Bleekselderij salade met appel en bloemkoolrijst. Dit keer heb ik een variatie gemaakt op een heerlijke salade die fijn is als het wat warmer is, maar ook goed als ‘side-dish’ kan werken bij bijvoorbeeld een pastaschotel.
De bleekselderij salade met appel is een ‘inbreng’ van manlief in ons huishouden. Komen de meeste gerechten van mijn hand, het recept van deze salade met bleekselderij komt van Frank. Zelf klaarmaken zit er helaas niet vaak in, dat laat hij dan weer aan mij over 😉 .
Bleekselderij met appel en bloemkoolrijst
Wat je nodig hebt is niet zo bar veel eigenlijk. Ik ga bij dit recept uit van 4 personen, je houdt wellicht nog wat over, maar dat is dan mooi om te bewaren voor de lunch de volgende dag!
Lees ook: liever een lekkere couscous salade met feta of een zomerse salade met aarbei?
Benodigdheden bleekselderij salade (4 personen)
- Bos bleekselderij
- 2 appels (elstar of jonagold)
- Zakje bloemkoolrijst (± 300-400 gr)
- Belegen kaasblokjes (hoeveelheid naar smaak, niet te groot)
- 150 gram Cashewnoten
- limoensap 1/2 limoen
- 2 kipfilets
- 4 eetlepels ketjap
- zout naar smaak
Benodigdheden dressing bleekselderij salade met appel
- Yofresh (2 eetlepels)
- Griekse yoghurt 10% vet (4 eetlepels)
- Witte wijnazijn (scheutje)
- Jam (2 eetlepels aardbeien, kersen, abrikozen, maakt eigenlijk niet uit welke)
- sap van 1/2 limoen
- 2 eetlepels water
Bereiding bleekselderij salade
Als eerste maak je de bleekselderij schoon. Ik ben daar zelf altijd nogal lang mee bezig. Te lang eigenlijk, maar dat komt omdat ik altijd alle draden uit de bleekselderij wil hebben. Toch kan je -als je de bleekselderij dun snijdt- de draden ook gewoon laten zitten als je wilt. Stomme gewoonte van mezelf.
Appel schillen en in blokjes snijden en mengen met het sap van 1/2 limoen. Hak de cashewnoten in stukjes.
Snij de kipfilet in blokjes en bak even gaar met wat olie, marineer tijdens het aanbakken met de ketjap en een beetje zout.
Meng bleekselderij, appel, bloemkoolrijst, kipfilet, kaas en cashewnoten door elkaar.
tip: mandarijntjes erdoor is ook erg lekker.
Bereiding dressing salade
Deze spreekt ook voor zich. Meng alle ingrediënten door elkaar in een dressing shaker zodat je ook even goed kan schudden. En klaar!
Meng de dressing door de salade en je frisse bleekselderij salade met appel is klaar. Heerlijk voedzaam, écht lekker fris en super gezond natuurlijk. Zelfs de kinderen vinden deze salade lekker.
Lees ook: zelf pizza maken, maar dan een gezonde lekkere variant!
Lekker voor erbij, SMASH IT potato & bacon
Zoals gezegd kan je deze bleekselderij salade met appel zo eten als hoofdgerecht, maar natuurlijk is het ook lekker om er nog wat bij te serveren. Vorige week ontving ik een heerlijke zomerse foodbox voor de zomer binnen via een pr-bureau. Daar zat allerlei lekkers in maar mijn oog werd direct getrokken door dit pak.
Alleen al de naam daar word je vrolijk van, SMASH IT 😉 . Iets om uit te proberen en dat deden we bij deze bleekselderij salade. En lekker dat het was! Het voelt een beetje ‘ongewoon’ om je eten te smashen, maar eenmaal bezig wilden de kids eigenlijk ook meedoen, haha.
Ik kan je vertellen, het smaakt net zo lekker als het eruit ziet. Wel aan de zoute kant door de bacon en de kruiden, dus gooi er niet zelf nog wat extra’s over heen, dat is echt niet nodig. Hij is van CêlaVita en je vindt deze heerlijke aardappels in de schappen bij de Appie of de Jumbo.