Bijzondere geboortekaartjes met droogbloemen; voor als je eens iets anders wilt

Smaken verschillen, maar zoek je bijzondere geboortekaartjes, dan hebben we een toffe tip voor je. Deze geboortekaartjes met droogbloemen vallen namelijk zeker in de categorie bijzonder en zijn daarnaast enorm vertederend vinden wij. Ongetwijfeld net zoals jullie pasgeboren baby. Heel mooi om op deze manier de geboorte van je baby aan te kondigen.

Bijzondere geboortekaartjes met droogbloemen

Trend in de geboortekaartjes; droogbloemen voor een bijzonder effect

Het is al weer even geleden dat we over diverse trends in de geboortekaartjes schreven, maar dit weekend viel mijn oog op wel heel bijzondere geboortekaartjes die ik graag aan jullie wil laten zien: de geboortekaartjes met droogbloemen.

Er is natuurlijk al veel de revue gepasseerd op het gebied van geboortekaartjes. Van grappig tot heel zoet en van super stoer tot aan eco. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan wel geboortekaartjes laten drukken die naar je zin zijn. Toch is het soms zoeken naar juist dat ene kaartje wat jullie -als kersverse ouders- nu écht aanspreekt. En er valt al zoveel te regelen na de geboorte van je baby. Uiteraard is het van belang dat de kaartjes die je verstuurd of afgeeft ook echt naar je zin zijn. Het gaat tenslotte om jullie trots, een nieuwe baby in jullie leven.

Met deze kaartjes gaat dat zeker lukken. Droogbloemen zijn momenteel helemaal on trend, maar op geboortekaartjes had ik ze zelf nog niet gezien. Tot nu toe. Op de site van Cottonbird (https://www.cottonbird.nl/) vond ik tussen alle kaartjes die je daar kan laten drukken (geboorte, doop, communie, maar ook bruiloft en dergelijke) deze prachtige subtiele en bijzondere geboortekaartjes. Mooi hè?!

De oorsprong van deze kaartjes

Het idee voor deze kaartjes is ontstaan in een samenwerking met een klein winkeltje in Spanje. Je raadt het al, een winkeltje dat droogbloemen verkoopt. Rosa Cadaqués is als winkel vernoemd naar het dorpje waar dit winkeltje ligt, maar inmiddels zijn ze ook online vindbaar. Een inspirerende shop die droogbloemen verkoopt voor allerlei gelegenheden. Het meest opvallend vind ik daar de bruidsboeketten van droogbloemen. Mooi en bijzonder. Niet om ‘weg te gooien’ maar om te bewaren.

Afijn, de droogbloemen die je op de bijzondere geboortekaartjes van Cottonbird vindt komen dus uit Cadaqués (Spanje) en geven samen met het structuurpapier van de kaartjes een classy en beetje vintage uitstraling aan het geheel. Er zijn heel wat verschillende modellen verkrijgbaar en je kan kiezen uit diverse kleurstellingen. De kaartjes worden aangeleverd met 2 perforatiegaatjes erin waar je de droogbloemen zelf in kan steken. Er is één klein detail waar je even rekening mee moet houden: droogbloemen zijn nogal fragiel en misschien is het met de post versturen van de geboortekaartjes niet heel handig. Ik zou zeggen: geef ze gewoon mee als men op kraamvisite is geweest!

Modellen bijzondere geboortekaartjes met droogbloemen

Je kan kiezen uit kaartjes waarbij aan de binnenzijde alle gewenste gegevens en foto’s van je baby gedrukt zijn, maar ook bijzondere geboortekaartjes waarbij er een extra kaartje ‘los’ insteekt met de foto’s. Die laatste kan je bijvoorbeeld als ontvanger leuk aan je koelkast hangen of als boekenlegger gebruiken. Als laatste hebben ze ook een model waarbij je op de voorzijde de foto van je baby laat drukken. Wat alle kaartjes in ieder geval met elkaar gemeen hebben is de subtiliteit en serene uitstraling. We love it. Heb je trouwens een kaartje gevonden wat naar je zin is, maar wil je er liever een ander droogbloemetje in? Ook dat kan.

Vind jij het wat, of is het niet zo jouw smaak?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven