10 redenen waarom je beter een hond dan een man kan hebben

Ok. Wij zijn regelmatig best gecharmeerd van het mannelijk geslacht, maar toch zijn er tal van redenen waarom je beter een hond kan hebben dan een man. Femke heeft zonder moeite 10 redenen voor je uit haar mouw geschud 😉 .

waarom beter hond dan man

Een hond of een man? 10 redenen waarom je beter de hond kan kiezen

Je hond luistert beter dan je man

Je herkent het vast wel… je man/vriend zit tv te kijken, maar jij hebt nog wat te vertellen over je dag. Je zet koffie, gaat gezellig naast je partner op de bank zitten en begint te praten. Logisch, want je wilt nog even delen hoe je dag geweest is vandaag. Tijdens jouw verhaal hoor je zo nu en dan wat ‘gehmmm’ en ‘gehuhuh’. Pas op het moment dat je je man een vraag stelt, of aangeeft dat je ‘dus’ voor het weekend een afspraak gemaakt hebt blijkt hij wakker te worden.

Huh? Wat?

Nou. Precies. Daarom. Dus.

Jouw hond zal altijd met volle aandacht naar je luisteren. Of je nu klaagt over je werk, praat over een woordenwisseling met een vriendin, of moppert dat je schoonmoeder weer eens onverwachts voor de deur staat. Jouw viervoeter luistert trouw naar je verhalen.

Jouw kookkunsten worden altijd gewaardeerd

Ondanks het feit dat mannen graag hebben dat het eten klaarstaat als ze thuiskomen, presteren ze het toch regelmatig om je kookkunsten te bekritiseren. De aardappels zijn niet zout genoeg, het vlees is te doorbakken, je nieuwste prutje ziet eruit als een vulkaan die op het punt staat uit te barsten. En ga zo maar door.

Je hond daarentegen ligt aan je voeten tijdens het koken. Snuffelt in het rond omdat het allemaal zo lekker ruikt en hij gaat netjes op zijn achterpoten staan als hij wat van je krijgt. Wat je geeft? Dat maakt niet uit. Het is hap. Slik. Weg 😉 . En met smaak wordt de bek nog afgelikt.

Alhoewel ik dat laat laatste mijn man liever niet zie doen vind ik de rest van het gedrag wel passen in de categorie ‘smaakvol’.

Jij bent altijd perfect

Met beboste benen het bed instappen? Verregend binnenkomen met een snotneus en uitgelopen mascara door een stortbui? Lekker in je jogging op de bank hangen en je volstoppen met chips omdat je je maandelijkse momentje hebt?

Geen hond die daar naar kraait. Hij zal altijd blij zijn om je te zien en draait zijn kop niet weg omdat je er niet uitziet. Je man? De mijne zal op zijn minst zijn bekende frons tevoorschijn toveren… en dat is uiteraard al voldoende om mij op de kast te krijgen.

Nooit te oud om te leren

Al eens geprobeerd om jouw man bij te brengen dat het dopje op de tandpasta tube moet én dat hij zijn sokken gewoon in de was gooit in plaats van op de grond laat slingeren? Er is geen beginnen aan. Als zijn moeder daar geen stappen in heeft ondernomen in zijn jeugd dan kan je het wel vergeten, het wordt niet meer aangeleerd.

Een hond kan je, hoe oud ook, altijd nog iets bijleren!

Vanzelfsprekende moederliefde

Een hondje wordt door je moeder altijd met open armen ontvangen! Jouw viervoeter wordt verwend, er wordt me gewandeld en volop geknuffeld. Denk even terug aan het eerste moment dat jij je partner thuis ging voorstellen… Need i say more?

Vriendinnen zijn altijd welkom

Vriendinnen die gezellig op de thee komen? Geen probleem! Jouw maatje staat klaar om al je vriendinnen vriendelijk te begroeten en komt er gezellig bij liggen. Jouw man? Die zit aan de eettafel te mokken dat hij geen VI kan kijken 😉

Altijd knuffeltijd

Ben je chagrijnig omdat er geen chocolade meer is? Moe omdat je teveel hooi op je vork hebt genomen? Of wil je gewoon lekker je eigen meidenserie kijken zonder je te hoeven verantwoorden? Geen probleem! Je hond springt erbij op de bank en zal altijd in zijn voor een knuffel.

Je man? Hij is waarschijnlijk de boosdoener en schuldig aan het gebrek aan chocolade. Daarnaast levert hij meestal meer werk op in huis dan dat hij aanpakt. En voor wat betreft de meidenserie? Zie hierboven.

Tijd voor training

Ga je op pad voor een workout? Jouw hond zal staan te trappelen om met je mee te gaan! Je man? Die heeft waarschijnlijk alleen maar commentaar op je snelheid…

TV tijd

Bemiddelen over wie, wanneer en hoelang welke serie mag kijken is verleden tijd. Al kijk je uren achtereen GTST dan nóg zal je hond gezellig bij je liggen. Je partner? Die is allang naar de kroeg vertrokken.

Je bent nooit te oud

Al jaren samen? Fijn! De band met je hond zal er alleen maar beter op worden. De rimpels om je ogen zullen hem niet opvallen en voor je wat minder strakke figuur zal je heus niet ingeruild worden. Hoe je partner hierin staat? Tja… tegen de tijd dat de midlife crisis start dan kijk maar uit!

Vertel, heb jij nog meer redenen waarom je beter een hond kan hebben dan een man? Of ben jij meer een kattenmens 😉 ?

waarom beter hond dan man

Met dank aan Femke van de vergelijkingswebsite van hondenverzekeringen Tinki.nl, altijd leuk om dit soort lijstjes te ontvangen 😉 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven