Beter een goede buur dan een verre vriend

In de nacht van zaterdag 2 juli op zondag 3 juli kwamen wij achter de werkelijke betekenis van deze spreuk!!

Nee nee geen paniek er is niets ernstigs gebeurt!
Of in zekere zin……… nou ja we zijn er wel verdrietig om!

Onze Finse buren gaan hoogstwaarschijnlijk terug verhuizen naar Finland binnen nu en 3 weken.
Zijn nieuwe baan moet de komende drie weken zeker worden en dan is het definitief!

Afgelopen vrijdagochtend (8 juli) afscheid *slik slik* genomen van de oudste twee jongens en hun vader. Zij gingen met een wagen vol geladen een 28 uurs reis tegemoet naar hun vakantiehuis op een eiland bij Finland. De zomervakantie is hier namelijk begonnen.
De ochtend daarna namen we vol tranen *slik slik slik* afscheid van de jongste en zijn moeder!

Wat was dit allemaal kort dag zeg! Zij zijn hier al vanaf december mee bezig, maar zijn huidige werkgever weet tot op heden nog van niets. Hierdoor moest alles in het diepste geheim blijven.
De ‘beruchte’ zaterdagnacht is ontstaan doordat ik met de buren meeging naar een dansvoorstelling van hun middelste zoon. Bij thuiskomst zouden we nog even een wijntje drinken. Al gauw vertelde zij ons ‘het’ nieuws en opeens was het 4.30 uur. Het was een hele mooie en emotionele avond/nacht. Eentje die je niet vaak zal meemaken met je buren, maar wij hadden de mazzel om echt geweldige buren te hebben!! Buren die nu waarschijnlijk verre vrienden worden.

We konden altijd bij de buren terecht!! De drie jongens kwamen iedere middag Dean ophalen om buiten te spelen. Regelmatig belde de buurvrouw op of ze Dean ook van de creche mee mocht nemen wanneer ze haar jongste ging ophalen. We konden altijd op elkaar rekenen! En dat is fijn als je in het buitenland woont 420 km ver van je vrienden en familie. Daarnaast wonen we in een dorp met maar 200 inwoners en hebben we maar 4 huizen/buren om ons heen. De andere 3 huizen hebben kinderen die veel ouder zijn (vanaf 15 jaar) dan onze zoon (net 2 jaar) en daardoor hebben we met hen veel en veel minder contact.

Kortom we gaan onze goede buren die inmiddels ook zeker vrienden zijn geworden heel erg missen!!

We houden er in ieder geval wel een heel leuk Fins vakantieadresje aan over, die plannen zitten al in kannen en kruiken 🙂 En tijdens de herfstvakantie komen zij weer naar Luxemburg. 🙂

4 gedachten over “Beter een goede buur dan een verre vriend”

 1. Avatar foto
  Jeanne van Dijk

  Hallo Nikki,

  Wat jammer dat juist de buren waar je zo leuk contact mee hebt, weer terug gaan naar hun eigen land. Je zult ze ongetwijfeld erg missen, maar er zijn gelukkig tegenwoordig vele manieren om contact te houden. En een nieuw vakantieadres is natuurlijk nooit weg.
  En wie weet kun je straks met de nieuwe buren ook goed opschieten.
  Sterkte hoor!

  Liefs,
  Jeanne

  1. Alles heeft zo z’n voor- en nadelen. Ben trouwens heel erg blij voor hun dat ze straks weer dichtbij familie en vrienden gaan wonen. En het wordt een onwijs mooi huis nadat ze het verbouwd hebben.
   Het gemis is er nu al, maar goed dat zal wel slijten.
   M’n hart brak wel even gisteren toen Dean naar de buurjongens vroeg, toen ik hem uitlegde dat zij in Finland zijn, stapte hij uit de auto sloeg zijn armen over elkaar en zei: ‘Dean ook Finland’ *smelt* *snik*

 2. Wat super als je zo’n contact met je buren kan opbouwen! En een vakantie adres is altijd mooi meegenomen natuurlijk.
  Ik kan me echter wel voorstellen dat je ze enorm gaat missen. Sterkte!

  1. Ja fijn he! Volgende week weten we zeker of we ze moeten gaan missen en waar onze zomervakantie dit jaar zal zijn 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven