Bezuinigen in kinderopvang is niet meer nodig! Doelstelling 2013 al bijna behaald

Dat er in de kinderopvang  voor 2013 nog zo’n 205 miljoen euro bezuinigt dient te worden, dat kan wel geschrapt worden. Nou, bijna dan. Want door alle bezuinigingen dit jaar heeft deze sector zulke rake klappen gehad dat de doelstelling voor de bezuinigingen voor volgend jaar al bijna behaald is.

bron: Volkskrant

In de eerste helft van 2012 daalde de bezetting in de kinderopvang al met ruim 10%. Hierdoor zijn de kosten voor de overheidsbijdrage natuurlijk ook mee gedaald, want er wordt minder beroep gedaan op de toeslag. De bezettingsdaling van 10% komt voort uit ouders die hun kinderen volledig van het kinderdagverblijf hebben gehaald, of die momenteel minder uren afnemen dan een jaar geleden.

Als gevolg hiervan zijn er zelfs 56 kinderdagverblijven failliet gegaan in de eerste 8 maanden van dit jaar! En er zullen er naar verwachting nog meer volgen.

De vraag is wat deze bezuinigingen voor verdere consequenties hebben. Meer mensen in de WW door faillissementen, financiële veranderingen in de gezinnen bovenop alle andere bezuinigingen doordat er gekozen wordt voor minder werken en minder opvang.

Hebben jullie concreet iets van ‘kinderdagverblijf’ bezuinigingen gemerkt en er specifieke keuzes door gemaakt?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here