Help de kwekers en verras tegelijk je moeder (en een hoop anderen)

Nog zo’n mooi concept. Van de week schreef ik nog een blog over het genereren van extra inkomsten waarbij ik de mooie initiatieven en fantastische ideeën van ondernemers op het moment onder de aandacht bracht. Nu heb ik er weer een; bloemen redden! Wist je dat er inmiddels al miljoenen bloemen vernietigd zijn? Zo zonde. Tijd om hier een handje te helpen! Help de kwekers door deze crisis heen en red daarnaast ook nog eens enorme hoeveelheden bloemen van vernietiging. Maar nog belangrijker: zorg voor een glimlach bij anderen!

Dat kan in deze online ‘pluktuin’ voor tulpen van Pluukz.

bloemen redden via Pluukz

Bloemen redden via de online pluktuin van Pluukz

Ik heb inmiddels al meerdere initiatieven voorbij zien komen en ook deze ‘pluktuin’ van Pluukz is er eentje waar ik blij van word. Eigenlijk is het een dubbel gaaf initiatief. Door het aanschaffen van bijvoorbeeld een giga pakket aan tulpen steun je niet alleen de kwekers, maar kan je tegelijk iets moois doen voor mensen in je buurt. Met zo’n giga pakket schaf je 25 bosjes tulpen van 10 stuks aan, daar kan je dus heel wat bloemen mee redden, de kwekers mee steunen én tegelijk een hoop mensen blij mee maken. En dat alles tegen kostprijs van de bloemen, per bosje tulpen ben je dan nog geen € 1,80 kwijt.

Bloemen naar het verzorgingstehuis of in de buurt uitdelen

Lotte en ik hebben besloten dat we zo’n pakket van Pluukz met bosjes tulpen in een verzorgingstehuis hier in Schijndel af gaan leveren. Zo hopen we de mensen daar in deze moeilijk periode een glimlach op hun gezicht te kunnen geven. Maar je kan deze bloemen ook redden om ze vervolgens in de buurt uit te delen of naar een ziekenhuis in je omgeving te brengen zodat er een aantal ic artsen en verpleegsters verrast worden. Of je maakt een ritje langs je vrienden die je al even niet meer gezien hebt om daar een bosje af te geven. Ook leuk: zet ze gewoon in een emmer water aan de straat met een bordje erbij ‘voor jou, neem maar mee’.

Ik bewaar in ieder geval één bosje tulpen om naar het graf van mijn ouders te brengen ❤.

Wil (of kan) je zo’n giga pakket met bloemen niet alleen aanschaffen, dan kan je uiteraard ook in de buurt even inventariseren wie er mee wil doen aan het redden van de bloemen. Er zijn al genoeg buren die zo met elkaar regelmatig hun huizen opfleuren.

Lieve moederdagactie

Heb jij nog niets bedacht voor een leuk moederdag cadeau? Dan kan je ook je moeder verrassen (of je partner of kinderen tippen dat je zelf graag verrast wilt worden ;). Ze hebben bij Pluukz een mooie moederdag actie met een pakket bestaande uit:

  • 50 exclusieve tulpen
  • ellere chocolade
  • de Linda
  • biologische thee
  • een heerlijk stuk kaas

Doe je mee? Het redden van de bloemen wordt nog leuker als we allemaal een handje helpen. Jij blij, kweker blij en andere mensen blij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven