Als moeder een geschikte bijbaan vinden met deze tips

Heb je één of meerdere kinderen waar je thuis voor zorgt? Misschien gaat de eerste binnenkort naar school of heb je om een andere reden tijd over, waardoor je waarschijnlijk zin hebt om aan de slag te gaan met een (bij)baantje! Het kan dan lastig zijn om iets te bedenken dat je goed kunt combineren met het zorgen voor je kinderen. De volgende tips voor een bijbaan voor moeders zijn dan misschien wel wat voor jou, want deze baantjes kun je thuis doen of vragen niet veel tijd van je waardoor je ze makkelijk kunt combineren!

bijbaan voor moeders

Een leuke bijbaan voor moeders is voor iedereen anders natuurlijk

Niet iedere bijbaan is geschikt voor je, moeder of niet. De een vind het een leuk en de ander het ander, zo simpel is het. Maar met onderstaande ideeën ben je wellicht een stapje dichterbij een geschikte bijbaan die bij jou als moeder past. Is deze bijbaan niets voor jou, dan misschien wel voor andere moeders.

Oppassen

Veel mensen zoeken een oppas Amsterdam maar ook in andere steden en dorpen kun je vast wel één of meerdere adressen vinden van mensen met kinderen die een oppas zoeken. Wanneer je toch thuis voor jouw kinderen zorgt kun je ook best op één of twee andere kinderen passen. Dit is bovendien goed voor de sociale ontwikkeling van je eigen kinderen!

Een eigen webshop is een zeer geschikte bijbaan voor moeders

Je kunt eventueel ook een eigen webshop opstarten. Wanneer je dit volgens het dropshipping principe doet heb je er zelf relatief weinig werk aan. Dat komt omdat de producten die je verkoopt dan rechtstreeks vanuit de leverancier bij je klanten worden bezorgd. Er zijn verschillende bedrijven en websites waar je gemakkelijk een webshop kunt bouwen, waarna je eenvoudig het geheel kunt gaan beheren vanuit huis. Je moet vooral contact onderhouden met je leveranciers en je klanten tevreden stellen, maar je bent zelf dus niet bezig met het inpakken en versturen van producten!

Van hobby naar bedrijfje

Dropshipping is leuk, maar je kunt wel het idee krijgen dat je ver van je eigen webshop af staat. Misschien maak je graag kleding, of juist kunst, waardoor je liever daar iets mee zou gaan doen. Ook hier kan je natuurlijk mee aan de slag gaan. Je hebt dan ook helemaal geen druk. In je eigen tempo maak je jouw producten en via social media kun je deze heel gemakkelijk online zetten. Omdat de hoeveelheden die je produceert relatief klein blijven kun je het werk gemakkelijk bijhouden. Zo kun je op een ongedwongen manier beginnen met een bedrijfje dat gebaseerd is op je favoriete hobby. Hou er rekening mee dat je niet ineens een wereldvermogen bijverdient met deze bijbaan voor moeders, maar het begin is gemaakt, niet?

Zoek je niet alleen iets in de vorm van betrouwbaar thuiswerk maar mag het ook ergens anders zijn?

Schoonmaken voor moeders als bijbaan

Wanneer je het niet erg vindt om schoon te maken en ook een paar uurtjes van huis kunt gaan, dan is een schoonmaakbaantje ideaal. Je bent vaak geen hele of zelfs halve dagen bezig, maar werkt toch even een paar uurtjes buiten de deur. In de paar uur dat jouw kinderen bijvoorbeeld op school zitten kan moeders met haar bijbaantje even weg uit de dagelijkse sleur en mooi wat bijverdienen.

Fotografie

Kun je goed foto’s maken? Ook dan kun je hier misschien een bijbaantje van maken. Je zou shoots kunnen verkopen, maar wanneer je liever natuurfoto’s maakt kun je hier uiteraard ook prints van laten maken die je gaat verkopen. Wanneer je ergens goed in bent kun je er vaak ook geld mee verdienen en dat is bij fotografie niet anders!

In de kraamzorg werken

Ben je kraamverzorgster maar werk je nu nog bij een organisatie waar je hele kraamweken moet draaien en past dat niet bij je gezin? Informeer dan eens naar de mamacontracten bij Naviva kraamzorg. Dan ka je mooi onder schooltijden werken en daarna thuis zijn voor je kinderen. Ideaal!

Moeders aan de slag met een bijbaan

Met de bovenstaande tips heb je een heleboel opties om een bijbaantje te starten naast het moeder zijn. We wensen je heel veel plezier en hopen dat je er uithaalt wat je zoekt. Heb jij nog andere suggesties als bijbaan voor moeders, laat het ons zeker even weten!

Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven