Heerlijk hapje; bladerdeeg met gehakt

Bladerdeeg met gehakt; hapjes die je in een half uurtje op tafel hebt staan. Deze bladerdeeghapjes heb je zo zelf gemaakt, zijn licht pittig en lekker als borrelhapje of bijvoorbeeld als appetizer voordat je met kerst aan tafel schuift.

Bladerdeeg met gehakt

Bladerdeeg met gehakt; een heerlijk bladerdeeghapje met licht pittig gehakt

Afgelopen weekend vierden wij Frank zijn verjaardag (een klein beetje) en bedacht ik spontaan deze lekkere hapjes van bladerdeeg met gehakt. Nu vielen deze bladerdeeghapjes zo ontzettend goed in de smaak dat ik er maar meteen een blog van maak voor jullie. Hou jij van bladerdeeg en ben jij er wel voor in om een keer wat anders te maken, dan zijn deze gehakt hapjes van bladerdeeg ook wat voor jou.

Dit bladerdeeg met gehakt is niet heel moeilijk om te maken. Het gehakt heb je vrij snel klaar, het lastigste is eigenlijk om de driehoekjes van bladerdeeg te vullen, haha. Maar als dat gedaan is dan hoeven ze alleen nog maar even in de oven en kan je smullen!

Bladerdeeg met pittig gehakt

Ingrediënten licht pittige bladerdeeghapjes met gehakt

Voor zo’n 14 hapjes van bladerdeeg met gehakt heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram gehakt
  • 7 bladerdeeg vellen
  • een beetje zout naar smaak
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • klein scheutje worcestersaus
  • beetje curry
  • 3 tenen knoflook
  • hot chili saus (maximaal 1 theelepel)
  • 1 ei

Ben jij niet van pittig? Laat dan de hot chili saus achterwege. Wij vinden licht pittig heerlijk, maar als je teveel hot chili saus gebruikt dan slaan de vlammen uit je oren. Niet nodig dus 😉 . Je kan natuurlijk altijd het gehakt even voorproeven voordat je de balderdeeg ermee vult. Op die manier kan je zelf eventueel nog wat toevoegen aan kruiden als je wilt.

Liever andere bladerdeeghapjes maken? Deze bladerdeeghapjes met kaas en bacon zijn ook erg lekker! Wil je graag een vegan keuze maken? Check dan het blog van Yvon met 5 tips voor vegan bladerdeeg hapjes!

gehaktvulling voor bladerdeeg

Bereiding bladerdeeg met gehakt uit de oven

  • Haal de bladerdeeg vellen uit de oven en laat ze even licht ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 225°
  • Pers de knoflook uit
  • Rul het gehakt met de knoflook en voeg een beetje zout en de gehaktkruiden toe
  • Voeg het kleine scheutje worcestersaus toe
  • Als het gehakt geruld is haal je het uit de pan en doe je het in een schaal
  • Voeg een beetje (Heinz) curry toe en de hot chili saus, roer goed door
bladerdeegdriehoekje me gehaktvulling

In principe is je gehakt vulling voor het bladerdeeg nu klaar. dan komt het vullen van het bladerdeeg:

  • Snij de bladerdeeg vellen diagonaal door zodat je van één vel 2 driehoekjes maakt.
  • Per driehoekje leg je aan één zijde van zo’n driehoekje ongeveer een eetlepel gehakt.
  • Ik maak de bladerdeeghapjes graag zo vol mogelijk, maar als je er teveel gehakt op legt dan krijg je ze niet meer goed dicht. Hou dat dus even in de gaten 😉
  • Klap het driehoekje dicht en ga met een vork langs de randen om de randjes in elkaar te prikken zodat deze vast zitten
  • Leg de driehoekjes bladerdeeg die gevuld zijn met het gehakt op een vel bakpapier op het ovenrooster
  • Kluts het ei en smeer met een kwastje alle bladerdeeg driehoekjes in
  • Plaats het rooster in het midden van de oven en laat ze in 15-20 minuten gaar en licht bruin worden

Tip: Heb je nog wat van het gehakt over en geen bladerdeeg meer? Of passen er niet meer driehoekjes op je rooster? Je kan natuurlijk nog meer maken voor de volgende lading, maar je kan het restant gehakt ook heel goed gebruiken om nog lekkere nacho’s uit de oven te maken.

Een andere lekkere variatie zijn de vleesbroodjes van collegablogger Jasmina.

bladerdeeg met gehakt hapjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven