Bleekselderij salade met appel, kaas en bloemkoolrijst

Bleekselderij salade met appel en bloemkoolrijst. Dit keer heb ik een variatie gemaakt op een heerlijke salade die fijn is als het wat warmer is, maar ook goed als ‘side-dish’ kan werken bij bijvoorbeeld een pastaschotel.

De bleekselderij salade met appel is een ‘inbreng’ van manlief in ons huishouden. Komen de meeste gerechten van mijn hand, het recept van deze salade met bleekselderij komt van Frank. Zelf klaarmaken zit er helaas niet vaak in, dat laat hij dan weer aan mij over 😉 .

Bleekselderij met appel en bloemkoolrijst

Wat je nodig hebt is niet zo bar veel eigenlijk. Ik ga bij dit recept uit van 4 personen, je houdt wellicht nog wat over, maar dat is dan mooi om te bewaren voor de lunch de volgende dag!

bleekselderij salade met appel

Lees ook: liever een lekkere couscous salade met feta of een zomerse salade met aarbei?

Benodigdheden bleekselderij salade (4 personen)

  • Bos bleekselderij
  • 2 appels (elstar)
  • Zakje bloemkoolrijst (± 150 gr)
  • Belegen kaasblokjes (hoeveelheid naar smaak, niet te groot)

Benodigdheden dressing bleekselderij salade met appel

  • Slasaus (1 eetlepel)
  • Volle kwark (2 eetlepels)
  • Witte wijnazijn (scheutje)
  • Jam (2 eetlepels aardbeien, kersen, abrikozen, maakt eigenlijk niet uit welke)

Bereiding bleekselderij salade

Als eerste maak je de bleekselderij schoon. Ik ben daar zelf altijd nogal lang mee bezig. Te lang eigenlijk, maar dat komt omdat ik altijd alle draden uit de bleekselderij wil hebben. Toch kan je -als je de bleekselderij dun snijdt- de draden ook gewoon laten zitten als je wilt. Stomme gewoonte van mezelf.

Appel schillen en in blokjes snijden. Meng alle ingrediënten door elkaar en je hebt de basis van je salade al compleet.

tip: Wil je wat afwisselen met deze salade, dan kan je variëren met bijvoorbeeld cashewnoten, mandarijntjes of gemarineerde gebakken kipstukjes erdoor. Allemaal even lekker! Doe je ze er alledrie door dan heb je een vollwaardige maaltijdsalade.

Bereiding dressing salade

Deze spreekt ook voor zich. Meng alle ingrediënten door elkaar in een dressing shaker zodat je ook even goed kan schudden. En klaar!

Meng de dressing door de salade en je frisse bleekselderij salade met appel is klaar. Heerlijk voedzaam, écht lekker fris en super gezond natuurlijk. Zelfs de kinderen eten hier zo nu en dan al wat van mee.

Lees ook: zelf pizza maken, maar dan een gezonde lekkere variant!

Lekker voor erbij, SMASH IT potato & bacon

Zoals gezegd kan je deze bleekselderij salade met appel zo eten als hoofdgerecht, maar natuurlijk is het ook lekker om er nog wat bij te serveren. Vorige week ontving ik een heerlijke zomerse foodbox voor de zomer binnen via een pr-bureau. Daar zat allerlei lekkers in maar mijn oog werd direct getrokken door dit pak.

smash it potato bij bleekselderij salade

Alleen al de naam daar word je vrolijk van, SMASH IT 😉 . Iets om uit te proberen en dat deden we bij deze bleekselderij salade. En lekker dat het was! Het voelt een beetje ‘ongewoon’ om je eten te smashen, maar eenmaal bezig wilden de kids eigenlijk ook meedoen, haha.

smashed potato bij salade

Ik kan je vertellen, het smaakt net zo lekker als het eruit ziet. Wel aan de zoute kant door de bacon en de kruiden, dus gooi er niet zelf nog wat extra’s over heen, dat is echt niet nodig. Hij is van CêlaVita en je vindt deze heerlijke aardappels in de schappen bij de Appie of de Jumbo.

Heb jij nog een lekker recept voor ons, mét bijbehorende foto? Laat het ons weten, we plaatsen hem graag voor je zodat ook andere werkende moeders ervan kunnen genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven