Bleekselderij salade met appel, kaas en bloemkoolrijst

0

Bleekselderij salade met appel en bloemkoolrijst. Dit keer heb ik een variatie gemaakt op een heerlijke salade die fijn is als het wat warmer is, maar ook goed als ‘side-dish’ kan werken bij bijvoorbeeld een pastaschotel.

De bleekselderij salade met appel is een ‘inbreng’ van manlief in ons huishouden. Komen de meeste gerechten van mijn hand, het recept van deze salade met bleekselderij komt van Frank. Zelf klaarmaken zit er helaas niet vaak in, dat laat hij dan weer aan mij over .

Bleekselderij met appel en bloemkoolrijst

Wat je nodig hebt is niet zo bar veel eigenlijk. Ik ga bij dit recept uit van 4 personen, je houdt wellicht nog wat over, maar dat is dan mooi om te bewaren voor de lunc de volgende dag!

bleekselderij salade met appel

Lees ook: liever een lekkere couscous salade met feta?

Benodigdheden bleekselderij salade (4 personen)

  • Bos bleekselderij
  • 2 appels (elstar)
  • Zakje bloemkoolrijst (± 150 gr)
  • Belegen kaasblokjes (hoeveelheid naar smaak, niet te groot)

Benodigdheden dressing bleekselderij salade met appel

  • Slasaus (1 eetlepel)
  • Volle kwark (2 eetlepels)
  • Witte wijnazijn (scheutje)
  • Jam (2 eetlepels aardbeien, kersen, abrikozen, maakt eigenlijk niet uit welke)

Bereiding bleekselderij salade

Als eerste maak je de bleekselderij schoon. Ik ben daar zelf altijd nogal lang mee bezig. Te lang eigenlijk, maar dat komt omdat ik altijd alle draden uit de bleekselderij wil hebben. Toch kan je -als je de bleekselderij dun snijdt- de draden ook gewoon laten zitten als je wilt. Stomme gewoonte van mezelf.

Appel schillen en in blokjes snijden. Meng alle ingrediënten door elkaar en je hebt de basis van je salade al compleet.

tip: Wil je wat afwisselen met deze salade, dan kan je variëren met bijvoorbeeld cashewnoten, mandarijntjes of gemarineerde gebakken kipstukjes erdoor. Allemaal even lekker! Doe je ze er alledrie door dan heb je een vollwaardige maaltijdsalade.

Bereiding dressing salade

Deze spreekt ook voor zich. Meng alle ingrediënten door elkaar in een dressing shaker zodat je ook even goed kan schudden. En klaar!

Meng de dressing door de salade en je frisse bleekselderij salade met appel is klaar. Heerlijk voedzaam, écht lekker fris en super gezond natuurlijk. Zelfs de kinderen eten hier zo nu en dan al wat van mee.

Lees ook: zelf pizza maken, maar dan een gezonde lekkere variant!

Heb jij nog een lekker recept voor ons, mét bijbehorende foto? Laat het ons weten, we plaatsen hem graag voor je zodat ook andere werkende moeders ervan kunnen genieten!

 

Joyce van de Pas
Druk, druk, druk. Bij mij zit er te weinig uren in een dag. Herken je dat? Ik ben getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die ik ook graag zo nu en dan achter het behang zou willen plakken. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer, eigenaar van MamsatWork.nl, en van Zazou.eu een webshop met hippe kinderkleding. Heb je vragen voor me? Mail me, ik geef je graag antwoord.

Geen reacties

Leuk als je een reactie achterlaat

CommentLuv badge