Bibi en Tina film 3: de jongens tegen de meiden, een leuke familiefilm

De familiefilm ‘Bibi en Tina 3: de jongens tegen de meiden’ is vanaf 12 april te zien in de bioscoop. Het is al de derde film die naar aanleiding van de populaire kinder tekenfilmserie is gemaakt. Onze meiden van 5 en 8 jaar oud mochten een kijkje nemen en een oordeel vellen.

Bibi en Tina op avontuur in Falkenstein

De vriendinnen Bibi en Tina beste vriendinnen, dol op paarden én Bibi kan ook nog eens toveren. Dat zijn natuurlijk leuke en goede ingrediënten voor een heel schare aan jonge fans. Een volgende film kon dan ook haast niet uit blijven.

bibi en tina

Het verhaal

De paardenmeiden Bibi en Tina gaan op zomerkamp met een aantal buitenlandse studenten. De tenten worden opgeslagen op het landgoed Falkenstein van de gelijknamige graaf, de vader van Tina’s vriend Alexander. Er ontstaan wat irritaties tussen de jongens en de meiden waarna zij besluiten twee teams te vormen in de komende activiteiten: de jongens en de meiden. Alexander schaart zich bij het team van Urs en Bibi en Tina worden bijgestaan door een charmante Fransman.

Door middel van het spel geocoaching moeten de teams gouden sterren verzamelen. Later betreden ze het woud dieper per fiets of te paard om de winst te halen op specifiek afgebeelde locaties. Daar ontmoeten ze zelfs een oude bekende. De strijd tussen de twee teams van Bibi & Tina en Alexander wordt steeds grimmiger en dreigt totaal uit de hand te lopen. Bibi’s toverkracht laat het juist op dat moment afweten. Hoe komt dat en komt het nog goed?!

Lees ook: Win nu ook nog kaartjes voor The Boss Baby film

Review Bibi en Tina 3: de jongens tegen de meisjes

Mijn televisie minnende 8-jarige dochter kende Bibi en Tina natuurlijk al van de tekenfilmserie. Paarden vindt ze machtig mooi en haar beste vriendinnetje is er idolaat van. Haar jongere zusje van 5 sluit nieuwsgierig aan wanneer de film start. De film is Duits van oorsprong en in het Nederlands nagesynchroniseerd, maar dat valt de kinderen niet op. De setting is heel kleur- en natuurrijk. Kamperen, spellen, vrijheid, speurtochten en vooral ook het ‘jongens tegen de meisjes’ spreekt erg tot de verbeelding van mijn 8-jarige.

Het verhaal kent heel verschillende types; van pestkop tot nerd, van modemeisjes tot scoutinggirls. Maar ook de volwassenen spelen hele leuke types; de verwende, brutale graaf tot de overenthousiaste spelleider en zenuwachtige kampleider. Allemaal heel onschuldig en grappig, evenals de scenes. Zelfs het high worden van een verkeerd gegeten paddenstoel wordt luchtig en speels gebracht. De verhaallijn wordt enkele malen aangevuld met een swingend of gevoelig liedje. De meiden hebben met veel lol en soms ook leuke spanning naar de film gekeken. ‘Mama, ik wil ook zo graag toveren..’ Tja, dát zou ik soms ook wel willen 😉 .

Lees ook: 21x kinder kerstfilms op Netflix

Conclusie: Al met al maakt het deze film een familiefilm bij uitstek. Hij is geschikt voor alle leeftijden, naar mijn mening. Dol zijn op paarden is absoluut geen must om deze film te kijken. Al zullen paardenvriendinnen zich er misschien goed in herkennen.

Winactie

Wil jij graag met je kinderen naar de film? Wij mogen 4 vrijkaartjes weggeven, dus laat hieronder weten waarom we jou moeten kiezen 😉 . De winactie duurt tot 30 april 2017.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

Update; dvd en nieuwe winactie

Bibi & Tina ‘de jongens tegen de meiden’ komt op 12 September 2017 uit op dvd en wij mogen 3 dvd’s weggeven. Kansje maken? De meest originele reactie’s hieronder (of op de facebookpagina) krijgen een dvd thuisgestuurd! Uiteraard tellen alleen de reacties na 30-08 mee 😉

9 gedachten over “Bibi en Tina film 3: de jongens tegen de meiden, een leuke familiefilm”

 1. Avatar foto
  Tamara v Bodegom

  We hebben de eerste 2 films op dvd en onze dochter kan ze elke keer weer bekijken. Ze vindt die films geweldig.
  Ik zou haar echt superblij maken als we naar deze film zouden gaan… <3

 2. Wauw, alweer een film van Bibi en Tina !!!
  Daar wil ik naartoe voor mijn verjaardag met al mijn vriendinnen. Gezellig met popcorn en een slussy.
  “Wel duur hoor”, zegt mama, maar wat als we nou al 4 kaartjes winnen?! Dat zou helemaal TOPPIE zijn !

 3. Avatar foto
  Marjan Doeve

  Omdat ik samen met mijn 2 oudste dochters ook naar deel 1 & 2 ben geweest dus deze MOETEN we ook echt zien saampjes❤

  1. Gefeliciteerd Kirsten, jij bent als winnaar uit de bus gekomen. Stuur ons even een mailtje met je adresgegevens en we zorgen dat je de kaarten zo snel mogelijk ontvangt. Veel plezier!

 4. Ik ken Bibi zelf nog van vroeger.. lijkt me echt een leuke film om met ons gezinnetje naar toe te gaan..

  Facebook: An Na

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven