Over gezond gesproken! Deze bloemkool risotto is niet alleen lekker maar ook nog eens enorm gezond aangezien je een maaltijd eet vol met groenten. Ik kwam op het idee om bloemkool risotto te maken omdat ik nog een flink stuk bloemkool over had van de bloemkoolnuggets die ik onlangs gemaakt heb in de airfryer.
Nu heb ik eerder al bloemkoolrijst gemaakt die ook erg lekker was, dus bedacht ik me dat ik ook wel een soort risotto van de bloemkool zou kunnen maken. En dat is gelukt.
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 4-6
- Calorieën per portie: ± 275
Bloemkool risotto met paprika en kip
Een van de ingrediënten is bloemkoolrijst. Nu kan je die kopen in de winkel, maar bloemkoolrijst zelf maken is een eitje als je een blender in huis hebt. En duidelijk goedkoper dan de gekochte variant. Check maar even de link, dan lees je precies hoe je het maakt.
Lees ook: risotto met chorizo
Ingrediënten bloemkool risotto
- 500-700 gram bloemkoolrijst
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- bakje champginons
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- snufje komijn
- 100 ml melk
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas (meer mag ook natuurlijk)
- 300-500 gram kipfiletstukjes
- olijfolie
Hoe maak je deze bloemkool risotto met kip en paprika ?
Maak eerst de bloemkoolrijst en laat die goed uitlekken in een zeef. Bak de kipfiletstukjes aan in een pan. Fruit in de andere pan (ik gebruik zelf een wok) de genipperde rode ui aan met de geperste knoflook in een beetje olie.
Als de ui gefruit is voeg je de klein gesneden champignons en paprika toe. Bak deze even mee. Voeg de chilipoeder en de paprikapoeder toe, samen met de komijn. Daarna de bloemkoolrijst toevoegen en een tijdje mee wokken. Dan kunnen de gebakken kipstukjes erbij.
Vervolgens voeg je de melk toe en de kaas en roer je de bloemkool risotto eventjes door. Naar smaak kan je bijvoorbeeld wat meer kaas toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen en klaar ben je.
Hoe smaakt bloemkool risotto vergeleken met gewone risotto?
Deze bloemkool risotto is wel echt een gezonde variant en smaakt daardoor iets minder smeuïg dan een gewone risotto.
Tips Wil je de bloemkool risotto nog graag wat smeuïger maken? Gebruik dan bijvoorbeeld 50-60 gram mascarpone in plaats van de melk. Ook lekker is het om twee eetlepels pesto toe te voegen.
Groot voordeel van risotto gemaakt van bloemkool is dat je er een goed ‘vol’ gevoel van krijgt. Je hebt de hele avond geen honger of lekkere trek meer!
Ook om te smullen: Risotto MET CHAMPIGNONS EN AUBERGINE