Betrouwbaar thuiswerk om wat bij te verdienen naast het moederschap

Steeds meer vrouwen blijven na de geboorte van het eerste kind evenveel uren werken. Wil je als moeder graag wat bijverdienen, maar ben je nog niet zover dat je buitenshuis wilt werken? Dan is betrouwbaar thuiswerk misschien wel iets voor jou. Of misschien wil je liever niet nog meer uren buitenshuis werken, maar heb je wel tijd over om van huis uit te werken? Ook dan kan je een mooie aanvulling op je huidige salaris regelen. Of wil je graag minder gaan werken maar laat je huidige baan het niet toe en ben je op zoek naar werk wat je vanuit huis kan doen. We onderzoeken de mogelijkheden naar goed en betrouwbaar thuiswerk voor moeders.

betrouwbaar thuiswerk
Shutterstock foto, vrouw werkt thuis door Zivica Kerkez

Betrouwbaar thuiswerk voor moeders

Ik begon al vroeg met thuiswerken, al vanaf mijn veertiende ben ik -naast school- aan het werk. Op zaterdag bij een werkgever (potjes met badzout en badschuim vullen), maar ook doordeweeks deed ik thuiswerk voor hen. Nu is dat al weer even geleden en de regels waren anders, maar van huis uit werken behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Sterker nog, geld verdienen met thuiswerk wordt steeds interessanter.

Vroeger lagen de mogelijkheden met betrekking tot thuiswerk eerder nog richting productiewerk, maar tegenwoordig kan je op veel manieren een centje bijverdienen. Internet biedt onbeperkte mogelijkheden wat dat betreft.

Welk thuiswerk is betrouwbaar?

Ondanks dat er meer dan voldoende mogelijkheden zijn voor betrouwbaar thuiswerk hebben veel vrouwen wellicht nog steeds een negatieve gedachte als het over thuiswerken in combinatie met internet gaat. Want wie kan zich niet al die vacatures herinneren over ‘chatten in je vrije tijd’. Ieder zijn ding hoor, ik heb er niets op tegen, maar het is gewoon niets voor mij. Dit is toch wel thuiswerk wat echt bij je moet passen en het valt voor mij niet in de categorie ‘betrouwbaar thuiswerk’. Maar wat dan wel?

Welk thuiswerk past bij je?

Allereerst is het belangrijk dat je jezelf bedenkt wat voor thuiswerk bij je past. Werk jij graag met de laptop of pc?

Thuiswerk waarbij je internet of je laptop nodig hebt

Dan kan je bijvoorbeeld denken aan thuiswerk in de vorm van teksten schrijven voor anderen, corrigeren van teksten of het werken voor een vertaalbureau waarbij je gewoon teksten vertaald naar een andere taal. Die laatste, daar heb ik zelf nog dankbaar gebruik van gemaakt toen ik een webshop had waarvan de teksten in drie talen (Nederlands, Engels en Frans) online moesten.

Je zou ook bijvoorbeeld websites kunnen maken voor anderen, of een eigen blog beginnen -ook daar kan je in de loop van de tijd geld meer verdienen. Ik schreef er al eerder blogs over. Wat heb je nodig om een blog te maken en geld verdienen met je blog. Dus even een resumé van het thuiswerk wat je met internet kan doen:

Thuiswerk wat niets met internet te maken heeft

Vind je dat hele internet gedoe niets? Ook dan zijn er mogelijkheden voor je om geld te verdienen met betrouwbaar thuiswerk:

  • Je kan een hondenoppas (uitlaat) service gaan beginnen
  • Taarten bakken voor verjaardagen van vrienden en familie
  • Gastouder worden
  • Ben je hobbyfotograaf? Daar kan je ook vast betaalde opdrachten voor vinden
  • Bijles geven aan scholieren
  • Virtual assistent voor anderen zijn
  • Inpakwerk
  • Deelnemen aan enqûetes of callcenter opdrachten (bijvoorbeeld voor goede doelen)

Het moet je natuurlijk liggen, maar zoals je hierboven ziet zijn er al veel mogelijkheden van activiteiten waar je wellicht een bijverdienste uit kan halen. Niets komt je aangewaaid, dat mag duidelijk zijn, maar als je ervoor gaat, dan zijn er ook voor jou mogelijkheden op het gebied van betrouwbaar thuiswerk. Of dat je dat nu doet voor een ander bedrijf, of dat je nu (deels) zelfstandig aan de bak gaat, dat maakt niet uit natuurlijk. Zoek je nog meer informatie over betrouwbaar thuiswerk, kijk dan ook eens op de site Thuiswerk.nl.

Hoe pak je van huis uit werken aan?

Allereerst zoek je dus thuiswerk wat bij je past, zoals ik hierboven al beschreven heb. Daarnaast is het van belang dat je -als je voor jezelf begint- jezelf serieus neemt. Je hebt er geen eigen bedrijfje bij, maar een eigen bedrijf. Als jij jezelf al niet ziet staan, waarom zou een ander dat dan doen?

Zorg er daarnaast voor dat je je probeert te onderscheiden van de rest. Het ei van Columbus ga je niet meer uitvinden. Maar dat wil zeker niet zeggen dat er geen plek voor je is als zelfstandige op de thuiswerk markt. Zorg er alleen voor dat je gevonden wordt. Maak dat je opvalt tussen de anderen doordat je een eigen stijl onderschrijft.

Een plek voor jezelf

Buiten de bovenstaande belangrijke punten is er nog een ander belangrijk ding. Regel een plek voor jezelf. Een plek in huis waar je je terug kan trekken en waar je ongestoord kan werken. Of dat nu voor jezelf is of voor een baas, je hebt een eigen plek nodig om efficiënt te werken.

School jezelf

Twijfel je over je ‘kunnen’? Niet doen, niet nodig. Maar zorg er wél voor dat je voldoende bijscholing krijgt op zijn tijd. Volg cursussen als ze er zijn, speur internet af naar meer informatie over je vakgebied en spar met anderen die in hetzelfde vakgebied zitten.

Volhouden

Ook Rome is niet in één dag gebouwd. Reken er niet op dat je direct de eerste maand al een enorm salaris op je bankrekening ziet verschijnen. Soms kost het -ook dat thuiswerk-  bloed, zweet en tranen om iets op te bouwen.

Maarrrr… hang in there! Je zal zien dat het in the end echt wat oplevert. Succes!

1 gedachte over “Betrouwbaar thuiswerk om wat bij te verdienen naast het moederschap”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven