Blaaspijp maken eenvoudig met deze DIY, óf je gebruikt de Tornado Tubez

O, wat was ik vroeger blij dat mijn papa een echte klusser was. In zijn schuur vond je massa’s ‘speelgoed’. Stukken karton om met een knijper aan de spaken van je fiets te maken bijvoorbeeld. Maak je van een Batavia zo een Harley Davidson! En wat dacht je van de goeie ouwe blaaspijp maken? Gemaakt van niks meer dan een stuk pvc pijp? Een blaaspijp maken, dat deden we iedere zomer weer opnieuw. Tot ergernis van mijn moeder, die overal pijlen van kranten vond…

Een blaaspijp maken: speel je mee?

Lekker nostalgisch toch, een blaaspijp maken? Hier lees je er meer over! Maar ook waarom het eigenlijk niet meer nodig is… want je koopt nu kant en klaar zo’n ding online. En ik geef het liever niet toe, maar ze werken nog beter dan onze klassieke variant ook. De Tornado Tubez is eigenlijk een soort upgrade van onze ouderwetse blaaspijpjes.

Lees ook: Spelletjes voor buiten: 7 simpele maar hele leuke activiteiten voor kids

Een blaaspijp maken, dat is kinderspel. Hoewel je wel even aan papa moet vragen of hij een stuk pvc buis afzaagt. En liefst ook het uiteinde fijn afwerkt. Anders blaas je er je lippen op stuk, dat is ook niet de bedoeling natuurlijk. Je kan je blaaspijp versieren met gekleurde tape, verf, of touw. Kijk maar eens goed hoe de blaaspijpen van de Indianen er uit zagen. Echte kunstwerkjes, nietwaar?

Een blaaspijp maken blijft gewoon leuk. Of je nu in 1911 of in 2011 geboren bent. Het is misschien wel het simpelste stukje speelgoed dat je kan bedenken. En toch kan je er een hoop lol mee hebben! Jagen, oorlogje spelen of schieten op een schietschijf. Uren hebben we er ons mee vermaakt! En dikke kans dat dat voor je mini-me ook wel zal gelden.

tornado tubez

Een blaaspijp kopen: de Tornado Tubez

Een blaaspijp maken, dat is dus een eitje. Maar ermee schieten is vaak nog niet zo makkelijk! Zeker als er een beetje wind staat wordt het regelrechte topsport. Daar ben je van af als je voor de Tornado Tubez gaat. De upgrade van onze zelfgemaakte blaaspijp.

Met de Tornado Tubez heb je veel meer controle over je blaaspijp. Vroeger was het een kwestie van zo hard mogelijk blazen… en dan maar afwachten wie (of wat) je raakte. Als je al iets raakte. Met de Tornado Tubez ben je veel meer in control. Tenminste, na de nodige oefening. En er zijn nog meer voordelen ten opzichte van ons eigen klassiekertje…

blaaspijp maken

De verschillen tussen de oude blaaspijp en de nieuwe

Ga je voor ouderwets zelf een blaaspijp maken? Of koop je er ‘nieuwerwets’ toch eentje online of in de speelgoedwinkel? Om de keuze wat makkelijker te maken zetten we de verschillen tussen de klassieke en de moderne blaaspijp even voor je op een rijtje:

 • De Tornado Tubez is uitgerust met loop, schuimdarts, een target en nog veel meer
 • Door hard of zacht te blazen bepaal je zelf hoe je ‘schot’ verloopt. Dat is bij de klassieke variant een stuk lastiger.
 • Er zijn 3 soorten Tornado Tubez verkrijgbaar: de Starter, Combat en Sniper set. Allen worden geleverd met loop, mondstuk en dartschijf. Het verschil zit hem in de lengte van de loop.
 • Wil je het groots aanpakken? Ga dan voor de Sniper set. Die heeft een dubbele loop (= dubbel zo veel plezier) en een tweede handvat, dat je kan uitklappen. Zo heeft je blaaspijp een standaard.

Je koopt de Torando Tubez bij de speelgoedwinkel

Toch zelf een blaaspijp maken? Check dan dit filmpje eens voor een echte uitdaging

Creatief met je Tornado Tubez

Helemaal zelf een blaaspijp maken is natuurlijk super leuk. Maar ook als je voor de Tornado Tubez gaat, kan je een creatieve draai aan je blaaspijp geven. Je kan hem namelijk ook nog helemaal personaliseren. Ook kan je de onderdelen van de verschillende sets combineren en zo je eigen favoriete blaaspijp samenstellen.

Lees ook: Op zoek naar populair buitenspeelgoed? Hier vind je een top 10 voor alle leeftijden!

Een Tornado Tubez blaaspijp winnen?

Ook dat kan nog! We mogen 3x een Tornado Tubez weggeven. Wat is jouw beste herinnering aan het pijltjes schieten van vroeger en aan wie wil jij deze Tornado Tubez geven? Als je hieronder antwoord geeft op bovenstaande vraag maak je kans op dit super leuke buitenspeelgoed. Delen en liken op social media wordt uiteraard gewaardeerd 😉

De actie loopt tot 15 mei 2018

2 gedachten over “Blaaspijp maken eenvoudig met deze DIY, óf je gebruikt de Tornado Tubez”

 1. Avatar foto
  Debby Price

  Jeugd sentiment! Mijn vader was er maar druk mee om die buisjes te zagen voor mijn broertje en mij. En wij maar pijltjes vouwen ? Geweldig om daar weer aan terug te denken! Ik zou er graag 1 willen winnen zodat mijn kinderen hiermee ook mooie herinneringen kunnen maken ❤️

 2. Avatar foto
  Kelly Aarts

  Leuk zeg! Echt een beetje jeugdsentiment… mijn herinnering van vroeger is dat ik dit toen uren deed met de buurjongetjes. Maar ik kon helemaal geen pijltjes maken, mijn vader was daar echt een expert in, want hij kreeg er van die vlijmscherpe puntjes aan. Daarom heeft mijn vader altijd uren pijltjes zitten draaien en likken haha.
  Ik zou het aan mijn dochters geven, die vinden zoiets erg leuk. Ze hebben ook een Nerf handboor en daar spelen ze ook graag mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven