Een jaar betaald bevallingsverlof? Ga bij Netflix werken!

Netflix spant de kroon met zijn of haar bevallingsverlof. Dit bevallingsverlof geldt namelijk voor vrouwen èn mannen. In het eerste jaar na de bevalling mogen zij zoveel betaald verlof opnemen als ze zelf willen. Achter elkaar, of met tussenpozen toch werken, het is hun eigen keuze.

Klinkt fantastisch of niet? In Silicon Valley ligt het bevallingsverlof sowieso duidelijk anders dan bij ons. Deze competitieve omgeving doet zijn best om hun personeel te behouden en het bevallingsverlof is een middel in die strijd lijkt wel. Apple bijvoorbeeld geeft aanstaande moeders vier weken voor de uitgerekende datum en 14 weken bevallingsverlof erna, vaders krijgen zes weken. Google geeft 18 weken in totaal en Facebook geeft vaders én moeders vier maanden. Vooral het bevallingsverlof voor mannen is hier vele malen beter dan het in Nederland geregeld is. Of nu ja, beter? Daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld.

Overigens wordt er ook geroepen dat dit mooi klinkt, maar dat er in de praktijk zelden gebruik van gemaakt wordt. Waarom niet? Omdat er in veel van dit soort bedrijven een cultuur heerst waardoor de werknemer het bevallingsverlof niet op durft te nemen.

bevallingsverlof

Bevallingsverlof te kort

Ik had het zelf wel prettig gevonden als manlief wat meer aanwezig was geweest na de bevalling, maar dat heeft meer te maken met een vroeggeboorte (7 weken te vroeg) van de eerste en een keizersnee bij de tweede. Beiden situaties die wat extra aandacht nodig hebben in de eerste weken na de bevalling. De vorige keer toen ik de vraag aanhaalde op facebook waren de meningen verdeeld. Toch zijn er verschillende mensen die zich hard maken or extra bevallingsverlof voor de papa. Ouders van Nu stelde zelfs een petitie op die getekend kon worden. De gewenste 40.000 handtekeningen zijn in die petitie overigens behaald en deze zal worden aangeboden aan de minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher.

Nu zijn wij natuurlijk nieuwsgierig hoe onze lezeressen hierin staan. Laat jij ons weten hoe je het bevallingsverlof van jezelf en je partner hebt ervaren? Dat kan hieronder in een reactie of via onze Facebook post.

Joyce van de Pas
Druk, druk, druk. Bij mij zit er te weinig uren in een dag. Herken je dat? Ik ben getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die ik ook graag zo nu en dan achter het behang zou willen plakken. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer, eigenaar van MamsatWork.nl, en van Zazou.eu een webshop met hippe kinderkleding. Heb je vragen voor me? Mail me, ik geef je graag antwoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here