Bijzonder olifantentransport Beekse Bergen, win kaartjes

Vandaag mocht ik getuige zijn van een uniek transport. Het hoogtepunt van het jaar voor de Beekse Bergen, een olifantentransport van moeder Punda met haar drie kinderen. Vier Afrikaanse olifanten komen als hele familie naar dit Wildlife park om de olifantenkudde verder uit te breiden en daarmee ook deel te nemen aan het Europese fokprogramma voor Afrikaanse olifanten, een lang gekoesterde wens van de Beekse Bergen. De huidige kudde bestaat uit drie olifanten. Calimero, de stier die al sinds 2004 in de Beekse Bergen verblijft en ‘zijn’ twee vrouwtjes.

httpv://youtu.be/zi0gQP7JbFQ

 

Olifantentransport Beekse bergen

Moeder Punda en haar kinderen Bongi (Vrouwtje, geboren in 2005), Pina-Nessie (vrouwtje, geboren in 2013) en Shawu (Mannetje geboren in 2011) komen in een gespreid bedje terecht. Er is een prachtig nieuw onderkomen gebouwd met binnenverblijf wat van allerlei ‘speeltjes’ voorzien is en zelfs een natuurlijke zandondergrond heeft in plaats van een betonnen vloer. Na het transport van vandaag voelen Punda en haar kinderen zich al snel uitstekend thuis! Zonder enige zichtbare vorm van stress hebben de olifanten hun transport ondergaan en hun nieuwe onderkomen ‘besnuffeld’. Het was ‘maar’ een reis van drie uur maar met alle voorbereidingen erbij zijn ze toch al vroeg in de ochtend in de container gestapt om vervoerd te worden. Het was fantastisch om te zien hoe ze in de container met een hijskraan van de vrachtwagen getakeld werd om vervolgens -twee aan twee-  hun nieuwe verblijf te onderzoeken.

olifantentransport_safaripark olifantentransport_beekse_bergen

De meegereisde Duitse verzorgers hebben de nieuwe verzorgers die binnen de Beekse Bergen het werk gaan overnemen al geruime tijd ‘getraind’. Meerdere malen zijn de Nederlandse verzorgers afgereisd naar het Duitse Wuppertal om kennis te maken met Punda en haar jongen. Zo hebben ze de tijd gekregen om elkaar te leren kennen, de dagelijkse rituelen te leren en ook de specifieke karaktereigenschappen van de olifanten te ondervinden. Toch blijven de Duitse verzorgers nog een tijdje hier om de integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Belangrijk voor een toekomstig succesvol verblijf natuurlijk.

olifanten_beekse_bergen olifant_beekse_bergen

 

Wist je dat ?

  • Calimero de grootste olifant in Europa is ?
  • De Beekse Bergen Punda en haar drie kinderen ‘gratis’ gekregen heeft ?
  • Het nieuwe verblijf echter tegen een miljoen euro gekost heeft ?
  • Een volwassen vrouwtjes olifant wel tussen de 3000 en 4000 kilogram weegt?
  • Een olifant héél véél eet?

olifantenmenu

Wil jij ook binnenkort eens naar Punda en haar kinderen gaan kijken? Dat kan, want wij mogen een aantal vrijkaarten voor Safaripark de Beekse Bergen weggeven. Doe  je mee? Vul het formulier hieronder in. Ook leuk als je reageert op onze Facebookpost! De actie loopt tot 31 April 2015.

[Form id=”70″]

 

 

2 gedachten over “Bijzonder olifantentransport Beekse Bergen, win kaartjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven