Binnendeuren vervangen in huis voor een moderne look

Tijdens al onze verbouwingen hebben we de nodige keuzes moeten maken. Een van die keuzes was het wel of niet vervangen van de binnendeuren.

We zijn er nog niet aan toe gekomen om alle binnendeuren te vervangen want dat is financieel ook best een behoorlijke uitgave. Maar een deel hebben we al gedaan. En de deuren die nog even moeten blijven zitten die hebben we gepimpt (of moeten we nog pimpen). Dat doen we bijvoorbeeld door nieuw deurbeslag en de deuren een kleurtje te geven.

Hier lees je wat tips over de mogelijkheden om je deuren te pimpen of te vervangen. En hieronder zie je ook een foto van hoe al onze binnendeuren er uit zagen voordat we ermee aan de slag gingen.

oude binnendeuren vervangen

Binnendeuren vervangen of pimpen; dit kan je doen

Ik neem je eerst even mee in de aanpassingen die we tijdens het verbouwen hebben gedaan zodat je een beetje weet wat de mogelijkheden zijn.

1. Stalen binnendeuren vervangen de klassieke donkerbruine deuren

Alhoewel ik niet met iedere trend mee hoef kon ik de trend van de stalen binnendeuren niet aan me voorbij laten gaan. Zoals zovelen natuurlijk.

stalen binnendeur met kozijn zelf geplaatst

Zo hebben we van de woonkamer naar de hal de houten binnendeur met het kozijn er volledig uitgesloopt. Vervolgens zijn de muren daar mooi gestuct en hebben we er een stalen kozijn met dito binnendeur in geplaatst zoals je hierboven ziet. Deze deur is dus in de plek gekomen voor de deur die je op de bovenste foto helemaal rechts ziet (met dat glas erin).

Het plaatsen ervan hebben we zelf gedaan. Dat is goed te doen, mits je ervoor zorgt dat de opening exact de afmetingen heeft die genoemd worden. Zo blijft het nog enigszins betaalbaar zo’n stalen deur.

Tenminste, als je uitgaat van de standaard maatvoeringen die er voor stalen binnendeuren zijn. Wil je een maatwerk stalen deur dan ben je veel meer geld kwijt.

Daarnaast hebben we van de eetkamer naar de bijkeuken een stalen schuifdeur geplaatst waarbij we twee binnendeuren vervangen hebben door één deuropening. Het grote voordeel van deze stalen deuren is dat ze ontzettend veel licht door laten. Vooral voor de hal is dat erg prettig.

binnendeur vervangen door landelijke deur

2. Eiken binnendeur geplaatst

Op bovenstaande foto zie je ook meteen de landelijke binnendeur van ons toilet en rechts de stalen schuifdeur van de achterkant. Bovenstaande eiken binnendeur was overigens nog een twijfelgevalletje.

Hier zat ook een donkere hardhouten binnendeur (naar ons toilet). Super klassiek en niet passend in een modern huis. Ik vind ze sowieso spuuglelijk maar dat terzijde. En maken verschillen natuurlijk.

We hebben dus even nagedacht om de bestaande donerbruine deur zwart te verven en het daarbij te laten. Puur een financiel vraagstuk trouwens. Dat verven heb ik in eerste instantie ook gedaan, maar ik vond het uiteindelijk toch erg jammer.

We kijken vanuit de eetkamer steeds op deze deur én omdat dit toilet in onze bijkeuken zit komt ook iedereen hier langs. Onze visite komt namelijk allemaal achterom door onze bijkeuken ons huis in.

We hebben dus toch gekozen voor een mooie eikenhouten binnendeur en daarmee de bestaande klassieke deur vervangen. Nieuwe mooi strak vormgegeven zwarte deurklinken erop en wauw! Wat een vooruitgang!

Ik vind persoonlijk de mix tussen de ‘harde’ stalen deuren en de landelijke eikenhouten deur erg mooi.

Binnendeuren op bovenverdieping en kantoor pimpen in plaats van vervangen

Om de investeringen te kunnen verdelen over verschillende projecten hebben we besloten om de binnendeuren boven en die van ons kantoor en de chillruimte nog niet te vervangen. Deze oude deuren gaan we opknappen en pimpen en de aankomende jaren zien we dan wel wat we ermee doen.

Bron: Pinterest theblushingbungalow

1. Een lijstje aanbrengen op binnendeuren en schilderen in plaats van vervangen

De deuren op onze bovenverdieping waren allemaal gebroken wit, met een klassiek lijstje erop. Die hebben we zwart geschilderd. Ze zijn nog steeds klassiek van vorm, maar doordat ze zwart zijn zien ze er toch een stuk industriëler uit.

Eigenlijk zien onze binnendeuren boven er zo uit als op deze foto (de after situatie). Er wordt momenteel juist veel voor gekozen om oude bestaande gladde binnendeuren op deze manier te pimpen in plaats van te vervangen. En ik wil er vanaf, haha.

Maargoed zoals je hierboven ziet kan je op deze manier vrij eenvoudig je deuren pimpen als je wilt.

Bron: Pinterest homeinspectioninsider

2. Binnendeuren bekleden in plaats van vervangen

Zoals je hierboven ziet kan je oude houten deuren ook bekleden met jong en licht hout. Op deze manier krijgt je binnendeur direct een modernere uitstraling en hoeft hij niet vervangen te worden. Mooie zarte of bronskleurige moderne klink er op en klaar ben je!

koperen deurklinken
zwarte moderne deurklinken

3. Om je binnendeuren heen bekleden

Zonder zelf iets aan de binnendeuren te doen ka je toch een heel andere look and feel creeëren met deze oplossing. Je gaat de binnendeuren niet vervangen en er hoeft niet eens een lik verf over!

Bron: Pinterest Paytononpurpose

Je maakt simpelweg een mooie houten ‘ombouw’ om je deurkozijn heen en je hebt per direct een compleet andere uitstraling van je binnendeur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven