinderen besproken. Niet iedere cent natuurlijk, maar ik geef gerust aan bij de kinderen dat ik bepaalde kleding te duur vind. Ze krijgen écht niet alles wat ze graag willen. Daarnaast ben ik van mening dat al die merkkleding niet echt veel toegevoegde waarde heeft. Natuurlijk wil ik graag dat mijn kinderen er netjes en verzorgd bijlopen. Maar niet ten koste van alles. Stiekem word ik altijd een beetje kriegel van kinderen die van top tot teen in de dure merken gestoken worden. Zeker als ze nog heel jong zijn. Je doet er je kind geen plezier mee volgens mij. En als ze iets ouder worden dan kan merkkleding op school echt een dingetje worden. Zo jammer vind ik dat, kinderen zijn in die periode toch al zo kwetsbaar.

Wij hebben als ouders volgens mij de taak om kinderen mee te geven dat het uiterlijk niet allesbepalend is. Ik ben dan ook heel blij dat zoon en dochter gewoon voor betaalbare kinderkleding kiezen met zo nu en dan een uitspatter ertussen omdat ze dat kledingstuk écht heel gaaf vinden.

Hoe gaan jullie om met de kleding van je kind en welke keuzes maken jullie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven