Bladerdeeghapjes voor iedere gelegenheid! Ze lijken vaak exclusief, maar in werkelijkheid zijn ze redelijk eenvoudig te maken. En je kan er heel veel verschillende kanten mee op. Deze bladerdeeghapjes met bacon en kaas maakte ik de afgelopen week en iedereen hier in huis eet z’n vingers er bjina bij op. In een half uurtje heb je deze hapjes van bladerdeeg op tafel staan, dus kondigt zich onverwachts visite aan en heb je geen zin om weer appelflappen te maken? No problem!
Bladerdeeghapjes met kaas en bacon
De grap is dat je deze eenvoudige bladerdeeghapjes ook zomaar kan maken met wat je in huis hebt. Als je ervoor zorgt dat je het bladerdeeg op voorraad hebt (gewoon in de diepvries) dan heb je in een half uurtje iets lekkers op tafel staan.
Hapjes van bladerdeeg met kaas en bacon
Deze bladerdeeg met kaas en bacon zijn simpel te maken en je hebt er niet zo heel veel verschillende ingrediënten voor nodig.
Ingrediënten bladerdeeghapjes kaas en bacon:
- Bladerdeeg
- Bacon
- Geraspte kaas
- Losgeklopt ei
Bereidingswijze bladerdeeghapjes kaas en bacon
- Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze even kort ontdooien
- Beleg de plakjes met bacon en strooi er geraspte kaas over
- Rol het bladerdeeg op en plaats de rollen weer even terug in de vriezer, dit snijdt makkelijker straks
- Verwarm de oven voor op 220° (hetelucht 200°)
- Haal de rol uit de vriezer en snij er rondjes van (zeker 4 rondjes per rol)
- Leg deze rondjes op bakpapier
- Smeer ze in met het losgeklopte ei (gebruik zo’n siliconen kwastje, heel handig)
- 15-20 minuten in de oven en je overheerlijke bladerdeeghapjes zijn klaar!
Eet smakelijk en laat ook anderen meegenieten van deze lekkere bladerdeeghapjes met kaas en bacon.
Uiteraard kan je behalve de vulling van geraspte kaas en bacon ook heel goed andere ingrediënten gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan bladerdeeghapjes met knakworstjes, of met spinazie en fêta, ook lekker!
ik maak ze regelmatig ze zijn heerlijk .
Heb ze vanmiddag gemaakt, wel lekker, maar een beetje taai.