Bloemkool rijst risotto met kip pesto, lekker romig én gezond

Ik ben al een tijdje koolhydraatarm aan het eten en eigenlijk altijd op zoek naar lekkere recepten die passen in dit eetpatroon. Deze bloemkool rijst risotto past daar zeker in én hij is nog enorm lekker ook.

Ik maak regelmatig recepten met bloemkool rijst en een bloemkool risotto heb ik al een seerder gemaakt. Die was ook lekker, maar ik wilde dit keer graag een makkelijke variant proberen. En dat is gelukt!

Een heerlijk smaakvolle romige bloemkool rijst risotto met maar een paar ingrediënten die je ervoor in huis hoeft te hebben.

bloemkool rijst risotto koolhydraatarm met kip en pesto

Recept bloemkool risotto rijst met kip, pesto en gegrilde paprika

De bloemkool rijst is als risotto van zichzelf al erg lekker, maar om nog wat meer kleur aan het recept te geven (daar hou ik van; kleur op mijn bord) heb ik er wat gegrilde paprika bij gedaan. Maar die kan je dus ook eventueel weglaten.

Ingrediënten voor deze koolhydraatarme risotto

Onderstaande ingrediënten heb je nodig voor 4 personen bloemkool rijst risotto met kip pesto. Je kan het dan gewoon als hoofdmaaltijd eten.

  • 800 gram bloemkool rijst voor de risotto (ik heb 2 kant en klare zakjes gebruikt, maar je kan natuurlijk de bloemkoolrijst ook zelf maken in de blender)
  • 2 uien
  • 2-3 teentjes knoflook
  • bakolie
  • 125 gram roomkaas
  • 100 gram parmezaanse kaas (ik rasp ze zelf van een blok maar je kan ook kant en klare kopen)
  • 100 gram pesto (zo maak je koolhydraatarme pesto)
  • peper en zout
  • 350 gram kipfilet
  • 2 parika’s

In plaats van kipfilet kan je ook bijvoorbeeld spekjes er doorheen doen, dat is ook lekker, maar iets minder koolhydraatarm, vandaar dat ik kip heb gebruikt.

Hieronder lees je hoe je deze lekkere risotto van bloemkool maakt.

Bereiden bloemkool rijst risotto met pesto kip

Als je ook gegrilde paprika bij je risotto van bloemkool rijst wilt eten, dan maak je die eerst klaar:

  • Verwarm de oven voor op 180° en kies er liefst ook een (lage) grilstand bij
  • Was de paprika’s en snij ze over de lengte in repen
  • Leg de repen paprika op tray met bakpapier en besprenkel ze met wat bakolie
  • Peper en zout er overheen (en voor de liefhebber nog wat knoflookpoeder) en klaar is de voorbereiding
  • zet 15-20 minuten in de oven en dan zijn de klaar, op het einde wel even in de gaten houden dat ze niet te zwart worden

Zo maak je de bloemkool rijst risotto:

  • Snipper de ui
  • Pers de knoflook
  • Snij de kipfilet in stukjes
  • Verwarm wat bakolie in een pan en bak de kipfilet in 8-10 minuten gaar
  • Verwarm wat olie in een andere pan
ui fruiten met knoflook voor risotto
  • Fruit de ui aan gedurende 2 minuten en voeg daarna de knoflook toe, nog even zacht doorbakken
  • Voeg de bloemkool rijst toe
  • Bak 3-4 minuutjes door
bloemkool risotto met roomkaas
  • Zet het vuur lager en voeg de roomkaas en parmezaanse kaas toe, goed door verwarmen
  • Voeg de pesto hierna toe en de gare kipstukjes vanuit de andere pan
  • Voeg peper en zout naar smaak toe
  • Even goed doorroeren en je bloemkool rijst risotto is klaar

Je kan deze risotto dus gewoon als hoofdmaaltijd eten. Serveer hem desgewenst met de gegrilde paprika er bovenop en klaar ben je.

Tip: je zou voor de variatie ook bijvoorbeeld een bakje champignons door de risotto kunnen doen, of juist broccolirijst gebruiken in plaats van bloemkool rijst.

Eet smakelijk!

afvallen met gezond en vooral lekker eten
Tip: bovenstaande boek over makkelijk afvallen met gezond en voor lekker eten is een echte aanrader! Je vindt het boek hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven