Sinds een aantal weken ben ik wat meer aan het experimenteren met eten. Ik ben het saaie -iedere keer weer hetzelfde- eten een beetje beu en probeer dan ook wat vaker iets te maken wat we nog nooit hebben gegeten. Dit keer dus bloemkoolnuggets uit de airfryer. Ik kende het niet, maar bij het zoeken naar lekkere recepten uit de airfryer stuitte ik op iets waarvan ik dacht… waarom niet? Ik heb er alleen wel een variatie op gemaakt omdat die me lekkerder leek.
Lekker airfryer recept, die bloemkoolnuggets
Heel eerlijk gezegd verwachtte ik niet zo heel veel van dit airfryer recept van bloemkoolnuggets. Want zeg nu zelf… het klinkt eigenlijk niet zo heel lekker, vind je wel?
Toch kan ik je vertellen dat het zeker het proberen waard is. Voorals als je graag eens iets anders wilt proberen of als je bijvoorbeeld gezonder wilt eten en op je calorieën wilt letten. Er zit dan wel een klein beetje paneermeel in deze bloemkoolnuggets, maar verder is het lekker gezond.
En uiteraard zorgt de bereiding in de airfryer ervoor dat je geen vet hoeft te gebruiken bij het bakken ervan. Ook beter voor je!
- Bereidingstijd: 30 minuten (voorbereiding + bakken)
- calorieën: 230 voor 4 grote nuggets (genoeg voor de maaltijd)
- Porties: 4 (4×4 stuks dus)
Ingrediënten bloemkoolnuggets uit de airfryer
Voor de vulling van de nuggets gebruik je bloemkoolrijst. Weet je nog niet hoe je dat maakt? Hier vind je het recept om zelf bloemkoolrijst te maken.
- 300 gram bloemkoolrijst
- 2 eieren
- 100 gram geraspte belegen kaas (of parmezaans)
- 50 gram kruidenpaneermeel
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper
- zout
- een halve theelepel chilipoeder voor de smaak
Het maken van de bloemkoolnuggets is een eitje, je moet alleen even opletten dat de nuggets niet uit elkaar vallen. Dat vond ik in eerste instantie even lastig, maar uiteindelijk blijkt dat – als je de boel gewoon een beetje in elkaar drukt- het prima in vorm blijft in de airfryer.
Bereiden van dit lekkere airfryerrecept met nuggets van bloemkool
Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
Je doet de goed uitgelekte bloemkoolrijst in een kom en voegt daar de 2 eieren aan toe, met de helft van de kruidenpaneermeel en alle andere ingrediënten. Goed mengen met een lepel is voldoende.
Strooi nu de rest van de paneermeel op een bord en maak een bloemkoolnugget van je mengsel door het in je hand kort in elkaar te duwen en daarna door de paneermeel te rollen. Zo maak je alle bloemkoolnuggets klaar en leg je ze voorzichtig op een bord.
Als de airfryer voorverwarmd is doe je zoveel nuggets in het mandje als mogelijk is op de bodem. Misschien lukt het trouwens ook wel met op elkaar stapelen, maar dat heb ik niet geprobeerd.
Na 12 minuten in de airfryer zijn de bloemkoolnuggets heel mooi krokant en klaar om te eten.
Tips Ik heb de bloemkoolnuggets geserveerd met een gestoomd visje erbij. Zalm dit keer. Zo heb je in een korte tijd een hele gezonde maaltijd klaarstaan. De kinderen en de Man hier in huis hebben er nog aardappelpuree bij gegeten, ook erg lekker. Beetje ketchup erbij smaakt natuurlijk helemaal top 😉 .
Had jij al eens van bloemkoolnuggets uit de airfryer gehoord? Mocht jij trouwens nog een recept hebben voor de airfryer, laat het me zeker even weten. Ik wil graag meer gaan experimenteren met dit huishoudelijke apparaat.