BIAB nagels zelf doen; met een beetje geduld gaat dat zeker lukken

Ik heb een pubermeisje. En pubermeiden houden zichzelf nogal op de hoogte als het gaat om de laatste trends op het gebied van beauty. Via Tiktok bijvoorbeeld. Zo ook in dit geval over BIAB nagellak en hoe je BIAB nagels zelf kan doen. Want wat zijn BIAB nagels eigenlijk, hoe kan je deze nagellak zelf aanbrengen en wat kan je er van verwachten?

Mijn dochter is er inmiddels expert in, in het aanbrengen van BIAB (afkorting van Builder In A Bottle) en ze heeft mij geleerd hoe dit werkt.

En dat ga ik voor jullie in deze review op een rijtje zetten zodat jullie -mocht je zelf graag BIAB nagellak willen aanbrengen- in deze how to kunnen lezen hoe dit precies werkt.

BIAB nagels zelf doen

Afijn, even geleden kreeg ik dus de vraag van mijn dochter of dat ze eens ‘iets’ mocht proberen met BIAB nagellak. Huh? BIAB? Ik hoor het mezelf nog zeggen: ‘Wat is dat nu weer?’

En eerlijk is eerlijk, ik was er niet gelijk enthousiast over. Waarom niet? Omdat wij nu gellak gebruiken en dat op zich prima bevalt. En ik dacht dus… weer iets nieuws.

Maar ze wist me te overtuigen en met name haar uitspraak dat BIAB nagellak gezond voor je nagels is triggerde me. De BIAB verstevigt de nagels namelijk en bevat ingrediënten die je nagels gezonder maken én optimaal laten groeien. Ideaal bijvoorbeeld ook voor mensen met dunne nagels die snel breken. Dat klinkt me wel interessant.

Miss Jules

Mijn BIAB nagellak komt bij Miss Jules vandaan, een website met allerlei soorten nagellak én een missie. Ze heeft een uitgebreide collectie nagellak van de Builder in a Bottle, maar ook gellak, polygel en allerlei andere accessoires voor verzorging van je nagels.

En met je aankoop zorg je er ook nog eens voor dat haar zoon Julian met een zeldzame ontwikkelingsachterstand als gevolg van een afwijking in het KCNB-1 gen wordt ondersteund met behandelingen om zijn leven een stukje mooier te maken.

Allereerst; hoe breng je BIAB nagellak zelf aan?

Je brengt deze nagellak in een aantal laagjes aan voor goede stevige nagels en een BIAB die langdurig blijft zitten. Maar vergeet vooral ook niet de juiste voorbereiding van je nagels uit te voeren; dat is zeker van belang als je graag wilt dat de BIAB nagellak lang blijft zitten.

zelf BIAB nagellak aanbrengen

Eerst je nagels preppen, dan primer, base coat, BIAB en top coat

Allereerst moet je je nagels preppen om ervoor te zorgen dat ze in de juiste conditie zijn voor het zelf doen van BIAB. Dit gebeurt overigens ook als je het in de salon laat doen.

Benodigde tijd: 2 uren en 15 minuten

De how to om je BIAB nagels zelf te doen

 1. Nagels vijlen

  Je start met het vijlen van je nagels in de juiste vorm

 2. Nagelriemen

  Duw daarna je nagelriemen goed terug zodat je nagel zo groot mogelijk is en je niet de kans loopt dat je nagellak op je nagelriem aanbrengt waardoor de nagellak sneller zou kunnen gaan chippen.

 3. Bufferen

  Na je nagelriemen is het tijd om je nagels te bufferen; dit betekent dat je het glanslaagje van je nagel vijlt om de hechting te verbeteren.

 4. Ontvetten

  Voordat je gaat beginnen met een lak eerst nog even je nagels ontvetten met een tissue en cleanser zodat alle vet en stofjes verdwenen zijn.

 5. Primer

  Breng dan als eerste een primer aan om de hechting zo goed mogelijk te krijgen. Deze primer laat je 60 seconden aan de lucht drogen.

 6. Base Coat

  Lotte gebruikt altijd een base coat. Dit hoeft niet persé maar is wel verstandig als je dunne nagels hebt bijvoorbeeld. Hiermee creëer je extra stevigheid. De base coat breng je heel dun aan en je blijft hierbij een klein stukje van de nagelriemen vandaan.

  Laat dit laagje 60 seconden uitharden onder de lamp. Na het uitharden plakt de nagel, laat dit plaklaagje zitten voor een goede hechting van de BIAB.

 7. Eerste laagje BIAB

  En dan is het tijd voor het eerste laagje BIAB nagellak. Je BIAB nagels hebben meerdere laagjes nagelak nodig die je zelf kan doen, het eerste laagje is ook weer een dun laagje (net als de base coat). Deze moet 120 seconden onder de lamp uitharden.

 8. Top coat

  Ben je klaar met de BIAB? Dan gaat er als laatste nog een laagje top coat overheen ter bescherming. Deze top coat doe je over de hele nagel (en dus over de hele BIAB laag) zodat de BIAB nagel goed beschermt is.

  60 seconden uitharden onder de lamp.BIAB nagellak aanbrengen how to

 9. Plaklaagje verwijderen

  En eindelijk mag je dan na het uitharden van de top coat de plaklaag verwijderen met een tissue en cleanser. Niet iedere top coat laat overigens een plakkerig laagje achter.

 10. Nagelriemolie

  Na het aanbrengen van de BIAB gebruik je nagelriemolie. Hierdoor blijven je nagels gehydrateerd en wordt de groei gestimuleerd. Daarnaast blijft door deze goede handverzorging ook de BIAB beter zitten. Gebruik de nagelriemolie dan ook op regelmatige basis.

Hoe lang doe je over het aanbrengen van BIAB nagellak?

Dat is wel een beetje afhankelijk van de ervaring die je er in hebt. De eerste keer was Lotte denk ik 3-4 uur bezig. Nu is mijn dametje wel een perfectionist én zat ze terwijl filmpjes te kijken, dus ik denk dat ook die eerste keer wel in een korter tijdsbestek had gekund. Inmiddels is ze zo bekend met het zelf doen van haar BIAB nagels dat ze er ongeveer 1,5 uur over doet. Mét filmpjes kijken voor entertainment, haha.

Hoe lang blijven BIAB nagels zitten?

Dat is een beetje afhankelijk van hoe goed je zelf de BIAB nagels doet én wat je daarna doet. In de meest optimale situatie zou je wel tot 4 weken verzorgde nagels hebben met BIAB. Je moet ze dan wel perfect gezet hebben en ervoor zorgen dat je je nagels niet teveel belast zodat de nagellak niet gaat chippen.

Bij Lotte blijft de nagellak gemiddeld 2 weken zitten, wat voor haar doen behoorlijk lang is.

In ieder geval is het belangrijk dat je na het zelf doen van je BIAB nagels in de eerste 24 uur een beetje voorzichtig bent. Ga bijvoorbeeld niet naar de sauna of in een heet bad zitten binnen die 24 uur. En hou er rekening mee dat je nagels -als je altijd veel sjouwt- sneller zullen beschadigen dan bij een kantoorbaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven