Een jaar betaald bevallingsverlof? Ga bij Netflix werken!

Netflix spant de kroon met zijn of haar bevallingsverlof. Dit bevallingsverlof geldt namelijk voor vrouwen èn mannen. In het eerste jaar na de bevalling mogen zij zoveel betaald verlof opnemen als ze zelf willen. Achter elkaar, of met tussenpozen toch werken, het is hun eigen keuze.

Klinkt fantastisch of niet? In Silicon Valley ligt het bevallingsverlof sowieso duidelijk anders dan bij ons. Deze competitieve omgeving doet zijn best om hun personeel te behouden en het bevallingsverlof is een middel in die strijd lijkt wel. Apple bijvoorbeeld geeft aanstaande moeders vier weken voor de uitgerekende datum en 14 weken bevallingsverlof erna, vaders krijgen zes weken. Google geeft 18 weken in totaal en Facebook geeft vaders én moeders vier maanden. Vooral het bevallingsverlof voor mannen is hier vele malen beter dan het in Nederland geregeld is. Of nu ja, beter? Daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld.

Overigens wordt er ook geroepen dat dit mooi klinkt, maar dat er in de praktijk zelden gebruik van gemaakt wordt. Waarom niet? Omdat er in veel van dit soort bedrijven een cultuur heerst waardoor de werknemer het bevallingsverlof niet op durft te nemen.

bevallingsverlof

Bevallingsverlof te kort

Ik had het zelf wel prettig gevonden als manlief wat meer aanwezig was geweest na de bevalling, maar dat heeft meer te maken met een vroeggeboorte (7 weken te vroeg) van de eerste en een keizersnee bij de tweede. Beiden situaties die wat extra aandacht nodig hebben in de eerste weken na de bevalling. De vorige keer toen ik de vraag aanhaalde op facebook waren de meningen verdeeld. Toch zijn er verschillende mensen die zich hard maken or extra bevallingsverlof voor de papa. Ouders van Nu stelde zelfs een petitie op die getekend kon worden. De gewenste 40.000 handtekeningen zijn in die petitie overigens behaald en deze zal worden aangeboden aan de minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher.

Nu zijn wij natuurlijk nieuwsgierig hoe onze lezeressen hierin staan. Laat jij ons weten hoe je het bevallingsverlof van jezelf en je partner hebt ervaren? Dat kan hieronder in een reactie of via onze Facebook post.

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven