Zo’n dag dat je beter in bed had kunnen blijven liggen

Je hebt ze er tussen zitten, de mindere dagen. Maar een dag als gisteren? Dat is wel even geleden zeg! Een opeenstapeling van ellendige dingen op één dag. Halverwege de dag kon ik wel janken. Alhoewel de ellende doorging tot in de avond, en ik het idee had dat ik beter in bed had kunnen blijven die dag… kon ik er op het eind van de dag toch een beetje om lachen. Vanmiddag ging de uitdaging echter gewoon verder…

beter in bed blijven

Heavy shit all over the place

Ik zal even bij het begin beginnen.

Electra geneuzel

Bij het wakker worden leek er nog niet zo heel veel aan de hand. Totdat Frank met de melding kwam dat de electra er ‘s nachts uit had gelegen. Hmmm. Afijn, alles leek het weer te doen maar hij wilde het alleen even doorgeven aan me.

Helaas… bij het douchen begonnen alle lampen te knipperen en na even een soort van disco effect te hebben gehad werd het donker. Weg licht. Blijkbaar was de electra weer van het padje. Beneden aangekomen bleek de aardlek eruit te liggen. Aardlekschakelaar weer omgezet maar niet lang daarna was het weer bal. Knipperen, knetteren, alle digitale klokken resetten regelmatig, zo ongeveer iedere 10 minuten. Een soort van kortsluiting in combinatie met wegvallen van spanning ofzo #%^&FRD.

Maar hé, ik ben geen elektricien dus zeker weten doe ik het niet. Mannetje gebeld, maar helaas had die geen tijd.

Een off day, wat doe je eraan?

Mijn hele keuken vol melk

Op een tussen moment –dat er wel even stroom was- heb ik een poging gedaan om koffie te zetten. De eerste capuccino kwam vlekkeloos uit het apparaat, maar bij nummer twee ging het mis. Ik liet de melkkan uit mijn klauwen vallen waardoor niet alleen de hele keukenvloer, maar ook het raam van de schuifpui helemaal onder de melk zat. Uiteraard zat dat ding juist dit keer tot aan de nok gevuld met melk Y&*^&%.

Klaar met zooi ruimen? Lag de stroom er weer af. Gelukkig kreeg ik van Frank de melding dat mijn schoonvader even langs zou komen. Een man met electra vingers, fijn!

Tuurlijk moest ik ook voor hem -op een zeldzaam momentje met stroom- even een bakkie pleur zetten. Bummer! Zetgroep reinigen is alles wat ik te zien kreeg TR%$^%.

Een hacker op de site

Na het schrijven van één artikel zag ik op een gegeven moment een vreemde redirect via mijn eigen website. Huh? Niet lang daarna kreeg ik meldingen van klanten en lezeressen (waarvoor mijn dank), dan ook zij vreemde meldingen ontvingen. Het zal toch niet?

Maar jawel… de website bleek gehackt te zijn ^%$TF&*. En ook al ben ik geen echte nitwit op technisch gebied… dit is me toch wat to much. Maar wie kan er op zo’n korte termijn mee helpen? Van het idee dat de website een tijd uit de lucht is, daar word ik toch wel zenuwachtig van. Via via stuitte ik op Jos Klever. Hij nam direct de telefoon op en kon -na even wat zaken af te werken- gelijk van start om me te helpen. Wat een opluchting.

Einde van de dag leek de boel weer normaal te werken. We hebben nog een belafspraak voor vandaag ingepland, maar voorlopig kunnen we weer even door. Dat was het idee.

De film die niet doorging

Tegen etenstijd kon ik dus weer opgelucht ademhalen. Gelukkig maar, want ik had een leuk uitje met vriendinnen voor de boeg. Samen naar de film Tully. Om 18.15 stapte ik dan ook in mijn auto om de meiden in Schijndel en Gestel op te halen en door te rijden naar den Bosch. Ik vertelde nog hoe mijn dag was geweest en dat de pot met pech leeg was voor vandaag. Niets bleek echter minder waar… aangekomen bij de Verkadefabriek in den Bosch zei de loketmadam… óh Tully? Ach… we hebben een storing in zaal 5, dus die kan helaas niet doorgaan’ 7y^&R5%&*.

WHUT? Ik stond echt perplex. Hoe bizar is dit?

Vandaag nog zo’n dag?

Vol goede moed bedacht ik me dat het vandaag vast niet zo erg zou worden als gisteren. Dat ik vanaf 11.00 ongeveer wéér met een gehackte website zou zitten, dat had ik niet kunnen vermoeden en al helemaal niet verwacht %$E$DES$$W@3w3. Gelukkig hebben we -Jos en ik- na 5 uur hard werken écht alle rotzooi geruimd. Is de website ook nog eens sneller geworden en is alle overbodige rommel verdwenen (en dat was heel wat). De hele website is inmiddels up to date en ik ben ervan overtuigd dat we het probleem nu getackeld hebben. BAM!

Rest mij nu alleen nog een flinke douche- en wasbeurt te ondergaan om niet alleen alle stress weg te wassen, maar ook allemaal kleine beestjes van me af te spoelen die ik blijkbaar vanochtend bij de schapen opgedaan heb. IEW!

Morgen weer een herkansing, op naar een mooie dag zonder trubbels.

 

2 reacties op “Zo’n dag dat je beter in bed had kunnen blijven liggen”

  1. Soms zit het mee en soms zit het tegen…

    Zo dacht ik gisterenavond vlak voor etenstijd nog even een website om te zetten naar HTTPS (normaal een routineklusje van hooguit een half uurtje werk), maar op die site bleek de database al beschadigd te zijn, waardoor van alles niet goed meer werkte. Het omzetten ging daardoor ook mis en de site was onbereikbaar. Na 1,5 uur had ik weer beeld en ben ik toch eerst maar even gaan eten. ’s Avonds nog even verder zoeken en verschillende achterliggende problemen kunnen herstellen. Vandaar maar eens kijken of ik nog een nieuwe poging ga doen om de klus af te ronden of dat de klant toch echt aan een nieuwe site (en hosting) moet gaan denken, omdat deze problemen al jaren blijken te sluimeren.

    Maar problemen oplossen is mijn werk, dus ik puzzel gewoon weer even door! 😉 Jij hebt hopelijk snel ook weer de wind in de rug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top