Bijlessen om een inhaalslag te maken

Betere balans tussen werk en privé: bijlessen helpen!

Vandaag de dag zijn veel ouders allebei aan het werk. Dat brengt met zich mee dat het niet altijd eenvoudig is om privé en werk te combineren. En dit is goed terug te zien bij de mensen die kinderen hebben. Als je van een lange dag werken thuiskomt dan zal je als ouder met regelmaat je kind moeten helpen bij het huiswerk. Hoewel je dit met liefde doet, zal dit ook energie kosten. Energie die je misschien wel liever ergens anders in zou steken. Voor een betere balans tussen je normale leven en je werk is het een optie om te kiezen voor bijles.

Als jij denkt dat je kind wat extra aandacht kan gebruiken, lees dan zeker even verder. Zeker in deze tijd -met Corona- kan het zijn dat veel kinderen gebaat zijn bij wat extra hulp om een inhaalslag te maken.

Bijlessen verlagen stress in het gezin

Voordat we ingaan op de voordelen die je kan ondervinden van bijvoorbeeld bijles wiskunde van Bijles Aan Huis voor jouw kind, is het goed eerst even stil te staan bij het huidige probleem met huiswerk. Zoals we hierboven al kort uiteen hebben gezet is het voor ouders lastig om een scheiding tussen werk en privé aan te brengen. Dit komt voornamelijk omdat huiswerk niet echt aanvoelt als ontspanning. Je bent namelijk toch intensief bezig met je kind als je ervoor wilt zorgen dat jouw zoon of dochter betere cijfers haalt op school. Wanneer je jouw kind echter niet helpt zal het al helemaal niet goedkomen. Hierdoor zul je misschien wel, met enige tegenzin, je kind helpen bij het huiswerk. Natuurlijk laat je dat niet merken, maar het verhoogt wel je eigen stress-level, want je hebt nog veel meer op je to-do list staan.

Vaak is het ook nog eens zo dat het een lange tijd geleden is dat je zelf hebt gekeken naar bepaalde vakken. Hoe lang is het bijvoorbeeld geleden dat je les hebt gehad over de Franse Revolutie? Of over het rekenen met formules en wortels? Wil je jouw kind kunnen helpen bij het maken van zijn of haar huiswerk dan zul je jezelf eerst weer even moeten verdiepen in de stof. Heb je een lange dag gewerkt dan is dit echt het laatste waar je aan wilt denken. Je wilt dan juist alles even van je af kunnen zetten en lekker ontspannen toch? Daarnaast ligt ook het huishouden waarschijnlijk nog op je te wachten. Dit is precies waarom bijlessen zo handig zijn.

De overige voordelen van bijlessen

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat de redenen kunnen zijn om jouw kind bijles te laten nemen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het feit dat je tijd over zult houden. Doordat je jouw kind niet meer hoeft te helpen bij het huiswerk heb je meer tijd over voor je kind waarin je echt ontspant. Het is nu eenmaal veel leuker om met je kinderen een spelletje te spelen of een film te kijken dan om je over allerlei wiskunde sommen te buigen. Door je kind op bijles te sturen zal je het als ouder echt een stuk rustiger krijgen. Heb je een drukke baan dan is dit uiteraard meer dan welkom!

Daar komt natuurlijk ook nog eens bij dat bijles een stuk professioneler is dan de ondersteuning die jij kunt bieden. Een bijlesdocent weet wat ervoor nodig is om jouw kind de kneepjes van het vak te leren. Zoals we al hebben benoemd is de kans groot dat jouw kennis over de jaren heen wel wat zal zijn weggezakt als het aankomt op bijvoorbeeld bijlessen in wiskunde of natuurkunde. Bijles zorgt ervoor dat je jouw kind op de juiste manier kunt laten leren. Hierdoor is de kans veel groter dat hij of zij betere cijfers zal halen voor de lastige vakken op school.

Verder mogen we ook niet vergeten te vermelden dat kinderen veel meer aannemen van een vreemde dan van jou. Dat geldt ook voor bijlessen. Voor welk vak dan ook. Jij bent namelijk papa of mama. En als je kinderen een bepaalde leeftijd krijgen dan kan je er rekening mee houden dat ze nogal sceptisch zijn over wat hun ouders kunnen en weten.

Het is niet alleen zo dat het voor ons ouders vaak lang geleden is dat we die vakken zelf hebben geleerd. Vergeet vooral ook niet dat de lesmethodes tegenwoordig heel anders zijn. Denk bijvoorbeeld niet dat staartdelingen nu hetzelfde gaan als vroeger. Er is veel veranderd in de manier van leren. Diegene die de bijlessen aan je kind geeft, die kent die methodieken wel. Daardoor krijgt je kind extra uitleg op dezelfde manier als op school. Een stuk fijner natuurlijk dan uitleg die helemaal anders is.

Op zoek naar bijscholing voor je kinderen?

Je ziet wel dat bijlessen ontzettend veel voordelen kunnen bieden voor jou als ouder. Ook voor je kind kan dit een goede aanvulling zijn en bovendien wordt het plannen van huiswerk zo ook overzichtelijker. Mocht je graag wat meer willen zien over de mogelijkheden neem dan eens even een kijkje op de site van Bijles Aan Huis. Dit is namelijk hét bijlesplatform van dit moment. Door een docent te kiezen die aansluit bij wat je zoekt, zal ook jouw kind binnen no time bijles kunnen krijgen. Fijn voor je kind om die inhaalslag te maken of wat meer zelfvertrouwen te krijgen in een bepaald vak. En fijn voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven