Betonlook verf gebruiken voor de mooiste muren in huis

Ik ben zo blij als een aap met 7 ******! Het resultaat van de betonlook verf op mijn woonkamer muur is echt nog veel mooier dan ik had durven dromen. En dat met een 100% ecologische verf. Ik heb er een tijdje over gedaan voordat het definitieve besluit over de kleur viel, maar wat ben ik blij met de kleur die ik heb gekozen. Er was wat lef voor nodig, haha, maar we hebben nul spijt! De woonkamer muur heeft nu een hele gave uitstraling. Ik heb hiervoor de betonlook verf van van Beton gebruikt en neem je graag even mee in ons keuzeproces en (uiteraard) de uitvoering ervan.

Betonlook verf op de muur aanbrengen

Het lijkt misschien allemaal niet zo ingewikkeld, maar als je weet hoeveel verfsoorten er zijn, dan snap je waarschijnlijk best dat de keuze reuze is. En dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Niet op het gebied van het merk betonlook verf dat ik op de muur wilde hebben, en ook niet op het gebied van kleur. Wat kan kiezen soms lastig zijn!

Maar lang leven alle social media. Op Instagram zag ik van Beton voorbij komen met de mooiste plaatjes van prachtig geschilderde muren. Muren waarop betonlook verf aangebracht is, zonder dat het een heel lastig proces is om dit aan te brengen. En ook nog eens in allerlei verschillende kleuren. Een échte verf, en dus niet de betonciré die ik bijvoorbeeld op de eettafel en op mijn vensterbanken heb aangebracht. Die leek me niet zo praktisch voor een muur in de woonkamer, want echte betonciré krijg je niet zomaar meer van je muur af.

En aangezien ik nogal van het veranderen ben in huis, in mijn interieur en met de kleuren die ik gebruik wilde ik toch écht een betonlook verf om op de muur aan te brengen. Een verf die makkelijk aan te brengen is, die een gaaf resultaat geeft en die ook nog eens overschilderbaar is als ik daar weer aan toe ben. En die heb ik gevonden!

Direct naar de website van vanBeton voor meer informatie

Waarom ik voor van Beton betonlook verf heb gekozen en niet voor Marrakech Walls

Als jij -net al ik- een interieurfreak bent, dan ken je de term Marrakech walls ongetwijfeld ook. Deze bewerking van je muur ziet er ook als een betonlook verf uit. Toch is het aanbrengen hiervan lang zo praktisch niet als de betonlook verf die ik gebruikt heb. Bij de Marrakech Walls verf moet je bij het aanbrengen van de tweede laag met de spatel aan de slag. Op zich niet erg, maar het geeft wel aan dat deze verf heel dik is. En waarschijnlijk ook niet zo fijn overschilderbaar. Bij de betonlook verf die ik in de woonkamer op de muur heb aangebracht is dit niet het geval. Deze breng je gewoon in twee lagen aan op een makkelijke manier. Ik vertel je hoe.

Betonlook verf op de muur, welke kleur kies je?

Betonlook verf wordt zo genoemd vanwege het effect dat je creëert door het werken ermee. Het heeft dus niets te maken met de kleur. Je kan deze verf namelijk in allerlei tinten krijgen en niet alleen in de betonkleur grijs. Een groot voordeel, maar ook gelijk een uitdaging. Want welke kleur gaan we op de muur doen? Dat is dan weer de vraag.

Gelukkig hebben ze daar bij van Beton een oplossing voor. Verftesters! En omdat ik zo zat te twijfelen over de kleur betonlook verf voor op de muur heb ik eerst een aantal testpotjes aangevraagd. Met onderstaande kleuren.

welke kleur op de muur met betonlook verf

Om een goede keuze van de kleur te kunnen maken heb ik de vijf verschillende kleuren betonlook verf naast elkaar op de muur aangebracht. Ook dat vond ik wel even spannend. Want stel nu dat het toch niet zo mooi is. Kan je er dan wel gewoon weer met wit overheen zonder dat je de strepen ziet?

welke kleur op d emuur
Van wat verderaf ziet het er zo uit met de kleuren op de muur
kleurtesters betonlook verf van Beton
Kleurtesters betonlook verf van van Beton in een potje om uit te proberen

Gelukkig gebruik ik ook een uitstekend dekkende binnen muurverf waarmee de strepen gewoon weer verdwijnen als je het weer wit wilt maken. En dat weet ik zeker, want uiteindelijk heb ik namelijk besloten om het stuk muur aan deze zijde maar voor een klein beetje met betonlook verf te verven. En dan nog verder de hoek om.

Hieronder zie je dan ook hoe ik het vlak heb afgeplakt met Frog tape. Deze tape zorgt ervoor dat je een mooie strakke scheiding hebt op je muur en dat er geen betonlook verf onder de tape door komt bij het verven.

Vlak op muur afplakken met frog tape
resultaat gebruik Frog tape
Na de tweede laag (dag 2) heb ik de Frog Tape direct verwijderd voor het beste resultaat

Een zwarte betonlook verf op de muur

Nadat ik een paar dagen tegen de verschillende kleuren heb aangekeken en mijn Instavolgers om hun mening heb gevraagd, hebben we uiteindelijk besloten om de donkerste kleur te gaan gebruiken. Het leek mij zo mega gaaf om de zwarte tv tegen een donkere muur aan te hebben. En wat blijkt? Het is ook gaaf 😉 . Maar ik vond het ook wel spannend.

Omdat het stuk muur richting de stalen deur een overgang is van de eetkamer naar de woonkamer vond ik het hier ook wel spannend om te kiezen voor een zwarte muur. Dit deel is namelijk het donkerste stuk van de woonkamer. Uiteindelijk heb ik dan ook besloten om het vlak op dit deel van de muur niet te groot te verven met de betonlook verf.

Het werken met de betonlook verf van van Beton; voorbereiding en afwerking

Uiteraard wil ik ook nog even ingaan op het werken met deze verf. Als kleur hebben we dus uiteindelijk gekozen voor KV03, Lave. Dat is een (bijna) zwarte kleur die iets lichter optrekt als hij opdroogt.

Allereerst is het belangrijk om een primer te gebruiken bij het aanbrengen van de betonlook verf. Zeker als je muren net nieuw gestuct zijn, zoals bij ons het geval is. De primer zorgt ervoor dat de zuigende werking van de muur verminderd en dat je minder verf nodig hebt omdat deze niet meer zoveel intrekt. Bij van Beton hebben ze een Bio primer waarmee je je muur uitstekend kan voorbereiden. Ook deze primer is trouwens 100% ecologisch en C02 neutraal, wel zo prettig.

Na het drogen van de primer heb ik de volgende dag een eerste laag verf aangebracht met een roller. Hiermee heb ik een volledige laag aangebracht zodat er geen wit meer doorheen komt. Hier en daar zie je dan een aanzet van de roller, of wat donkerdere vlekken doordat je het op een bepaalde plek wat dikker hebt aangebracht. No worries, het komt allemaal goed!

Na het goed drogen van deze laag (12 uur) heb ik laag nummer twee aangebracht. Dit heb ik met een grote blokkwast gedaan. Je kan het ook met een wat kleinere kwast doen, maar ik wilde graag een onregelmatig patroon en niet te kleine vegen. Ga gewoon kris kras met je kwast over de muur. Je hoeft niet alles dekkend te schilderen nu. Zorg er ook voor dat je niet steeds op dezelfde manier het patroon maakt, het is mooier als er wat verschil in je kwaststreken zit.

Om het onregelmatige patroon nog te benadrukken ben ik er daarna op een paar plekken gewoon nog even met de roller overheen gegaan. Om her en der wat andere accenten aan te brengen. Het grappige is dat je hierdoor een wat meer vlekkenstructuur krijgt die nóg dichter bij betonlook komt.

Onderstaand het resultaat van mijn verf avontuur!

betonlook verf aanbrengen op de muur
De eerste laag verf met een roller
zwarte muur in betonlook
Nét na het aanbrengen van de tweede laag betonlook verf op de muur, met kwast
Zwarte betoonlook muur
Zo ziet de zwarte betonlook er uit bij daglicht
zwart vlak op de muur met betonlook verf
Deze kleur heeft de betonlook in de avond
betonlook verf op de muur
Het patroon van de betonlookverf van dichtbij. Nu alleen de plinten nog 😉
zwart valk op de muur met betoonlook verf
Zwart vlak op de muur in het tussenstuk, kijk de mooie witte lamp eens goed uitkomen!

Conclusie van het werken met deze verf

De betonlook verf van van Beton werkt erg prettig. Hij is wel dun, hou daar dus rekening mee. Ben je geen allround schilder of klusser, zorg er dan voor dat je de boel goed afdekt. Aangezien ik zelf redelijk precies kan werken heb ik aan alleen een oud kleed op de vloer voldoende. Ik heb welgeteld 2 druppels gemorst, dat is niet veel hè.

Wat me wel opvalt is het belang van je materialen goed schoonmaken. Normaal gesproken laat ik een roller of een kwast met flink wat verf erop gewoon liggen tot de dag erna. Ik wikkel hem dan in de aluminiumfolie en de volgende dag kan ik zo weer verder. Dat is met deze betonlook verf niet handig om te doen. Het lijkt erop dat de aluminiumfolie oplost door de verf en dan krijg je allemaal stukjes aluminiumfolie op je roller of kwast die je er niet meer makkelijk afkrijgt.

Je materialen dus na gebruik even goed schoonmaken voor de volgende dag.

Vind hier de betonlook en kalkverf van van Beton

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven