Bloemkool curry in de slowcooker

Bloemkool in de slowcooker? Ik dacht eerst… dat wordt niets. Maar het bleek uiteindelijk een waar succes te zijn! Het voordeel van bloemkool is dat de kool de smaak overneemt van de saus waar hij ‘in ligt’. Eet je bloemkool met een kaassaus dan proef je voornamelijk de kaas. Maar eet je bijvoorbeeld bloemkoolrijst, dan kan je er verder van alles bij maken.

Of wat dacht je van de gehaktballetjes in tomatensaus waar ik de bloemkoolrijst bij gebruikt heb? Je proeft echt nul bloemkool in dat recept. Dat vind ik het mooie van bloemkool. Het kan best wel een beetje stinken, maar het neemt de smaak van de ‘omgeving’ aan. Deze bloemkool in de slowcooker was dan ook een succes bij ons hele gezin!

Zoek je andere slowcooker recepten, check dan even onze hele verzameling!

bloemkool slowcooker curry

Curry van bloemkool in de slowcooker

Om deze curry te maken heb je niet zo heel veel spectaculairs nodig. Fijn dus!

Ingrediënten voor de bloemkool curry

 • 1 bloemkool
 • 4 puntpaprika’s
 • 1 rode ui (of 2)
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • 2 kipfilets
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 grote eetlepel curry pasta (of bijvoorbeeld curry poeder, kan ook), ik gebruik de curry pasta van Karimix, echt héél lekker!
bloemkool curry pasta van karimix

Bloemkool curry in slowcooker maken

 • Snij de bloemkool in roosjes (niet te klein)
 • Snij de kipfilet in blokjes
 • Pers de knoflook uit
 • Snipper de rode ui
 • Snij de puntpaprika’s in stukken
bloemkool slowcooker

Leg eerst de gesnipperde ui in de slowcooker, daarna de bloemkool en puntpaprika er bovenop. Knoflook, curry pasta en kokosmelk er overheen. Leg de rode peper er in zijn geheel in en je eten staat klaar om gecooked te worden.

Zet de slowcooker voor 4 uur op low. Zorg ervoor dat je de slowcooker niet veel langer aanzet want dan kan de bloemkool te papperig worden. 5 uurtjes op low kan ook nog wel, maar dan is je bloemkool curry echt klaar en heeft de slowcooker zijn werk weer gedaan.

bloemkool curry slowcooker

De kokosmelk kan gewoon direct aan het begin toegevoegd worden, dat is geen probleem.

Deze bloemkool curry uit de slowcooker heeft een mild pittige smaak als je dezelfde pasta gebruikt als ik (zie foto). Ontzettend lekker.

Serveertip: De rest van het gezin heeft er krieltjes uit de airfryer bij gegeten, maar ik vond het zonder krieltjes al zo lekker dat ik ze achterwege heb gelaten.

23 gedachten over “Bloemkool curry in de slowcooker”

  1. Na 4 uur keiharde bloemkool.
   Heb m daarna op high gezet
   Goeie met de maizena
   Krieltjes F1 10 min gekookt

   Moet het niet op high ipv low?

   1. Ik vraag me af of dat je slowcooker wel goed werkt op low? 4 uur op low zou echt normaal gesproken voldoende moeten zijn Sjors. En goed dat je de krieltjes nog even voorgekookt hebt, ik denk dat als je er rauwe aardappelen in doet je aan 4 uur misschien niet voldoende zou hebben.

 1. Hoi, ik moet het nog maken maar kan ik ook eventueel er nog aardappelen bij doen vanaf het begin zodat ik meteen een kompleete maaltijd heb als ik na me werk thuis kom.

 2. Tot nu toe had ik een bloedhekel aan koken, tot ik de slowcooker ontdekte en alleen maar gezonde producten en kruiden. Zelf eet ik geen vlees, vindt t niet lekker. Al een aantal recepten gemaakt en bevalt steeds beter, dank!

 3. Ik,heb deze gisteren gemaakt. Het was een erg natte boel geworden. Ik heb alle vaste ingrediënten er uit gehaald, de saus gebonden met maizena en toe weer samen gevoegd. Smaakte heerlijk.
  De volgende keer minder kokosmelk toevoegen misschien?

  1. Hij is inderdaad wat nattig Marian, dat kan je bij mij op de foto ook zien. Minder kokosmelk kan je zeker proberen, alhoewel de curry dan wel sterker zal gaan smaken denk ik, de kokosmelk verzacht namelijk ook. Maar is het proberen waard!
   Fijn dat je hem lekker vond in ieder geval 😉

   1. Weet iemand waar de curry pasta te koop is heb hem straks nodig de rest zit al in de pan en welke groene of gele als ik hem niet kan vinden .

 4. Avatar foto
  Ingrid de Regt

  Hallo
  Ik kan de currypasta tai van karimix nergens kopen. Niet bij de jumbo, niet bij AH, xenos, Deen ook niet.
  Waar dan wel?
  Iemand die het weet.
  Bedankt alvast groetjes Ingrid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven