BinnenInn Buitenuit, kindvriendelijk pareltje in mooi Friesland

De laatste week van onze vakantie wilden wij, 2 moeders en 3 dochters, nog een midweekje weg. Toen ik op de website van BinnenInn Buitenuit zag dat er nog een appartement vrij was, was de keuze snel gemaakt. We boekten een midweek MET hottub natuurlijk! We zagen onszelf ’s avonds al zitten met een wijntje naar de sterren turend als de kinderen op bed lagen… Omdat we op maandag vanaf 16.00 uur konden arriveren en we toch optimaal van onze midweek wilden genieten, besloten we eerst naar de zeehondencreche in Pieterburen te gaan. Dat was tenslotte maar een half uurtje bij BinnenInn Buitenuit vandaan. We reden weg uit Rotterdam met regen en kwamen dik 2,5 uur later aan in een zonovergoten Pieterburen. Na de lunch, bij een restaurant met trampoline en speeltuin, gingen we naar de zeehondencreche waar we de schattige zeehondjes zagen, maar ook leerden hoe die daar terecht waren gekomen en wat er allemaal bij kwam kijken om ze uiteindelijk weer gezond en wel in de Waddenzee terug te zetten. Leuk en leerzaam! En als klap op de vuurpijl kwamen we bij de uitgang de oprichtster, Lenie ’t Hart, zelf nog tegen.

Op weg naar BinnenInn Buitenuit in Metslawier reden we een prachtige route met aan de ene kant het Lauwersmeer en aan de andere kant de Waddenzee. Bij BinnenInn aangekome maakten we kennis met de spontane eigenaresse, Bianca. Ze liet ons meteen het hele terrein zien met alle dieren en de hottub en het appartement waar wij deze week zouden verblijven. Wij hadden het grootste appartement (nr. 5) en het was nog mooier dan op de website; wat een ruimte en wat was het sfeervol ingericht! De kamer voor de meisjes op de begane grond zag er echt uit als een meisjeskamer; veel rozen en echte meisjesaccessoires. Bianca had van tevoren gevraagd of er meisjes en/of jongens zouden komen, want daar stemt ze altijd het beddengoed en accessoires op af. Op de begane grond was verder nog een enorme zitkamer met hoog plafond, een grote eettafel, zithoek en ruime badkamer/toilet. Ook zeer geschikt voor mindervaliden dus! Boven was nog een grote tweepersoonskamer met babybedje. Als we wilden koken, kon dat in de gezamenlijke keuken. Daar was bovendien meer dan genoeg servies, glaswerk, pannen en zelfs peper, zout en andere kruiden en kookboeken. En wel 4 koelkasten waar iedereeen zijn of haar spullen in kwijt kon. Helemaal prima; wij zouden deze week wel doorkomen! De kids gingen natuurlijk meteen in de hottub terwijl wij even boodschappen in het dorp zouden gaan doen, dachten we… de dichtstbijzijnde supermarkt was in Dokkum op ca. 10 km afstand. Maar goed, als je eenmaal weet waar je moet zijn, valt die afstand (met de auto) ook wel weer mee.

De volgende dag gingen we naar Dokkum om daar een beetje rond te slenteren, lunchen, ijsje eten en te shoppen. We moesten wel op tijd terug zijn van onze kleine dametjes, want zij hadden met Bianca afgesproken om aan het eind van de middag paard te rijden. Alle kinderen die bij BinnenInn logeerden, mochten om de beurt op de pony zitten terwijl Bianca (en de moeders) het hele dorp doorsjokten. Een enorme hit bij de kids!

Woensdag gingen we een dagje naar het mooie Schiermonnikoog waar we fietsen huurden en naar het strand gingen. Een prachtig breed, wit (en zacht) zandstrand! Jammer alleen dat het zo hard waaide; we werden compleet gezandstraald, zelfs het windscherm hielp daar niet tegen…Na het strand fietsten we nog een rondje over het eiland om uiteindelijk voor een hapje en een drankje op een terras in Schiermonnikoog dorp neer ste strijken.

Donderdag gingen we naar een strandje (op ca. 10 min. rijden) bij het Lauwersmeer om te picknicken en te zwemmen en aan het eind van de middag werd er weer paard gereden. Voor onze meisjes toch echt wel het hoogtepunt van de week :). De laatste avond kregen alle kinderen een paardrijdiploma (leuk!) en al gauw kwamen de flessen wijn op tafel. Het werd een soort bonte avond compleet met kampvuur, marshmellows, gitaar, zang en mooie verhalen. Heerlijk! Dat kan toch alleen maar op zo’n “kleinschalige accommodatie met een ziel”… We besloten de week af te sluiten in de hottub met een wijntje, keuvelend over het leven en over de afgelopen week met uitzicht op de heldere sterrenhemel. Wat is BinnenInn Buitenuit een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven