Bij ‘Nee’ is het krijsen… hoe pak ik dit aan? Krijsen 5 tips!

Bij nee is het krijsenJe herkent het waarschijnlijk wel? Bij nee is het krijsen!  Maar hoe kan je het toch het beste aanpakken? Wanneer je het krijsen ijskoud kunt negeren, is dat de beste strategie! Negeren betekent dat jij het volhoudt om verbaal en non verbaal geen enkele reactie op het gillen te geven! Je gaat dus gewoon door, waarmee je bezig was alsof je het gekrijs niet hoort. Zijn er echter anderen bij aanwezig, dan is consequent negeren gedoemd te mislukken. Eén blik van oma doet jou diep zuchten en de blik én de zucht zorgen ervoor dat je zoon nog harder gaat krijsen.

Tips waarmee je wellicht uit de voeten kan

  • Probeer zelf kalm te blijven. Met boos worden maak je het alleen maar erger.
  • Geef nooit toe, dan ben je verzekerd van nog meer driftbuien!
  • Ga vooral niet argumenteren en onderhandelen.
  • Probeer in korte zinnen te verwoorden wat je kind voelt en eigenlijk wilde zeggen.
  • Tot slot zeg je … ‘en nu gaan we met Oma eten of mag jij de kar duwen naar de kassa’. Focus dus op je doel, op wat je wilt dat hij doet en heb het niet meer over wat je zoon niet mag!

Bij nee is het krijsen!

Als je kind niet luistert maakt dat je wanhopig en radeloos. Voor je gevoel mopper, waarschuw en corrigeer je de hele dag, zonder dat het enig effect heeft. Je hebt het gevoel dat jouw kind je soms nu al de baas is. Dat wil je niet en dat kan gelukkig anders. Wil je weten hoe je ervoor zorgt dat je kind doet wat jij wilt? Schrijf je dan in voor de cursus ‘als je kind niet luistert’ van de Opvoeddesk.

Inhoud cursus

In deze cursus leer je hoe je eenvoudige regels en duidelijke grenzen stelt en wat je moet doen als je kind koppig zijn eigen weg volgt. Je krijgt uitleg over een praktische en bewezen aanpak en handige tips om het lastige gedrag te doorbreken en te veranderen. Bovendien leer je hoe je tijd en planning op een begrijpelijke manier aan kinderen kunt uitleggen. Het resultaat? Van een kind dat nooit luistert… naar een kind dat bijna altijd luistert!

Heb je vragen over de opvoeding van je kind? Dan kan je terecht bij de Opvoeddesk! Of stel je vraag via MamsatWork (mag ook anoniem), dan zorgen wij ervoor dat je een antwoord krijgt. inschrijven voor de workshop Als je kind niet luistert…! kan via deze link. op woensdagavond 10 mei is de volgende, misschien fijn om je daarvoor in te schrijven?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven